Suc răcoritor revitalizant din căpșuni și cireșe

0
93
Suc răcoritor revitalizant din căpșuni și cireșe

Amestecul din căpșuni și cireșe reprezintă o rețetă care satisface gusturile oricărei persoane în zilele călduroase de vară. Acest suc răcoritor este savuros, aromat, dulce, cu un colorit plăcut, oferă energie și vitalitate, este bogat în substanțe nutritive ușor digerabile, în minerale și vitamine.

Sucul se prepară foarte simplu, la fel ca orice băutură de acest gen din fructe. Se aleg fructele bine coapte, suculente, ajunse la maturitate, se spală cu apă, se elimină codițele și sâmburii, se dau prin storcătorul de fructe, se pune într-un pahar și se servește imediat, eventual cu 2-3 cuburi de gheața.

Având în vedere faptul că la începutul verii se coc cireșele, vișinile, capșunele, în acest sezon trebuie începute și pregătirele de iarnă, pentru a umple cămara cu preparate naturale, delicioase și hrănitoare. Unul dintre acestea este sucul din căpșuni și cireșe, aromat și ușor de realizat.

Sunt necesare următoarele ingrediente:

  • 4 kg căpșuni
  • 4 kg cireșe
  • 1 kg zahăr
  • 500 ml apă

suc de cirese si capsuni

Mod de preparare: se aleg fructele mature sau bine coapte, dar care nu sunt deteriorate, mucegăite sau atacate de dăunători; se spală cireșele cu apă, se elimină codița și se scot sâmburii; se spală căpșunele sub jet de apă, se scurg de stropii rămași, se curăță de frunzulițe și codițe; din fructe se prepară suc natural cu ajutorul storcătorului de fructe, sau se dau prin mașina de tocat carne, apoi se strecoară prin sită, se apasă cu o lingură de lemn pentru a elimina zeama într-un recipient pus sub sită și astfel rămâne doar pielița pe suprafața acesteia; la un litru de suc se adaugă o cană de zahăr, astfel compoziția nu va fi foarte dulce; sucul și apa se pun într-o oală, se fierb la foc mic, timp de o oră, apoi se lasă doar puțin să se răcească și se pune în sticle sau borcane, care trebuie închise ermetic.

Citește și:  Sucul de țelină combate oboseala și reduce tensiunea arterială

Cireșele au multe vitamine (A, B, C, E și PP), potasiu, magneziu, fibre, zaharuri, pectină, calciu, fosfor, fier, zinc, acid folic. Sunt bogate în antioxidanți, au proprietăți antispastice, antimicrobiene, diuretice, analgezice, antiinflamatoare și sedative. Sucul din aceste fructe ajută în tratamentul bolilor de nervi, afecțiunilor tractului urinar, gastritei, ulcerului gastric, gastroenteritei, etc.

Căpșunele sunt importante pentru refacerea organismului, ideale pentru dieta celor care sunt în perioada de convalescența, sau au realizat o muncă grea care le-a creat o stare de oboseală accentuată, de slăbiciune fizică sau intelectuală.

Căpșunele conțin vitamine B, C și E, de aceea sunt benefice organismului, utile menținerii sănătății, scaderii riscului de boli cardiace, de cancer și probleme ale circulației sângelui. Vitamina E este un puternic antioxidant și în plus are rolul de a echilibra nivelul de zahăr din sânge și deci de a preveni diabetul.

Acest suc este gustos, o sursă de vitamine și un desert excelent în orice anotimp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.