Te simți cu nervii la pământ? Află ce trebuie să faci pentru a-ți reveni și a fi puternic!

0
652
Stresul, Foto: pixabay.com
Stresul, Foto: pixabay.com

Sunt zile când simți că nu mai poți, când stresul este resimțit în tot corpul tău, de parcă toate problemele au căzut pe umerii tăi. Pentru a-ți reveni îți poți schimba obiceiurile de viață pentru a te relaxa și a-ți crește vitalitatea. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să faci față mai ușor provocărilor din viața ta.

Încearcă să gestionezi stresul restructurîndu-ți viața mental și spiritual, astfel vei dobândi o stare de bine ce va sprijini și vindecarea corpului fizic. Cu cât vei fi mai recunoscător pentru ceea ce primești cu atât vei deveni o persoană mai puternică, care va putea să găsească remedii, să se îngrijească de sănătatea sa.

Fă gimnastică!

Fă sport sau o serie de exerciții fizice stimulative pentru corp, pentru tonifierea musculaturii și refacerea sistemului imunitar (care trebuie să fie puternic în lupta împotriva factorilor externi ce pot îmbolnăvi organismul). Nu trebuie să exagerezi în acest sens, poți alege exerciții fizice mai ușoare dar eficiente, iar atunci când obosești este indicat să faci pauză, să dai organismului timp să se odihnească.

Nu fă mai multe lucruri în același timp deoarece îți va scădea puterea de concentrare și îți va fi afectată și memoria. Excesul de informații poate crea inconvenientul ca unele din ele să nu fie înțelese suficient de bine deoarece nu vei putea fi destul de atent la toate, și există și riscul ca apoi să nu-ți mai amintești o parte din ele.

Dormi suficient!

Dacă ești obosit este indicat să dormi și să nu amâni odihna deoarece creierul funcționează la capacitatea normală dacă ai dormit suficient, în caz contrar vei avea o stare de irascibilitate și chiar tulburări de memorie.

Evită băuturile amare, nu este bine să bei prea multă cafea. Cercetătorii au ajuns la concluzia că acestea pot provoca unui om tulburări de afectivitate, comportament agresiv, narcisism. Cei care beau multă cafea au stări depresive, de nervozitate și insomnie. Cofeina în exces afectează rinichii, ficatul, sistemul digestiv, provoacă simptome de dureri de cap, suspiciune, anumite fobii, dureri de stomac și urinări frecvente.

Relaxează-te!

Ascultă vocea ta interioară, intuția – al șaselea simț! Sentimentele intuitive te pot ajuta să găsești răspunsuri, ele vin din subconștientul tău care lucrează. Gândește logic, ține cont de rațiune dar și de intuiție, acestea se completează și te pot ajuta să iei decizii corecte. Cu cât ești mai calm și echilibrat cu atât intuiția ta va funcționa mai bine.

Citește și:  Măsuri de prim ajutor în caz de așchii - Cum se poate scoate așchia din piele și cum se tratează rana?

Gândește pozitiv! Nu te lăsa compleșit de gânduri negative și nu te stresa cu ideea că ai avea perspective nerealiste. Atitudinea pozitivă te va ajuta să ai acea sclipire în ochi, să fii un om frumos, să treci mai ușor peste supărările care apar în anumite zile din viața ta. Gândirea negativă trebuie evitată deoarece aceasta va accentua și mai mult problemele și te va împiedica să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut în rezolvarea acestora. Dacă ai o gândire pozitivă vei avea și o stare de spirit bună , vei avea mai mult succes în aceea ce faci, vei fi mai îngăduitor  cu cei din jur și îți vei proteja sănătatea.

Ai încredere în tine că ești un om deosebit! Specialiștii spun că la oameni carisma vine din credința în propria valoare. Ca să ai carismă trebuie să ai încredere în tine (că poți face orice, că arăți bine, că ai calități, etc.), astfel transmiți semnale corporale  celor din jur și le câștigi mai ușor încrederea. Nesiguranța și stările de nervozitate te vor face să ai mișcări necontrolate, convulsive și de anxietate.

Fă ceea ce-ți place!

Fă ceva pentru sufletul tău! Fă-ți timp să te plimbi, ascultă muzică, distrează-te în timpul liber, caută să ai o viață activă, un job care să-ți placă, un hobby, o atitudine pozitivă, astfel vei fi mai sănătos și vei trăi mai mult.

Fă haz de necaz! Dacă ești nervos, stresat, apăsat de griji, nu te descărca asupra celor din jur, nu reacționa brusc, nu căuta explicații complicate, mai bine încearcă să faci o glumă, să te stăpânești, să faci haz de necaz și apoi calm să găsești rezolvarea.

Învață să nu te enervezi și fii vesel și zâmbitor! Socializează cu prietenii, cu cei dragi, alege să stai în preajma oamenilor zâmbitori, optimiști și încrezători în viață, astel vei avea o stare mai bună de spirit și tu, te vei molipsi de bucurie de la ei. Evită oamenii încrâncenați, invidioși, bârfitori, pisălogi sau nevrozați.

Animal de companie

Ia-ți un animal de companie – un câine sau o pisică! Viața alături de o făptură vie te face să te conectezi cu ea, te ajută să te relaxezi, îți va aduce bucurie, o stare de bine, vei avea anumite beneficii asupra sănătății, îți vei crește longevitatea. Se spune că pisicile ne prelungesc viața, ne scapă de stres, energii negative, depresie, stările de nervi și anxietate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.