Proprietățile ceaiului cu felii de lămâie

0
660
Proprietățile ceaiului cu felii de lămâie

Ceaiul cu felii de lămâie este foarte eficient pentru slăbire dar și pentru menținerea sănătății organismului. În medicina chineză se folosește frecvent un astfel de ceai deoarece se consideră că lămâia este un fruct foarte bun pentru creșterea imunității organismului. Această băutură caldă se poate îndulci cu miere de albine și astfel gustul ei este mult mai delicios.

În anotimpul rece, ceaiul cald cu felii de lămâie este perfect pentru încălzirea organismului și ameliorarea unor simptome caracteristice multor afecțiuni și boli. Acest preparat are valoare terapeutică, este bun în cazuri de diabet, tuse, astm, indigestie, hipertensiune, etc.

Ceai cu felii de lămâie – Mod de preparare:

Se taie lămâia în felii subțiri (în prealabil poate fi curățată de coajă sau se poate folosi cu tot cu coajă); se pun feliile într-un bol, se adaugă apă fierbinte și se amestecă; apoi la final se îndulcește cu miere de albine pentru un gust mai plăcut și efect mai bun.

Ceaiul cu felii de lămâie este detoxifiant pentru organism, este recomandat să se bea câte o cană în fiecare dimineață. Lămâia este bogată în vitamine și acid citric. Ceaiul se bea cald sau rece, este bun pentru digestie, ajută la îmbunătățirea acesteia, datorită feliilor de lămâie are proprietăți nutritive și mediciale.

Citește și:  Știați că fitații pot bloca absorbția de fier până la 90%?

Lămâia are vitamina A, B, C, potasiu, magneziu, fosfor, mangan, acid citric și aminoacizi. Ceaiul cu felii de lămâie are efect bun și asupra pielii, ajută la netezirea și catifelarea acesteia. Lămâia are vitamina C cu efect antioxidant, astfel ajută la combaterea radicalilor liberi și la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii.

O simplă felie de lămâie dă savoare și la o cană de apă, fie ea rece sau caldă (folosită la ceaiuri și infuzii). Foarte mare atenție însă la coaja de lămâie (utilizată pentru băuturi răcoritoare) deoarece aceasta poate conține foarte mulți agenți microbieni sau microbi potențiali patogeni.

De aceea, este bine ca să se evite consumul de coajă de lămâie. Desigur, este posibil să nu apară nicio infecție prin folosirea cojii de lămâie, deoarece imunitatea organismului poate limita creșterea numărului de microbi în corp. În plus, mulți dintre microbi sunt distruși la temperaturi înalte, prin fierberea apei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.