Supa de sparanghel pentru scaderea in greutate

0
209
Supa de sparanghel pentru scaderea in greutate

In Rusia se foloseste frecvent in gastronomie sparanghelul salbatic. Din aceasta planta se prepara o supa delicioasa care are efect de eliminare a toxinelor dar si a lichidului in exces din tesuturi, de intensificare a functiei rinichilor si deci de epurare a integului organism.

Supa din sparanghel preparata in Rusia

Aceasta supa se realizeaza foarte usor acasa, pentru aceasta sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • un litru de apa
  • o ceapa
  • 450 g sparanghel
  • 2 cartofi medii
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • o legatura de marar proaspat
  • un iaurt mic
  • condimente (sare, piper dupa gust).

Mod de preparare: se curata ceapa de coaja, se spala sub jet de apa si se taie in felii fine; se curata cartofii de coaja, se spala in apa si se taie in bucati potrivite, destul de mici; se spala sparanghelul sub jet de apa si se taie in bucatele mari; intr-o tigaie incapatoare se pun 2 linguri de ulei, se incinge uleiul la foc mic, se adauga ceapa si sparanghelul si se acopera cu un capac pentru a se undi aceste ingrediente timp de 10 minute; din cand in cand se amesteca cu o lingura de lemn; separat intr-o oala se pune un litru de apa la fiert, cand da in clocot se adauga legumele undite: ceapa, sparanghelul si cartofii si se lasa sa fiarba timp de 20 minute; dupa ce au fiert legumele se paseaza intr-un blender si se separa compozitia pastoasa de cea fibroasa; se pune din nou intr-o oala la fiert, se adauga 2 linguri de iaurt, un pic de sare si piper si se amesteca bine; la final se presara deasupra 1-2 linguri de marar taiat fin si se serveste cald.

Citește și:  Sucul de păstârnac bogat în potasiu menține sănătatea organismului

Supa de sparanghel este un remediu excelent contra constipatiei si afectiunilor de colon. De asemenea ajuta in normalizarea digestiei, are efect foarte bun asupra stomacului si intestinelor. Gustul supei este minunat, creat de aroma deosebita, delicata si moale a sparanghelului. De asemenea aroma este completata de cea de marar, care este destul de intensa, multor oameni le place.

Supa de sparanghel este gustoasa, hranitoare, usor digerabila, plina de vitamine si minerale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.