Cele mai bune remedii naturiste de tratament si prevenire pentru acnee

0
145
Cele mai bune remedii naturiste de tratament si prevenire pentru acnee

O piele afectata poate fi tratata si cu remedii naturiste pentru acnee, astfel incat sa isi recapete stralucirea si frumusetea. Acneea este una dintre cele mai comune afectiuni cronice ale pielii si se caracterizeaza prin inflamarea foliculilor pilosi si a glandelor sebacee. In general, semnele sale apar pe fata, gat, umeri si piept.

In principal, tinerii sufera de aceasta afectiune, studiile aratand ca 6 din zece copii intre 12-14 ani sufera de acnee. Pe masura ce tinerii devin constienti de aspectul lor si de impactul acestuia in relatia cu prietenii, acneea devine un motiv de jena. Nu este insa o afectiune periculoasa sau grava, in cele mai multe cazuri vindecandu-se dupa adolescenta. Cazurile mai grave insa – desi in numar mic – exista, iar ramasitele sale pot fi cicatricile permanente.

Tinerii sunt cei care au nevoie cu precadere de remedii naturiste pentru acnee, caci aproximativ 80% din adolescenti sufera de acnee juvenila. Acneea rozaceee este specifica femeilor peste 40 de ani, iar cea neonatala apare la nou nascut si nu dureaza mai mult decat cateva luni. In plus, pot exista si forme de acnee care se stabilizeaza doar in anumite portiuni de pe piele: cea necrotica/a fruntii, cea cheloidiana/ a cefei, cea conglobata (se manifesta prin abcese cu fistule).

In general, se recurge la remedii naturiste pentru acnee, astfel incat sa nu existe dereglari hormonale ale adolescentului aflat in perioada de crestere.

Vitaminele

Vitaminele sunt eficiente in combaterea acneei, in special vitamina A si B3 actionand in favoarea recastigarii unei pieli sanatoase. Tratamentul cu vitamine trebuie sa fie constituit din 50.000 UI vitamina A de trei ori pe zi si 100 mg vitamina B3 de trei ori pe zi. Este de ajutor si o pastila de vitamina E de 400 mg pe zi pentru a scapa de nedorita acnee. Acest tratament ar trebui urmat cel putin timp de o luna.

Coaja de portocala

Unul dintre remediile de acasa pentru acnee este coaja de portocala. Pentru obtinerea unui tratament eficient, coaja de portocala este rasa, amestecata cu putina apa si aplicata pe zonele afectate de acnee. Se pare ca aceasta tehnica de tratament se dovedeste a fi extrem de eficient.

Zincul

In multe cazuri de acnee, tratamentul cu zinc are rezultate foarte bune. Doza necesara zilnica de zinc este de 50 mg administrate de trei ori pe zi. Timp de o luna, pacientul trebuie sa urmeze acest tratament si, daca dupa o luna se observa ameliorari, medicul poate scadea doza zilnica la 25 mg pe zi.

lamaia

Lamaia

Unul dintre cele mai cunoscute si ieftine remedii naturiste pentru acnee, lamaia are rezultate bune la nivelul pielii. Tot ce trebuie sa faci este sa iei o lamaie si sa o storci. Mai apoi vei pune zeama de lamaie pe cosuri si acnee. Lasa-o sa actioneze la nivelul pielii maxim o ora, dupa care curata pielea cu apa calduta.

Citește și:  Lămâia – Beneficii pentru frumusețe și sănătate

Sucul de coriandru si menta

Punctele negre si cosurile pot fi tratate si cu ajutorul amestecului de suc  de coriandru si curcuma. Se amesteca o lingurita cu suc de coriandru cu pulbere de curcuma pana se transforma intr-o pasta care este aplicata pe zona acneica in fiecare seara. Ai grija sa cureti bine pielea inainte de a aplica pasta. Sucul de menta poate lua locul celui de coriandru.

Usturoi

Multumita proprietatilor lui antiseptice, usturoiul este un cunoscut tratament al acneei. Usturoiul poate fi folosit atat extern cat si intern. Usturoiul de uz extern in cazul acneei este frecat crud pe pielea cu simptome acneice, curatandu-se astfel pielea de furunculi, pete si cosuri. Pentru uz intern, se vor  consuma trei catei de usturoi in fiecare zi pentru o luna. Aceasta cura cu usturoi curata acneea si sistemul sangvin.

Castravetele

Daca tot incerci remedii naturiste pentru acnee si cele de mai sus nu functioneaza sau vrei sa incerci altceva, poti apela la catravete. Castravetele ras se aplica pe fata, gat si ochi pentru aproximativ 20 de minute, dupa care este indepartat cu apa calduta. Acest remediu devine un tonic bun pentru tenul acneic si previne aparitia punctelor negre si a cosurilor.

Nu doar tratamentele va ajuta sa combateti acneea, ci si dietele. Astfel, va veti detoxifica organismul si veti reduce riscul aparitiei acneei.

Dieta cu fructe se tine o saptamana si presupune ca pacientul sa manance intreaga saptamana numai fructe: pere, mere, piersici, grapefruit, struguri si ananas. In plus, acesta va bea doar limonada neindulcita.

Dieta echilibrata pentru tratarea acneii intervine dupa prima saptamana in care s-au consumat doar fructe. Acum, pacientul va introduce in alimentatia proprie alimente proaspete: fructe, legume, cereale, orez brun, seminte incoltite sau mei. Aceasta dieta este tinuta mai mult timp, iar imbunatatirile sale pot fi vazute chiar si dupa o luna.

In tratamente naturiste pentru acnee se gaseste si sarea efervescenta de baie. Se recomanda baia cu sare efervescenta de doua ori pe saptamana pentru persoanele cu pielea acneica. In 60 de litri de apa incalzita la 37.8 grade C se adauga 1,5 kg sare de baie. Pacientul trebuie sa stea in apa aproximativ 30 de minute, pana cand incepe sa transpire, si mai apoi face un dus alternativ cu apa calda si rece.

Tratamente naturiste pentru acnee se gasesc pentru toate buzunarele si tipurile de afectiune. Puteti incerca oricare metoda din cele de mai sus pentru a scapa de afectiunile pielii si a va bucura de un ten sanatos si curat, fara  a va ingrijora ca urmatorul atac acneic va va lua prin surprindere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.