Sirop din pătlagină – un preparat naturist eficient în calmarea tusei

1
927
Sirop din pătlagină – un preparat naturist eficient în calmarea tusei

Pătlagina este o plantă medicinală cu proprietăți expectorante excelente în tratamentul tusei și pentru eliminarea mucozităților purulente, vâscoase, din aparatul respirator. Siropul din pătlagină este recomandat pentru copii și adulți, în cazul în care aceștia suferă de tuse, bronșită, laringită, dureri de gât și alte afecțiuni respiratorii.

Siropul din pătlagină se poate pregăti acasă foarte ușor. Cei care doresc să achiziționeze un astfel de preparat naturist, îl pot găsi la plafar.

Sirop din pătlagină – Mod de realizare:

Se spală frunzele de pătlagină cu apă, apoi se pun la scurs. Se taie toate frunzele mărunt, sub formă de fideluțe. Într-un borcan din sticlă se pune un strat de zahăr și unul de frunze de pătlagină, alt strat de zahăr și iar unul de frunze de pătlagină și tot așa, pe trei sferturi, ultimul strat trebuie să fie de zahăr. Se închide ermetic borcanul și se lasă preparatul la macerat, în cămară sau în alt loc răcoros și întunecat.

Din când în când borcanul se agită, pentru a se amesteca ingredientele. După o perioadă de 8 săptămâni se obține siropul care poate fi folosit în tratamentul tusei. În loc de zahăr se poate folosi miere de albine, deoarece aceasta are gust mai plăcut și proprietăți foarte bune pentru tratamentul multor afecțiuni ale sistemului respirator.

Citește și:  Top 10 cele mai eficiente ceaiuri din plante medicinale pentru slabit

Proprietățile siropului din pătlagină:

Frunzele de pătlagină au proprietăți spasmolitice, antitusive, antimicrobiene, antiinflamatorii, expectorante. Acestea explică de ce siropul din pătlagină ajută în tratamentul afecțiunilor tractului respirator, în combaterea infecțiilor, în regenerarea țesuturilor, eliminarea flegmei, calmarea tusei, ameliorarea proceselor inflamatorii.

Pătlagina are acțiune antibiotică și de combatere a oboselii, de aceea este considerată un medicament pentru multe boli. Cei care doresc un efect și mai puternic, pot pune la macerat în sirop și frunze de cimbru deoarece această plantă are de asemenea efect bun în tratamentul bolilor respiratorii, dar și reumatismale. Cimbrul este eficient în cazuri de: sinuzită, gută, sciatică, afecțiuni ale gingiilor, diaree, infecții urinare, tuse iritantă, candidoză și alte infecții în organism. Are efect diuretic, dezinfectant, calmant, antiseptic, vindecător.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.