Candice Swanepoel are silueta perfectă – Cum reușește? Care este programul ei de antrenament?

0
336

Candice Swanepoel este unul dintre cei mai sexy îngerași de la Victoria’s Secret. Are silueta perfectă, este înaltă, slabă și are forme frumoase, ca de altfel toate super modelele de la Victoria’s Secret. Deși este mamă a doi copii, Candice Swanepoel a reușit să aibă și acum un corp superb, o siluetă perfectă. În acest an a prezentat colecția sa de costume de baie „Tropic of C”. Află în acest articol care este programul ei de antrenament și cum reușește să se mențină în formă perfectă.

Navigare rapidă în articol:

  1. Program de antrenament Candice Swanepoel
  2. Exerciții pentru o siluetă perfectă

1. Program de antrenament Candice Swanepoel

Acest program de antrenament este realizat chiar de Candice Swanepoel, cu ajutorul antrenorului ei Justin Gelband. Programul este simplu și ușor de realizat de oricine acasă, are ca scop menținerea siluetei și a corpului într-o formă cât mai armonioasă. Se fac exerciții de întindere pentru tot corpul, care au efect benefic asupra siluetei și musculaturii acestuia.

Iată care sunt exercițiile:

  • Se fac 2 exerciții de întindere la început
  • Apoi 6 exerciții complete de stretching pentru corp
  • La final urmează alte 2 exerciții de întindere
  • Fiecare exercițiu se repetă de 5 ori; cei care doresc pot face și mai multe repetări; de exemplu pot realiza câte 10-15 repetări pentru fiecare exercițiu separat
  • Antrenamentul durează aproximativ 20-30 minute și este foarte eficient pentru modelarea corpului.
  • Este foarte important ca în timpul acestor exerciții să se respire corect.

Exercițiul 1

Se fac 2-3 exerciții de întindere pentru a obține silueta perfectă. Se întinde piciorul drept în spate, timp în care se ridică brațul drept în sus. Piciorul stâng se îndoaie puțin din genunchi, iar brațul stâng se ține în jos. Spatele se curbează puțin spre spate, capul se ține drept și privirea înainte. Exercițiul de întindere se face ușor, lent, se duce brațul drept spre spate. Se revine la poziția cu picioarele apropiate și se repetă exercițiul la fel, întinzând piciorul stâng în spate și brațul stâng în sus. Prin acest exercițiu se încălzește corpul. Candice Swanepoel repetă exercițiul acesta de 10-15 ori.

Exercițiul 2

La al doilea exercițiu întinderea va fi un pic mai mare. Pentru asta se duce piciorul în spate, dar oblic, spre lateral stânga, astfel încât să depășească coapsa stângă. Corpul se înclină puțin din talie. Brațul drept se ține în sus, iar brațul stâng se sprijină cu palma pe genunchiul stâng. Capul se ține puțin înclinat, astfel încât poziția să fie cât mai comodă. Brațul drept și piciorul drept se află pe diagonală. Se repetă exercițiul și cu piciorul stâng în spate și brațul stâng în sus.

Exercițiul 3

Al treilea exercițiu presupune întinderea piciorului drept în spate, corpul se apleacă foarte puțin în față, iar mâna dreaptă se duce în sus, dar oblic, astfel încât ea formează o linie dreaptă cu piciorul. Brațul trebuie să fie perfect întins, la fel și piciorul. Se face o mișcare de întindere și revenire cu picioarele paralele și brațele pe lângă corp. Tălpile picioarelor se țin puțin depărtate, aproximativ pe direcția umerilor. În palme se pot ține și gantere (de greutate mică), astfel exercițiul are un efect și mai bun. Se repetă exercițiul și cu brațul și piciorul stâng. Este important ca în timpul exercițiului să se păstreze echilibrul și stabilitatea corpului.

Exercițiul 4

La exercițiul patru se țin brațele îndoite din coate, cu ganterele la mâini, se duce piciorul drept în spate, apoi spre lateral în spate, iar la final se ridică piciorul drept în față, îndoind genunchiul spre cotul de la mâna dreaptă și se revine la poziția inițială. Acest exercițiu se repetă și cu piciorul stâng.

Exercițiul 5

La exercițiul cinci se ține piciorul stâng în față, îndoit din genunchi și piciorul drept întins în spate, iar brațele în față la piept, cu gantere în mâini. Se îndoaie piciorul drept foarte ușor din genunchi și se revine la poziția cu el întins. Acest exercițiu se repetă de câteva ori. Se face și cu piciorul stâng întins în spate și piciorul drept în față. Se lucrează mai ales musculatura coapselor.

Exercițiul 6

La exercițiul șase se îndoaie piciorul stâng din genunchi și se duce piciorul drept în spate, se ține sprijinit pe genunchi. Spatele se ține drept, brațele îndoite din coate, pe lângă corp, mâinile în față. Se întinde brațul drept în sus și se face o mișcare de întindere cu acesta, astfel încât el să fie perpendicular, în continuarea brațului stâng care este în jos, se atinge solul cu palma. Se face o mișcare de întindere în față, se duce piciorul stâng spre înainte și se întinde puțin coapsa dreaptă. Se repetă exercițiul.

