Acest exercițiu este ușor de realizat, nu necesită multă energie fizică și mentală și are rolul de a lucra musculatura abdominală. Pentru a fi mai ușor, ai nevoie de o saltea de gimnastică în realizarea exercițiului, astfel nu vei sta cu spatele direct pe podea. Dacă faci exercițiul la sală alege salteaua de gimnastică, dacă îl realizezi acasă poți sta pe covor sau pe o pătură, care vor fi destul de confortabile pentru spate. Ideea este să nu stai cu spatele direct pe sol, pe o suprafață tare.
Mod de realizare a exercițiului: Stai culcat cu spatele pe saltea, întinzi brațele, ții palmele sub șolduri, iar cu picioarele întinse și apropiate între ele. Ridici picioarele de la podea și îndoi genunchii, ridici coapsele spre piept, iar capul îl ridici de pe saltea dar nu foarte mult, nu trebuie să ajungi cu bărbia în piept. Prin aducerea coapselor în sus și spre piept acționezi mușchii abdominali, contracți abdomenul.
Urmează mișcarea de întindere a picioarelor în aer, apoi aduci picioarele în jos, dar fără să atingi salteaua cu ele. Ideea este să menții picioarele extinse în aer măcar timp de o secundă. Acest exercițiu se repetă de mai multe ori. Tehnica trebuie învățată și aplicată corect pentru a obține rezultatele dorite. Unii sportivi fac greșeli: ridică prea mult capul de pe saltea, arcuiesc spatele în partea inferioară a acestuia (lombară), nu țin palmele lipite de saltea sub șolduri, ajung cu bărbia în piept, ating cu picioarele extinse solul.
Acesta este un exercițiu abdominal foarte bun deoarece nu este foarte obositor, poate fi realizat și de femei și de bărbați. Numărul de repetări trebuie stabilit de fiecare persoană în parte, în funcție de condiția ei fizică și nivelul de antrenament. Unele persoane pot fi epuizate și după un număr destul de mic de repetări. Prin realizarea acestui exercițiu în mod regulat se lucrează mușchii abdominali, se obține un abdomen plat, se definește mai bine musculatura.