Sucul de orz verde – Proprietăți și beneficii pentru sănătate

0
875
1-sucul-de-orz-verde

Sucul de orz verde este o băutură naturală care îți dă putere. Încă din cele mai vechi timpuri oamenii s-au ocupat de cultura orzului. Această plantă originară din Utah, SUA, este folosită atât în scop alimentar cât și medical. Se pare că până și gladiatorii la romani mâncau orz pentru creșterea rezistenței organismului.

Unul din cele mai cunoscute preparate din această plantă este sucul de orz verde care furnizează organismului necesarul de minerale, vitamine, aminoacizi, antioxidanți, enzime, proteine, carbohidrati și fibre, clorofilă și hormoni naturali.

Sucul de orz verde – Mod de preparare

3-orz-verdeConform cercetătorului japonez Dr. Y. Hagiwara (care a descoperit și a studiat mulți ani această plantă) se pare ca orzul care a ajuns la lungimea de 25-35 cm are un conținut mai mare de elemente nutritive necesare fruncționării normale a organismului.

Sucul de orz verde se realizează astfel:

  • Tulpinele de orz verde se spală cu puțină apă, se taie bucățele și se pun într-un blender.
  • Prin omogenizare se obține sucul de orz verde proaspăt și natural.
  • Acesta este ideal pentru menținerea sănătății organismului.
  • Ajută în tratamentul multor probleme mai mult sau mai puțin grave, ca de exemplu: diabet, anemie, boli de ochi, colită, ulcer, astm, gastrită, infarct miocardic și altele.

Pulberea de orz verde și sucul de orz verde

2-pulbere-de-orz-verde

Orzul verde îngrașă? Orzul verde este un aliment deosebit de valoros pentru sănătate și eliminarea kg în plus:

  • Conține următoarele minerale și vitamine: calciu, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc, fluor, sulf, crom, clor, acid folic, beta-caroten, vitamina A, C, E, B1, B2, B6, B12, E, F, K, P.
  • Are superoxid dismutaza (sau SOD) – enzima cu rol în controlarea radicalilor liberi și în lupta împotriva îmbătrânirii premature a organismului.
  • Dacă ar fi să comparăm orzul cu alte plante verzi, acesta are anumite elemente nutritive în cantități mai mari.
  • Ca sursă bogată de clorofilă, orzul este un puternic antioxidant care are proprietăți anti-îmbătrânire.
  • Protejează pielea împotriva radiațiilor ultraviolete, a poluării și menține starea de sănătate a organismului.
Citește și:  Suc energizant și revigorant pentru organism

Pulberea de orz verde este un concentrat unic în substanțe nutritive cu efect pozitiv asupra sănătății. O singură linguriță din pulbere de orz verde echivalează cu 50 g de suc de orz verde proaspăt. Pentru a obține suc de orz verde se dizolvă o linguriță de pulbere de orz verde în 150 ml apă caldă și se amestecă bine. Dacă se prepară o cantitate mai mare de suc, este recomandat să fie depozitat în sticle închise ermetic, în loc răcoros.

Sucul de orz verde se bea întotdeauna încet, cu înghițituri mici, în mai multe reprize, înainte de masă. Se poate bea câte un pahar de 2 ori pe zi, poate fi asociat și cu suc natural de mere pentru un gust mai plăcut.

Sucul de orz verde consolidează sistemul imunitar al organismului

4-suc-verde

Sucul de orz verde are următoarele proprietăți terapeutice:

  • Sucul de orz verde vindecă bolile intestinale, crește potența sexuală, crește rezistența organismului la efort.
  • Are efect antiinflamator de aceea poate fi folosit cu încredere de persoanele care suferă de artrită și alte boli inflamatorii.
  • Studiile din ultimii ani au arătat că sucul de orz verde ajută în tratamentul colitei, ulcerului, sindromului de intestin iritabil.
  • Previne creșterea bacteriilor, ajută digestia, îmbunătățește flora intestinală.
  • Are un rol deosebit în asimilarea substanțelor nutritive, elimină stresul și depresia, vindecă ficatul.
  • Ajută la detoxifierea organismului.
  • Vindecă rinichii, echilibrează pH-ul astfel încât oraganismul devine mai sănătos și mai armonios, celulele funcționează normal, ceea ce face să ne simțim mai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.