Resveratrol – o substanță din strugurii roșii care îmbunătățește anduranța mușchilor

0
129
Resveratrol – o substanță din strugurii roșii care îmbunătățește anduranța mușchilor

Resveratrolul este o substanță care se găsește în strugurii negri (în pielița acestora) și care are efecte benefice asupra sănătății. Se poate găsi și sub formă de suplimente alimentare, sub formă de pastile și sunt achiziționate de către sportivii care au ca scop îmbunătățirea performanței fizice. Resveratrolul poate modifica silueta și îmbunătăți capacitatea mușchilor de a rezista la efort fizic.

Resveratrolul se găsește în strugurii negri, în vinul roșu, alături de acizi fenolici și catechine, toate aceste substanțe reduc nivelul de trombocite din sânge și riscul de formare a cheagurilor de sânge. Resveratrolul ajută la creșterea forței musculare și la îmbunătățirea performanței atletice. Acest lucru a fost demonstrat de cercetători prin studiile făcute pe șoareci de laborator, cărora li s-a administrat zilnic câte 400 mg resveratrol/ kg corp.

Prin experiment s-au obținut rezultate impresionante: șoarecii care nu au făcut tratament cu resveratrol s-au îngrășat cu 60%, iar cei care au luat zilnic această substanță în doza stabilită corespunzător corpului lor s-au îngrășat doar cu 20% după două săptămâni. Alte avataje au fost îmbunătățirea performanțelor fizice, iar efecte toxice nu s-au înregistat deloc.

Concluzia specialiștilor a fost că sportivii care doresc să-și îmbunătățescă anduranța mușchilor pot lua suplimente de resveratrol. Vinul roșu în exces nu este indicat deoarece poate da dureri de cap și amețeli și deci poate face mai mult rău decât bine.

Citește și:  Lectie de nutritie

Resveratrol

Resveratrolul este un excelent antioxidant din strugurii negri, care îmbunătățește circulația sângelui și a limfei, normalizează echilibrul de estrogen, combate obezitatea, are efect pozitiv asupra funcției hepatice, previne riscul de a dezvolta boala Parkinson și Alzheimer. Resveratrolul combate procesul de îmbătrânire prematură a organismului și al pierderii auzului.

Este disponibil pe piață sub formă de pastile, ca supliment alimentar și este important pentru sănătatea sistemului cardiovascular. Acest aminoacid natural reduce nivelul de colesterol din sânge, tensiunea arterială, are efect antiimbătrânire pentru organism. În concluzie, resveratrolul are efect benefic asupra organismului prin proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare, cardioprotectoare, antivirale, de ardere a grăsimilor și de combatere a îmbătrânirii premature a organismului.

Suplimentele alimentare de resveratrol sunt foarte bune pentru sănătate, longevitate și performanță fizică. Cu ajutorul lor sportivii pot accelera creșterea masei musculare și pot reduce cantitatea de țesut adipos. De asemenea, acest aminoacid poate crește activitatea sexuală și vitalitatea organismului. Resveratrolul apare și în afine, aceste fructe de pădure sunt foarte sănătoase pentru organism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.