Sucul din nuci verzi este o sursă de iod natural pentru organism iar dacă este combinat și cu mierea de salcâm devine un remediu extraordinar pentru tratamentul multor afecțiuni și boli. Poate înlocui orice medicament artificial, care costă și mulți bani.
Suc din nuci verzi și miere de salcâm – Mod de realizare
Nucile verzi sunt sănătoase și au gust bun. Acest suc poate fi realizat de oricine la domiciliu. Trebuie încercat deoarece proprietățile lui terapeutice sunt foarte bune.
Sucul din nuci verzi – Metoda de preparare:
- Pentru realizarea acestui suc aveți nevoie de nuci verzi și miere de salcâm.
- Nucile verzi se pot cumpăra din piață, ele sunt numai bune dacă se culeg pe la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie. Aceasta este perioada ideală când se recoltează, deoarece sunt destul de fragede, miezul lor este gelatinos în perioada inițială de formare.
- Coaja nucilor este și ea suficient de moale încât poate fi tăiată ușor cu un cuțit.
- Nucile verzi fără coajă pot fi ținute în apă timp de 48 ore dacă nu le folosiți imediat.
- Se prepară mai întâi sucul din nuci verzi. Acestea se pot da prin mașina de tocat carne, se strecoară lichidul obținut prin tifon.
- Apoi sucul natural obținut trebuie amestecat cu o cantitate egală de miere de salcâm.
Mierea de salcâm trebuie să fie naturală, de aceea este recomandat să fie cumpărată de la o persoană de încredere care se ocupă cu realizarea acestui produs. În general, mierea de salcâm nu se zaharisește, este limpede, de culoare gălbuie, are o aromă delicată și un gust deosebit.
Suc din nuci verzi și miere de salcâm – Proprietăți
Acest preparat este foarte bun pentru sănătate, pentru scăderea în greutate și afecțiunile intestinale. Cura de nuci ajută la creșterea rezistenței organismului și îmbunătățirea stării de sănătate.
Proprietățile sucului de nuci verzi:
- Nucile verzi sunt bogate în vitamine (B1, B2, C, E și P), minerale (calciu, fosfor, potasiu, cobalt, magneziu, fier).
- Ajută la creșterea imunității organismului.
- Are proprietăți de prevenire a bolilor virale și parazitare, dar și a afecțiunilor glandei tiroide.
- Poate fi folosit în tratamentul giardiei și viermilor intestinali.
- Are efect bun vindecător al afecțiunilor organelor interne, tractului gastrointestinal și bolilor de plămâni.
- Sucul este un bun detoxifiant pentru ficat și intestine.
- Ajută și la scăderea în greutate, deci poate fi folosit în curele de slăbire de persoanele supraponderale.
Sucul de nuci verzi pentru tiroidă
Conținutul de iod natural din nuci este foarte apreciat de specialiștii în domeniul sănătății deoarece:
- Ajută la îmbunătățirea funcțiilor glandei tiroide și a creierului.
- De asemenea iodul crește memoria, calmează stările de nervi, combate viermii intestinali, previne depunerea de colesterol rău pe pereții arterelor, stimulează memoria și întărește rezistența capilarelor.
- Cei care suferă de scăderea ritmului metabolic, afecțiuni ale glandei tiroide sau obezitate, este posibil să aibă un deficit de iod în organism.
- Necesarul de iod la un adult este de 0,10 mg/zi, iar la un adolescent de 0,15 mg/zi.
Mierea de salcâm:
- Are proprietăți antimicrobiene și analgezice excelente.
- Vindecă insomnia, stările de nervi și este un bun stimulent cardiac.
- Ajută în tratamentul bolilor renale și biliare, afecțiunilor respiratorii, cardiovasculare, gastrointestinale, durerilor de stomac și arsurilor stomacale.
Combinația dintre nuci și miere reprezintă un preparat naturist care întărește sistemul imunitar al organismului.
Valoarea calorică a sucului din nuci verzi și miere de salcâm este de 265 kcal/100 g produs. Nu trebuie consumat în cantitate mare pentru ca excesul de iod nu este bun pentru organism. În mod normal se ia doar o lunguriță de suc de 3 ori pe zi. Se poate amesteca în ceaiuri din plante medicinale. Poate fi administrat și la copii dar în doză mică, de jumătate de linguriță cu suc pe zi.
Lichiorul din nuci verzi combate anemia și viermii intestinali.