Citește și:  Ce este fitball-ul si care sunt benefiiciile exercitiilor cu mingea de fitball?

Exercițiul 7

La exercițiul șapte trebuie să stai în genunchi pe o saltea de gimnastică, cu brațele te sprijini pe saltea, în față. Te sprijini pe coate și pe genunchiul stâng, întinzi piciorul drept în spate, ridicându-l de la sol. Piciorul trebuie să fie cât mai bine întins în spate, astfel încât să facă o linie dreaptă cu spatele și apoi se face o mișcare de ridicare-coborâre, în sus-jos, lentă. Se repetă exercițiul de 10-15 ori.

Apoi se face și o mișcare cu piciorul drept spre lateral și se aduce apoi piciorul întins, în jos. Se repetă de 10-15 ori această mișcare de ridicare-coborâre de la sol, cu piciorul întins spre lateral. Prin acest exercițiu se lucrează musculatura picioarelor, feselor și a spatelui.

Exercițiul 8

La exercițiul opt se stă culcat pe o parte, pe o saltea de gimnastică. Te sprijini cu palma dreaptă pe sol, ții piciorul drept pe sol, îndoit din genunchi. Ridici piciorul drept în sus și faci o mișcare de întindere și îndoire din genunchi pentru a lucra musculatura acestuia, dar mai ales a șoldului, coapsei și feselor. Acest exercițiu se repetă și pe partea cealaltă a corpului.

Exercițiul 9

Urmează exercițiul nouă la care trebuie să stai jos, cu piciorul stâng îndoit din genunchi și piciorul drept întins în spate. Te sprijini cu palmele în față pe sol. Te apleci în față și ții brațele întinse cu palmele una lângă alta pe sol. Pieptul trebuie să fie cât mai aproape de sol, lipit de genunchiul stâng, iar capul în jos. Revii la poziția inițială, curbezi spatele și aduci glezna cât mai aproape de spate. Acesta este un exercițiu de întindere pentru șold. La glezne se pot folosi gantere pentru ca exercițiul să fie și mai eficient.

Exercițiul 10

Exercițiul zece se face stând în picioare, cu tălpile puțin depărtate. Se țin brațele în sus, cu degetele unite. Se realizează un exercițiu de întindere spre stânga și apoi spre drepta, îndoind corpul din talie. Se ține brațul stâng în spate și cu palma dreaptă se prinde cotul acestuia și se apasă spre spate.

Apoi se face un exercițiu de întindere pentru gât, se apasă cu palma dreaptă capul în partea dreaptă, cât mai mult, iar brațul stâng se ține pe lângă corp. Se repetă la fel și pe partea cealaltă.

Vezi aici un video cu acest program de antrenament:

2. Exerciții pentru o siluetă perfectă

Acesta este un antrenament pe care îl face Candice Swanepoel cu antrenorul Justin Gelband. Sunt 5 exerciții prin care se lucrează musculatura corpului și se îmbunătățește stabilitatea acestuia. Se lucrează partea inferioară a spatelui, zona șoldurilor, dar și alte grupe musculare. Exercițiile cresc stabilitatea corpului.

În timpul primului exercițiu, Candice Swanepoel își lucrează musculatura șoldurilor și în același timp își menține echilibrul. Ea folosește o bandă elastică, cu mânere. La al doilea exercițiu, Candice își lucrează musculatura spatelui și a brațelor. De asemenea este tonifiată și musculatura abdomenului în același timp. Ambele exerciții trebuie realizate corect. Este vorba despre calitate, nu despre cantitate. Doar în acest fel se obțin cele mai bune rezultate.

Exercițiul al treilea se aseamănă cu boxul. Candice Swanepoel folosește mănuși de box. Ea va efectua o serie de lovituri simple ca la box dar destul de puternice. Va realiza o lovitură cu pumnul stâng apoi cu pumnul drept și apoi o lovitură cu piciorul drept. Urmează repetarea exercițiului și cu piciorul stâng.

Exercițiul al patrulea constă în 75 de lovituri ca la box, alternând pumnul stâng cu cel drept. Loviturile se execută rapid, se lucrează și musculatura abdominală.

Exercițiul 5

Exercițiul al cincilea se face cu discuri, prin alunecare. Se sprijină piciorul drept pe un disc și se execută o mișcare de alunecare spre dreapta și de revenire. Se face apoi o mișcare cu piciorul în spate și înapoi, de asemenea sprijinit pe disc. Se repetă exercițiul de mai multe ori și cu piciorul stâng. Se lucrează musculatura șoldurilor, a feselor, a abdomenului și a spatelui. Acest exercițiu presupune mișcare, echilibru, stabilitate. Se face o mișcare și cu mâinile, întâi cu mâna dreaptă sprijinită pe disc și sprijin pe picioare și mâna dreaptă și apoi invers. Se folosește greutatea corporală. Este tonifiată musculatura corpului, nu doar a brațelor.

Este un exercițiu foarte util pentru a menține forma corpului și a dobândi o siluetă perfectă.

La final se fac câteva exerciții de întindere și relaxare.

Vezi aici un video cu Candice Swanepoel realizând aceste exerciții:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.