Spune NU lacomiei, nu manca pe saturate pentru ca ajungi la obezitate

0
266
Spune NU lacomiei, nu manca pe saturate pentru ca ajungi la obezitate

Stiati ca organismul primeste mai multe calorii decat are nevoie daca este supraalimentat? Cu alte cuvinte daca mancati pana ajungeti la senzatia de satietate va ingrasati. Deci, spune NU lacomiei, nu te ,,imbuiba” cu alimente oricat de gustoase ar fi acestea.

Pentru multi dintre noi, mancarea a devenit un mod de destresare, detensionare, un premiu sau o recompensa dupa o activitate grea si deci cand e vorba de a servi masa, ,,mai putina mancare” inseamna de fapt a consuma atata mancare pana simtim ca nu ne mai putem ridica de la masa.

In timp insa un astfel de stil de viata (ritmul frenetic al vietii moderne, consumul de alimente in exces) ne afecteaza starea de sanatate si ne conduce spre obezitate. De asemenea pot sa apara diferite boli si afectiuni, ca de exemplu: diabet zaharat, ateroscleroza, hipertensiune arteriala.

Daca te numeri printre acele persoane care mananca doar pentru simplu fapt ca un produs alimentar este foarte bun si nu pentru a-si potoli senzatia de foame, cu siguranta esti lacom, iti place sa mananci si ai toate sansele sa ai probleme de greutate.

Daca vrei sa scapi de acest obicei sa stii ca nu exista o ,,pastila minune” pentru combaterea lui ci trebuie sa te schimbi, sa ai alta atitudine fata de produsele alimentare. Nu mai cauta motive pentru a manca, incearca sa gasesti motive pentru a te opri din mancat, fa-ti un program de masa si de viata echilibrat.

Principala cauza care duce la supraalimentare este stresul. In prezent, atat copiii cat si adultii sunt supusi unor situatii stresante. Omul modern ajunge sa creada ca nu are nici o bucurie in viata si incearca sa isi gaseasca alinare in mancare, in placerea de a consuma alimente delicioase.

Citește și:  Dieta care scade colesterolul - Sosuri recomandate în dietele ecologice

nu manca pe saturate

Exista persoane ca mananca mult din plictiseala, cand se uita la un film sau din lipsa de activitate. Mai mult decat atat, ele nu aleg alimentele usoare cum sunt (fructele, morcovii) ci din contra prefera dulciurile, bomboanele, prajiturile, snacks-urile, alimentele bogate in proteine (pe baza de carne si branza).

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca reducerea zilnica a numarului de calorii cu 40% poate prelungi durata de viata. De aceea indicat este sa nu mai mananci pana cand nu-ti mai este foame, ci sa te opresti inainte de a aparea senzatia de satietate.

Consumul de apa este important. Bea multa apa in fiecare zi, deoarece daca nu obisnuiesti sa bei apa, in organism lipsa de lichid provoaca o senzatie de foame si astfel ajungi sa mananci mai mult decat de obicei si apare supraalimentarea.

Sportul este bun pentru corp si sanatate. Exercitiile fizice normalizeaza metabolismul si ofera o stare buna de spirit si de sanatate.

In timpul iernii avem tendinta de a manca mai mult si in general alimente mai grase care sunt de multe ori mai gustoase. Din cauza conditiilor meteorologice mai aspre suntem mereu obositi, tristi si avem senzatia de foame. Pentru a avea o stare de bine nu trebuie neaparat sa mananci in exces, incearca sa-ti ocupi timpul liber cu activitati placute, sa te vezi cu prietenii sau sa mergi la un film.

Cei care iubesc bucataria indiana sau mexicana, pot merge la un restaurant de acest gen si servi preparate speciale care sunt realizate in principal din alimente picante si care iti ofera o senzatie de caldura in organism, de bine, dar in acelasi timp ajuta si la arderea caloriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.