Proprietățile uleiului din semințe de zmeură pentru îngrijirea pielii

0
775

Știați că uleiului bio din semințe de zmeură are efect de protecție solară mare? Acest produs natural apără pielea de efectul negativ al radiațiilor UV (absoarbe razele UVA, UVB), de aceea poate fi utilizat în timpul verii în produsele pentru protecție solară a pielii. Are antioxidanți și carotenoizi care sunt ingrediente importante în compoziția produselor de piele pentru calmarea structurii acesteia și protejarea ei de razele soarelui.

Ulei din semințe de zmeură, Foto: akomaskincare.co.uk

Specialiștii în aromaterapie spun despre uleiul din semințe de zmeură că are miros caracteristic puternic și fermecător, culoare galbenă sau ușor portocalie, iar gustul ca de pătrunjel. Se obține din semințele de zmeură (colectate din pulpa fructului, prin indepărtarea acesteia). Semințele sunt uscate, apoi mărunțite sub formă de pulbere, filtrate și presate la rece. Prin acest proces special se obține uleiul bio din semințe de zmeură.

Compoziția organică a uleiului din semințe de zmeură este extraordinară. Faptul că este bogat în vitamina E explică proprietățile sale de ingrijire, reparare, revitalizare și cicatrizare a pielii. Vitamina E protejează pielea de razele ultraviolete ale soarelui, de aceea este recomandat să facă parte din compoziția produselor de protecție solară. De asemenea, vitamina E previne procesul de îmbătrânire prematură a pielii, care poate fi provocat de poluare, atacul radicalilor liberi sau factori de mediu.

Uleiul din seminte de zmeură are vitamina A care este foarte eficientă în tratamentul pielii uscate și descuamate. De asemenea, această vitamină este importantă în cazuri de acnee și psoriazis, ajută la ameliorarea simptomelor acestor afecțiuni ale pielii. Vitamina A previne și combate ridurile, deci ajută la îmbunătățirea aspectului tenului, la reîntinerirea acestuia.

În compoziția acestui ulei apar acizii grași Omega-3 și Omega-6 care ii oferă proprietăți cicatrizante, de calmare a iritațiilor, mâncărimilor pielii și de vindecare a afecțiunilor acesteia (arsuri, roșeață, zgârieturi, eczeme, piele deteriorată, sensibilă).

Uleiul din semințe de zmeură are efect de hidratare profundă a pielii, de hrănire și de înmuiere a tegumentului, dar și de formare a unei bariere în stratul de suprafață care ajută la protejarea pielii de radiațiile solare și de îmbătrânirea prematură cauzată de factorii externi și atacul radicalilor liberi.

De asemenea uleiul poate fi folosit și pentru tratamentul gingivitei. Se masează zona inflamată a gingiei sau toata suprafata acesteia, dar nu inainte de a se spăla dinții cu pasta și de a clăti gura cu apă. După ce s-a aplicat uleiul pe gingii se lasă să acționeze timp de 3 minute, apoi se clătește gura cu apă caldă. Acest tratament este bun în cazuri de gingii sensibile și inflamate.

Acest produs este eficient în metabolismul intracelular, vindecă multe probleme ale pielii, previne acumularea de toxine care duc la îmbătrânirea pielii. Are efect benefic asupra tenului, îmbunătățește circulația sângelui, oferă un aspect reîntinerit fără riduri, stimulează reînnoirea celulelor, imunitatea și revitalizează structura pielii și aspectul acesteia.

Uleiul din semințe de zmeură conține de asemenea vitamine B1, B2 și PP, fitosteroli, cumarine, acid folic, săruri de potasiu, cupru, fier, cetone, catechine. Nu lipsesc acidul palmitic, oleic, linolenic și stearic. Toate acestea il fac un produs natural excelent pentru piele.

Proprietățile antiinflamatoare și cicatrizante ale uleiului explică eficiența sa în tratamentul problemelor pielii uscate, sensibile, deteriorate. Acest produs este recomandat pentru orice tip de ten. Se poate aplica pe piele după ce a fost amestecat cu putin ulei vegetal (de măsline) pentru a fi diluat, el fiind un ulei esențial destul de concentrat. Efectul său este liniștitor, cicatrizant, reparator, protector, tonifiant, restructurant, antioxidant. Ajută la prevenirea și combaterea ridurilor, la vindecarea afecțiunilor pielii (roșeața, iritații, eczeme, arsuri, etc).

Poate fi folosit ca ingredient in creme de zi sau de noapte, loțiuni pentru piele sau pentru conturul ochilor, produse pentru protecția pielii la plajă, pentru masaj, creme pentru combaterea ridurilor, a pielii uscate și sensibile.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here