Sfaturi pentru ingrijirea picioarelor

0
163
Sfaturi pentru ingrijirea picioarelor

Ingrijirea picioarelor trebuie facuta cu rigurozitate in orice sezon al anului, nu numai pe timpul verii cand aceasta parte a corpului este mai expusa. Picioarele reprezinta pentru sexul frumos o puternica arma de seductie, femeile cu picioare lungi si subtiri au atras intotdeauna privirile si invidia celor din jur.

Daca lungimea picioarelor depinde de informatia genetica cu care ne nastem, restul aspectelor estetice depind de felul in care stim sa ingrijim aceasta parte a corpului. Sportul ocupa un rol esential in mentinerea fermitatii pielii si a muschilor; 2-3 kilometri alergati zilnic in aer liber sau pe bicicleta eliptica vor conferi picioarelor un aspect suplu si tonic. Mersul pe jos poate fi o alternativa, dar nu asteptati sa obtineti rezultate spectaculoase daca exista probleme cu greutatea corporala. Pentru o forma fizica de invidiat trebuie sa munciti si asta inseamna 30-40 minute de miscare zilnica, intr-un cadru organizat.

Ingrijirea picioarelor presupune o igiena personala zilnica riguroasa, aspect valabil atat in cazul doamnelor cat si al domnilor. Pentru prospetime de durata si o piele moale si catifelata, aplicati pe piele, dupa spalare, o crema sau o lotiune hidratanta. In functie de problemele pe care le aveti puteti opta pentru o crema cu efect termic care combate aspectul de celulita si tonifica pielea; venectaziile si varicele pot fi ameliorate cu geluri si lotiuni care contin extracte de plante medicinale care calmeaza si reduc inflamatia.

Din ritualul de ingrijire al picioarelor nu trebuie sa lipseasca exfolierea saptamanala a pielii si epilatul, ori de cate ori este nevoie. Dupa oricare din cele doua proceduri, aplicati o crema calmanta si puternic hidratanta. Cand vorbim despre ingrijirea picioarelor ne referim si la ingrijirea talpilor, atat de solicitate zilnic. Si in acest caz se recomanda exfolierea de 1-2 ori pe saptamana; pentru ca procedura sa aiba rezultatul asteptat – indepartarea zonelor ingrosate, inmuiati picioarele in apa calda in care ati adaugat o lingura de sare marina si cateva picaturi de ulei esential de menta sau de lavanda.

Dupa ce picioarele s-au inmuiat bine, frecati zonele ingrosate cu o piatra ponce pana cand pielea ramane catifelata la atingere. Aplicati o crema hidratanta speciala pentru talpi si incaltati-va cu sosete moi din bumbac. Baile la picioare practicate cu regularitate aduc numai beneficii picioarelor noastre: o piele fina si catifelata, circulatie periferica imbunatatita si picioare dezumflate.

ingrijirea picioarelorr

 

Ingrijirea picioarelor trebuie facuta cu si mai multa atentie in cazul persoanelor care au probleme cu transpiratia excesiva a talpilor.

Dupa baia zilnica se recomanda folosirea unor produse speciale care inhiba actiunea glandelor sudoripare: spray de picioare sau pudra antiperspiranta. Cei care au probleme cu transpiratia picioarelor trebuie sa foloseasca doar sosete din fibre naturale, care absorb excesul de transpiratie si incaltameninte din piele naturala sau material textil natural. Medicina moderna pune la dispozitia celor interesati si solutii inovatoare pentru tratarea transpiratiei picioarelor – tratamentul cu toxina botulinica. Aceasta substanta se injecteaza in zonele din talpa unde se afla concentratia cea mai mare de glande sudoripare, actiunea toxinei fiind aceea de a inhiba activitatea glandelor sudoripare. Efectul acestui tratament dureaza pana la un an si merita incercat de catre cei pentru care transpiratia talpilor reprezinta o problema majora.

Citește și:  Tomografia computerizata - inceputuri, evolutie, avantaje, riscuri

Ingrijirea picioarelor presupune o pedichiura atent realizata cel putin o data la doua saptamani. Unghia trebuie ingrijita corespunzator pentru a fi sanatoasa si frumoasa. Se recomanda atentie in alegerea lacului de unghii, in special daca acesta este de o culoare intensa. Produsele de proasta calitate pateaza unghia, aceasta capata o culoare galbuie neplacuta.

Daca obisnuiti sa folositi mereu lac de unghii, nu uitati sa mai faceti din cand in cand o pauza pentru a permite unghiilor sa se regenereze natural. In comert gasiti produse variate destinate ingrijirii unghiilor de foarte buna calitate. Un tratament natural, cu efecte spectaculoase asupra aspectului si sanatatii unghiilor este cel cu ulei de masline si lamaie. Frecati fiecare unghie cu o discheta demachianta pe care picurati zeama de lamaie; lasati unghia sa se usuce si apoi aplicati ulei de masline. Tratamentul are ca efect albirea unghiilor si cresterea rezistentei lor.

Ingrijirea picioarelor se refera si la tratarea problemelor medicale pe care le puteti avea; micoza piciorului care afecteaza atat pielea cat si unghiile este o afectiune serioasa, greu de tratat daca nu se iau masuri din timp. Afectiunea debuteaza cu roseata si mancarime in spatiile interdigitale unde pielea se crapa si apar scuame albicioase. Daca nu este tratata la timp ciuperca se extinde catre unghii; unghiile vor prezenta pe suprafata lor pete galbene, albicioase sau maronii, se ingroasa si devin casante.

Micoza piciorului este foarte contagioasa si poate fi contactata in spatii publice – piscine, stranduri, bai publice, prin folosirea unor obiecte de uz personal infectate – prosoape, papuci, sosete. Predispusi acestei afectiuni sunt sportivii, diabeticii si batranii. In cazul in care va confruntati cu aceasta problema, mergeti la un consult dermatologic imediat. Problema nu se va rezolva de la sine daca nu interveniti medicamentos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.