Sucul de țelină combate oboseala și reduce tensiunea arterială

0
1073
3-sucul-de-telina-beneficii-pentru-sanatate

Sucul de țelină reprezintă cel mai bun detoxifiant pentru organism. Proprietățile vindecătoare ale țelinei sunt cunoscute încă din vremuri de demult. În China și India această legumă este considerată un adevărat medicament natural.

Acest lucru se datorează faptului că țelina are un conținut echilibrat de substanțe nutritive, minerale și vitamine, iar aroma sa caracteristică este dată de concentrația mare de uleiuri esențiale pe care le are, ce induc o stare de relaxare și au efect calmant asupra sistemului nervos.

Sucul de țelină – Beneficii asupra sănătății

2-sucul-de-telina-frunze-de-telina

Substanțele din țelină sunt ușor de digerat și ajută la detoxifierea organismului. Medicii recomandă sucul de țelină pentru:

Țelina este bogată in vitamina A, C, B1, B2, K, PP, magneziu, potasiu, fosfor, fier.

De ce este recomandat sucul de țelină?

1-sucul-de-telina

Sucul de țelină îmbunătățește sănătatea organismului și este recomandat:

  • Persoanelor în vârstă, care suferă de afecțiuni degenerative neurologice.
  • Cei care suferă de afecțiuni digestive sau de hipertensiune arterială, trebuie sa bea suc de țelină deoarece este eficient în normalizarea digestiei și scăderea tensiunii arteriale.
  • Magneziul din țelină este foarte important pentru sănătatea organismului. Un deficit de magneziu în corp provoacă creșterea tensiunii arteriale.
  • Se recomandă un pahar de suc de țelină pe zi, se bea încet, cu înghitituri mici, timp de 5-6 ore. Poate fi consumat în amestec cu suc de morcovi, astfel gustul său va fi mai dulce și mai plăcut, iar efectul mai intens.
  • Pentru cei care au probleme cu somnul, care suferă în mod frecvent de insomnie, se recomandă suc de țelină amestecat cu puțină miere și astfel înainte de culcare acest preparat le va da o stare de relaxare a nervilor și de liniște interioară.
  • Sucul de țelină este o băutură naturală care ajută la vindecarea afecțiunilor biliare, la eliminarea pietrelor de la rinichi dar și a calculilor biliari.
  • Gustul proaspăt și delicios al sucului de țelină ajută în tratamentul inflamațiilor din cavitatea bucală, la îndepărtarea respirației urât mirositoare și poate vindeca acneea.
  • Cei care beau frecvent suc de țelină pot preveni o serie de boli grave printre care face parte și cancerul de colon.

Sucul de țelină pentru slăbit

4-sucul-de-telina-pentru-slabit

Sucul de țelină slăbește! Sucul de țelină ajută la scăderea în greutate astfel:

  • Are proprietăți ușor diuretice, astfel elimină o parte din kg în plus. După cum se știe este important ca fiecare dintre noi să elimine excesul de lichid din organism.
  • Țelina are capacitatea de a reduce pofta de alimente grase și dulci și astfel în timp poate normaliza greutatea organismului.
  • Prin urină sunt îndepărtate și multe substanțe nocive din corp și astfel se îmbunătățește tonusul pielii, se reduce celulita, se curăță organismul.
  • Țelina scade riscul de a suferi de anumite boli și afecțiuni, din care amintim artrita și reumatismul.
Citește și:  Beneficiile aminoacidului valina pentru organism

Cele mai sănătoase combinații de sucuri naturale cu țelină

5-suc-de-telina-cu-mere

Sucul de țelină cu miere este un medicament pentru combaterea insomniei. De asemenea dacă se bea un pahar cu suc de țelină și miere înainte de masă, se reduce pofta de mâncare și astfel se mănâncă mai puțin, iar în timp este redusă greutatea.

Sucul de țelină cu mere ajută la neutralizarea mediului acid din intestin. Se prepară dintr-o rădăcină de țelină, 2 mere, un pahar cu apă și o jumătate de castravete.

Sucul de țelină cu portocale este indicat în cazuri de hipertensiune arterială. Se realizează dintr-o rădăcină de țelină, un litru de apă și 4 portocale. Dacă este prea acru, se poate adăuga în suc și puțină miere de albine.

Sucul de țelină cu morcov și măr are proprietăți detoxifiante, diuretice. Țelina scade nivelul de acid uric din sânge, reduce riscul de formarea pietrelor la rinichi. Morcovii ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, îmbunătățesc vederea și previn cancerul.

Sucul de țelină cu lămâie te scapă de kg în plus. Acest suc pur și simplu topește grăsimile. Țelina stimulează digestia, are efect bun asupra stomacului și ajută la arderea grăsimilor. Lămâia are acțiune diuretică, combate infecțiile intestinale, elimină toxinele din organism și ajută în prevenirea și tratamentul obezității.

Sucul de țelină – Mod de preparare

6-sucul-de-telina-mod-de-preparare

Sucul din rădăcină de țelină se realizează astfel:

  • Se curăță o rădăcină de țelină.
  • Se spală bine sub jet de apă.
  • Se taie în cuburi și se dă prin mixer astfel încât să se obțină sucul separat.
  • Sucul se consumă încet, cu înghițituri mici, pe tot parcursul zilei.

Are proprietăți excelente de combatere a tusei, febrei, asteniei, simptomelor din perioada de convalescență, obezității, reumatismului, anemiei, oboselii.

Sucul din frunze proaspete de țelină se realizează astfel:

  • Se aleg frunzele, se taie capetele cu pețioli, se spală sub jet de apă și se taie mărunt.
  • Se pun în mixer, se adaugă 200 ml apa și se mărunțește până se obține un amestec omogen.
  • Se lasă să stea 10 minute, se strecoară și se bea pe stomacul gol.

Acest preparat are efect foarte bun asupra organismului, ajută la curățarea sângelui, la detoxifierea corpului, la vindecarea multor boli și afecțiuni ca de exemplu: dereglările hormonale sau febra. Poate fi utilizat și pentru uz extern în tratamentul afecțiunilor dermatologice sau a celor oftalmologice.

Salata de țelină are efect afrodisiac, stimulează potența, îmbunătățește viața sexuală. Țelina are efect asupra hipofizei sau asupra glandei pituitare (care astfel secretă mai intens hormonii sexuali). Țelina este recomandată și în tratamentul dezechilibrelor hormonale. Se poate consuma crudă, în diferite aperitive, mai ales seara. Țelina poate fi adăugată în diferite sucuri sau smoothie-uri din fructe și legume, bogate în substanțe nutritive pure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.