Punctele negre sunt poate mult mai detestate de majoritatea femeilor, decat orice alt tip de imperfectiuni ale fetei. Pe langa toate tipurile de cosuri si toate bubitele care apar si devin cateodata din ce in ce mai greu de acoperit, indiferent ce metoda am folosi, mai trebuie sa luptam si impotriva punctelor negre care oricum sunt destul de greu de eliminat si sunt ca un bumerang.
Acestea apar cel mai frecvent in zona T si anume in zona fruntii, a nasului si a barbiei, provocand adevarate atacuri de panica pentru unele reprezentante ale sexului frumos, deoarece metodele de eliminare nu dau intotdeauna efectele dorite. Si nu mai punem ca nici vizitele la cabinetele de cosmetica specializate nu asigura disparitia lor, chiar daca poate sumele date sunt exorbitante uneori.
Metode de aliminare ale punctelor negre
Punctele negre vin si pleaca, conteaza doar sa-ti intretii tenul cat de cat curat si sa nu uiti niciodata sa te demachezi seara inainte de culcare si din cand in cand sa mai aplici si cate-o crema abraziva, astfel vei putea evita macar o explozie. Desi cosmeticele sunt din ce in ce mai variate si promit rezultate tot mai bune, se pare in majoritatea cazurilor, mai ales pentru eliminarea punctelor negre, tot mai benefice raman mastile facute in casa cu ingrediente naturale.
Una dintre cele mai eficiente masti pentru fata, care insa trebuie folosita constant este cea cu albus de ou si cu malai, desi pare banala cu siguranta va fi mult mai buna decat lungile si costisitoarele tratamente la cabinetele de cosmetica specializata. Luati un albus de la un ou, il bateti bine pana ce se transforma in spuma si apoi adaugati gradat doua linguri pline de malai.
Aceasta masca o aplicati pe fata, dar nu uitati inainte sa curatati tenul cu apa sau cu alte produse de curatare pe care in mod regulat le folositi. Dupa ce ati aplicat masca si ati facut si cateva miscari circulare pentru a masa fata, lasati sa se usuce si apoi curatati-va cu un prosopel curat, dupa care e foarte indicat sa curatati tenul complet cu apa calduta.
Ce determina aparitia punctelor negre?
Probabil toata lumea se gandeste ce anume determina aparitia mult detestatelor puncte negre si ce impiedica eliminarea lor mai rapida. Raspunsul este ca tenul secreta sebum intr-o masura mai mare in unele zone si astfel porii se dilata incetul cu incetul, determinand astfel formarea unor puncte, cum sunt cele negre.
Acestea reprezinta de fapt niste terminatii ale unor glande numite sebacee, care in momentul in care intra in contact cu aerul si cu mediul exterior, se produce oxidarea si astfel capata acea culoare aproape neagra. Tocmai acesta este motivul pentru care punctele negre apar mai ales in zona T, deoarece ea este mai predispusa ingrasarii fata de alte zone, iar sebumul se secreta mult mai mult.
Aparitia punctelor negre nu tine nici de tipul de ten si nici de produsele cosmetice folosite, ele pur si simplu apar, iar daca v-ati gandit sa le eliminati la domiciu, prost obicei al tuturor, ganditi-va de doua ori inainte de a mai face acest lucru deoarece in momentul in care doresti sa le elimini prin stoarcere nu vei face nimic altceva decat indesesti aparitia lor. Acest fapt nu va provoca decat o intensificare a punctelor negre si poate chiar si cateva cicatrici pe care invitabil le veti dobandi.
Cum tratam punctele negre?
Pe langa mirifia masca pe care am descris-o anterior, trebuie sa fiti constienti ca exista mult mai multe metode de eliminare a acestor disgratioase imperfectiuni. Ganditi-va pur si simplu la o baie de aburi a fetei, fie ca se face doar cu apa simpla, fie ca se face doar cu ceai de musetel, ambele usureaza dilatarea porilor. Dupa aceasta infuzie puteti incepe cu grija o eliminare lenta a punctelor negre insa fara a exagera deoarece altfel puteti produce leziuni grave ale pielii.
Puteti opta si pentru masarea zonelor cu puternica si vindecatoarea faina de malai pentru un timp de maxim trei minute. Pentru ca tratamentul sa dea roade trebuie aplicat in fiecare saptamana, iar daca nu avet un ten uscat, puteti opta si pentru o lotiune pe baza de lamaie sau chiar pe zeama de lamaie pe care sa o folositi seara, dupa demachiere. Dimineata nu uitati sa va clatiti tenul cu apa din abundenta.
Un alt tip de masca pe care il puteti prepara este cel cu albus de ou, putin alcool si zeama de lamaie, trebuie insa sa alegeti temperat cantitatea alcoolului pentru ca altfel riscati sa va uscati tenul foarte tare. Daca insa sunteti mai comode, puteti opta si pentru lotiunile din comert, care au si o aroma mai placuta si prezinta si un ritual mai armonios sau pentru gelurile abrazive care va vor ajuta sa scapati de nedoritele puncte negre. Lotiunile tonice, in general, si argila sau orice fel de masca preparata cu argila vor da rezultate la fel de bune.