Remedii naturale eficiente pentru coate uscate

0
986
Remedii naturale eficiente pentru coate uscate

O problema frecventa care apare la femei este cea a coatelor uscate. Pe corp exista mai multe zone sensibile, iar una dintre ele este si zona coatelor. Deseori femeile uita sa dea atentie acestei zone si de aceea pot ajunge sa aiba pielea coatelor uscata, aspra si crapata. In timpul iernii aceasta problema poate trece neobservata, insa in sezonul cald poate deveni un cusur enervant, un punct slab foarte clar care deranjeaza.

Principalele cauze ale coatelor uscate

Anumite tulburari ale glandelor endocrine pot provoca astfel de probleme ale pielii in zona coatelor. Ingrijirea necorespunzatoare a pielii duce la uscarea ei si deteriorarea aspectului in zona coatelor.

Exista probleme dermatologice care pot provoca uscarea coatelor, ca de exemplu psoriazisul. Deficitul de vitamina A si E este un factor important care favorizeaza aparitia coatelor uscate.

Schimbarile de temperatura pot cauza uscarea pielii si deteriorarea ei. Factorii externi pot afecta pielea, cum este de exemplu imbracamintea sintetica.

Remedii naturale pentru coatele uscate

Desi unele persoane au tendinta sa apeleze la piatra ponce sau alte metode la fel de agresive totusi cel mai bine este sa renunte le ele. In acest caz, pentru a combate coatele uscate sunt necesare preparate din plante pentru exfolierea pielii si catifelarea ei. Daca exista o carenta de vitamine A si E in organism este necesar sa se consume alimente bogate in astfel de vitamine.

Lamaia este un remediu natural pentru piele. Se taie o lamaie in doua, se ia o jumatate si se maseaza pielea din zona coatelor. Acest tratament este un exfoliant perfect pentru piele, are efect de albire si indepartare a petelor inestetice nedorite. La final, dupa masaj, se clateste cu apa rece si se aplica o crema hidratanta. Uleiul de masline este eficient pentru piele, se maseaza coatele cu putin ulei de masline timp de 10 minute.

Citește și:  Remedii naturiste cu ceapa eficiente pentru raceala

Masca exfolianta din bicarbonat de sodiu si suc de lamaie ajuta la indepartarea celulelor moarte si eliminarea petelor de pe piele. Uleiul de peste este un bun remediu pentru ameliorarea mancarimilor din zona coatelor. Cremele hidratante sunt recomandate pentru tratamentul pielii coatelor, masajul se face in sensul acelor de ceasornic. Cremele naturale pe baza de musetel, urzica, galbenele, patlagina sunt recomandate in tratamentul pielii uscate.

Mastile cosmetice pe baza de smantana, suc de lamaie, peroxid si putina sare ajuta in tratamentul coatelor uscate. Se aplica in strat subtire pe piele timp de un sfert de ora si se clateste cu apa calduta. Scrubul realizat din zahar brun si putin ulei de masline este un bun remediu pentru pielea crapata.

Daca pielea are un aspect inestetic, accidentat este bine sa se adauge in preparatele pentru masaj putina glicerina si lecitina. Aplicarea de comprese cu suc de citrice (lamaie, grapefruit) ajuta la reducerea petelor rosii de pe coate, in tratamentul fisurilor sau zgaraieturilor locale de pe suprafata pielii.

De asemenea sucul de varza acra are efect de albire, iar frunzele de varza cruda elimina roseata pielii. Uleiul vegetal catifeleaza si hraneste pielea coatelor. Se aplica putin ulei pe degete si se maseaza pielea timp de aproximativ 10 minute pana este absorbit de straturile ei. Excesul de ulei se indeparteaza cu putina vata. Acest tratament se poate face in fiecare zi pana ce pielea se reface si are un aspect imbunatatit.

Mierea de albine are proprietati emoliente pentru piele, poate fi utilizata fara probleme. Se poate amesteca cu ulei vegetal, foarte bun este uleiul de masline sau de migdale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.