Proprietatile uimitoare ale cojilor de ceapa

0
1654
Proprietatile uimitoare ale cojilor de ceapa

Stiati ca cercetatorii din Marea Britanie si Spania au descoperit faptul ca foile de ceapa au proprietati uimitoare pentru organismul uman? Ei bine, rezultatele au demonstrat ca substantele biologice active din cojile de ceapa sunt benefice pentru sanatate si pot fi utilizate ca aditivi in industria alimentara si ca baza in obtinerea medicamentelor in industria farmaceutica.

Desi la prima vedere cojile de ceapa sunt aparent inutile, ele nu trebuie aruncate. Este bine sa fie puse la uscat, colectate intr-un saculet de panza si tinute intr-un loc curat, lipsit de umiditate si intunecat. Pot fi depozitate timp de 2 ani fara sa se deterioreze.

Principalele proprietati ale cojilor de ceapa

  • In cojile de ceapa exista substante active cu proprietati medicinale ca de exemplu: flavonoide, glicozide, quercetin, calciu, potasiu, cupru, mangan, fier, magneziu, aluminiu, plumb, nichel, crom, toate sunt necesare organismului.
  • In medicina traditionala cojile de ceapa sunt apreciate pentru proprietatile diuretice, expectorante, antimic robiene, laxative, antiinflamatorii, antispastice, antioxidante si antibacteriene. Ele se folosesc sub forma unor diverse preparate in tratamentul unor boli si afectiuni.
  • Clatirea parului cu infuzie din coji de ceapa vindeca eczemele scalpului si ajuta la cresterea firelor de par.
  • De asemenea infuzia din coji de ceapa este utila in tratamentul bolilor de piele.
  • Cojile de ceapa uscate si maruntite sub forma de pulbere ajuta la vindecarea ranilor, escoriatiilor, eczemelor si taieturilor.
  • Cojile de ceapa au rol important in consolidarea sistemului imunitar al organismului.
  • Datorita proprietatilor expectoarante cojile de ceapa vindeca tusea cronica sau uscata si alte afectiuni ale gatului. Sunt un bun remediu pentru tratamentul racelilor, alergiilor, congestiei nazale sau eliminarea starii de nas infundat.
  • Coaja de ceapa sub forma de infuzie este eficienta la vindecarea bolilor cavitatii bucale, cum sunt de exemplu parodontita sau stomatita.
  • Extractul apos din coji de ceapa are proprietati benefice asupra inimii, este indicat in tratamentul aterosclerozei si hipertensiunii arteriale.
  • Coaja de ceapa este utilizata la obtinerea unor medicamente ce ajuta la imbunatatirea elasticitatii vaselor de sange.
  • Extractul de coji de ceapa are proprietati antiiflamatorii si diuretice, este un bun remediu pentru bolile de rinichi, cistita, nefrita, bolile vezicii urinare, pielonefrita.
  • Tinctura si infuzia din coji de ceapa ajuta in tratamentul bolilor fungice, decoctul trateaza bataturile, iar unguentul din coji de ceapa este bun in tratamentul ranilor purulente, a calcaielor crapate si a unor eczeme ale pielii.
  • Cojile de ceapa sunt eficiente persoanelor care sufera de angina pectorala, ateroscleroza, crampe musculare si insomnie.

coji de ceapa

Preparate traditionale din coji de ceapa

Preparat pentru gargara: Se pun 3 linguri de ceapa maruntita si o lingura de frunze de salvie la 500 ml apa clocotia, se lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, apoi se strecoara si se clateste gura cu acest lichid, fara a inghiti. Preparatul este eficient in tratamentul unor afectiuni ale gurii.

Infuzie din coji de ceapa si ace de pin: Se pune intr-un vas incapator o lingura mare de coji de ceapa, o mana de ace de pin si 2 litri de apa. Amestecul se fierbe la foc mic timp de 20 minute. Se strecoara si se bea jumatate de cana pe zi. Tratamentul este util pentru imbunatatirea imunitatii organsimului.

Inhalatii cu abur de coji de ceapa: Se pun 4 linguri de ceapa intr-un castron incapator, se toarca peste acestea apa clocotita si se inspira aburul timp de 5 minute. Astfel de inhalatii ajuta in tratamentul racelii si a congestiei nazale.

Citește și:  Ameliorarea naturală a durerii cu plante medicinale

Infuzie din coji de ceapa: Se pun 2 linguri de coji de ceapa la 500 ml apa clocotita, se lasa sa fiarba timp de 15 minute la foc mic. Se strecoara si se bea cate 100 ml pe zi, cu inghitituri mici si intotdeauna cu jumatate de ora inainte de masa.

Infuzie indicata in tratamentul tusei cornice: Se pun 2 linguri de coji de ceapa la 1 litru de apa si se fierbe la foc mic pana in momentul in care lichidul a scazut la jumatate. Se strecoara si se lasa sa se raceasca, se amesteca cu miere de albine si se bea incet, cu inghitituri mici, de trei ori pe zi.

Extract de coji de ceapa pentru boli de rinichi si vezica urinara: Se pun 3 linguri de coji de ceapa maruntite la 500 ml apa clocotita, se lasa la infuzat timp de o jumatate de ora, se strecoara si se bea cate 100 ml de 2 ori pe zi.

Decoct pentru bataturi: Se pun coji de ceapa intr-un borcan de sticla apoi se toarna otet. Se lasa la macerat 14 zile, apoi se scurge otetul si se pastreaza coaja de ceapa. Se aplica pe bataturi cojile de ceapa si acopera cu pansament pentru a sta fixate de piele. Acest procedeu este bine sa se realizeze seala, inainte de culcare si sa se tina piciorul pansat pana a doua zi dimineata. Tratamentul se repeta pana in momentul in care bataturile dispar.

Tinctura din coji de ceapa: Se pun 9 linguri de coji de ceapa intr-un borcan de sticla, se toarna 500 ml alcool, se lasa la macerat 20 minute, se strecoara si se pastreaza in sticla. Aceasta tinctura ajuta in tratamentul bolilor fungice de la nivelul unghiilor.

Unguent din coji de ceapa vindeca calcaile crapate: Se pun coji de ceapa in apa clocotita la inmuiat, se amesteca cu frunze de patlagina zdobite. Cele doua produse trebuie sa fie in raport de 1:1. In amestec se adauga miere de albine si faina de grau astfel incat sa se obtina un fel de aluat destul de gros. Se aplica pe zonele lezate, se bandajeaza si se tine timp de 1-2 zile.

Supa de coji de ceapa se realizeaza astfel: Se pune o lingura mica de coji de ceapa la o cana de apa clocotita, se fierbe, se strecoara si se bea cu inghitituri mici. Este un preparat care ajuta in calmarea crampelor la nivelul picioarelor, iar daca se bea inainte de culcare somul este mai linistit.

Macerat din coji de ceapa contra aterosclerozei: Se pun 2 linguri de coji de ceapa la 200 ml alcool, se lasa la macerat timp de 7 zile, se strecoara si se pastreaza in sticluta de culoare inchisa intr-un loc racoros. Se ia cate 15-20 picturi pe zi si o lingurita de ulei de floarea-soarelui. Cele 20 picaturi se iau cu jumatete de ora inainte de masa si de 3 ori pe zi. Tratamentul se face timp de o saptamana, apoi va urma o pauza de o saptamana si se repeta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.