Octacosanolul, remediu naturist care ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge și crește rezistența fizică

0
948
Octacosanolul, remediu naturist care ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge și crește rezistența fizică

Octacosanolul se obține din boabele de grâu sau din uleiul concentrat de germeni de grâu. Este un remediu naturist care are beneficii pentru sănătate, ceea ce nu ne miră deoarece în general germenii de grâu sunt foarte hrănitori și bogați în elemente active esențiale pentru organism.

Din 5 kg boabe de grâu se obține 1000 mg octacosanol. Cercetătorii au ajuns la concluzia că și o cantitate mică de numai 2 mg extract de germeni de grâu ajută organismului. Sportivii au nevoie de octacosanol deoarece acest derivat natural din uleiul concentrat de germeni de grâu poate crește rezistența fizcă și utilizarea oxigenului în timpul antrenamentului fizic. Atleții și persoanele care practică culturismul folosesc suplimente de octacosanol deoarece le oferă mai multă rezistență și energie în corp.

De asemenea, substanța octacosanol ameliorează durerile musculare după realizarea exercițiilor din timpul antrenamentului. Persoanele care sunt slăbite și au un organism obosit pot crește rezistența corpului cu ajutorul suplimentelor de octacosanol. Bolnavii care suferă de distrofii musculare și alte afecțiuni ale sistemului muscular și neuromuscular pot urma un tratament cu octacosanol.

Octacosanolul este un excelent remediu naturist care ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge ceea ce este foarte important pentru orice om în prevenirea bolilor cardiovasculare.

grau

În general germenii de grâu trebuie să facă parte din dieta zilnică deoarece sunt o sursă de vitamina E, care este un puternic antioxidant ce luptă împotriva radicalilor liberi, protejează celulele de factorii nocivi, de poluare, toxine, consolidează sistemului imunitar și previne procesul de îmbătrânire prematură a organismului.

Citește și:  Prin ce nutrienți ajută curmalele la slăbit?

Este suficient să mănânci o lingură de germeni de grâu în fiecare zi și astfel îți asiguri necesarul de vitamina E recomandat zilnic de către nutriționiști. Vitamina E promovează absorbția de vitamine A și D în organism, ajută în metabolismul carbohidraților și a proteinelor, îmbunătățește funcția sistemului endocrin, de reproducere feminin și masculin, muscular și cardiovascular, elimină substanțele nocive din corp, previne procesele inflamatorii, stimulează imunitatea organismului.

Germenii de grâu sunt și o sursă de vitamine din grupul B care ajută în menținerea sănătății creierului și a sistemului nervos. De asemenea aceste vitamine B sunt benefice pentru piele, păr, unghii, ochi, sistemul muscular, digestiv și cardiovascular. În plus, dacă tot am prezentat avantajele consumului de octacosanol, acea lingură de germeni de grâu îți oferă în fiecare zi această substanță prin care îți reduci nivelul de colesterol rău din sânge, care afectează starea de sănătate.

Octacosanolul protejează inima și vasele de sânge, este utilizat în tratamentul bolilor inflamatorii ale pielii, herpesului antiviral, bolii Parkinson, durerilor musculare. Cei care țin la sănătatea inimii pot folosi octacosanol, deoarece previne bolile de inimă și reduce nivelul de colesterol din sânge. Octacosanolul se găsește în cantitate semnificativă în ulei de germeni de grâu, dar și în uleiuri vegetale, nuci, cereale integrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.