Remedii populare pentru calmarea durerii imediat!

0
1166
Remedii populare pentru calmarea durerii imediat!

Remediile populare sunt bune și eficiente în tratamentul unor afecțiuni sau boli, în ameliorarea simptomelor acestora și mai ales a durerii care este greu de suportat de către bolnavi. Țăranii noștri știu despre aceste leacuri populare, multe din ele sunt aflate din moși-strămoși.

Remedii populare pentru durerea de ureche și măsea

Când eram copil și mă durea urechea de la curent, bunica mea îmi curăța un câțel de usturoi, îl pisa, îl punea în tifon steril și mi-l punea în ureche spre conductul auditiv și astfel după puțin timp durerea mă lăsa. La fel și cu durerea de măsea făcea. Îmi punea puțin usturoi proaspăt tăiat pe măsea sau dintele care mă durea și după 2-3 minute mă simțeam mai bine datorită efectului anestezic al acestuia.

Usturoiul ajută și la întărirea gingiilor, de aceea este recomandat să se consume câte un cățel mic de usturoi în fiecare zi. Un alt leac de la bunica este feliuța de slănină (care în prealabil se curăță de sare), aceasta se pune între obraz și gingie și scapi de durere cam în 15 minute. Pentru vindecarea gingiei inflamate se recomandă spălăturile cu ceai de mușețel, această plantă medicinală are proprietăți antiseptice, dezinfectante. Sucul de ceapă ajută de asemenea la ameliorarea durerilor de dinți.

Uleiul de cuișoare reduce inflamația gingiei și amorțește durerea de dinți. Se aplică puțin ulei de cuișoare la dintele cariat și în scurt timp simți că durerea s-a redus destul de mult, devine mai ușor de suportat. Acest preparat naturist se poate cumpăra de la plafar sau se poate realiza din ulei de măsline în care s-a pus la macerat timp de 7-8 zile pulbere de cuișoare (ținută într-un săculeț).

Uleiul de măsline ajută la îmbunătățirea auzului, se ține o bucățică de vată în ulei de măsline și se introduce în urechi. Zeama de lămâie amestecată cu apă poate ajuta la calmarea durerilor de gingii și reducerea sângerării acestora dacă se clătește gura cu ea (nu se înghite după acest tratament).

Remedii naturale pentru ochi obosiți

Dacă ai ochii obosiți stai întins pe spate pe un pat și aplică două felii de cartofi pe pleoape și astfel după jumătate de oră vei simți că oboseala dispare și ochii se învigorează. Pentru întărirea vederii se urmează o dietă cu suc de urzică tânără, primăvara, această plantă este bună și pentru detoxifierea organismului și creșterea imunității acestuia. Semințele de floarea-soarelui sunt un leac bun pentru ochi, se mănâncă o cană de semințe crude pe zi pentru revigorarea vederii.

Uleiul de măsline este bun și pentru vedere, se unge ușor zona de sub ochi și pleoapele și astfel treptat ameliorarea vederii este evidentă. Ceaiul din frunze de mentă este bun pentru clătirea gurii și îndepărtarea respirației urât mirositoare. Tot pentru a combate mirosul urât din gură sunt bune și frunzele proaspete de pătrunjel. Zeama de lămâie este și ea un bun remediu împotriva respirației urât mirositoare, se amestecă cu puțină apă înainte de a clăti gura cu ea.

Remedii populare pentru durerile de cap sau migrene

frunze de varza

Este bine să cerem sfaturi de la bătrâni în legătură cu tratarea migrenelor și a durerilor de cap prin leacuri populare, deoarece mulți dintre ei au avut în viața lor astfel de suferințe și știu ce să facă pentru a se vindeca. Frunzele de varză proaspete se zdrobesc și se aplică sub formă de cataplasme pe frunte și pe tâmple și astfel ajută la ameliorarea durerilor de cap. Ghimbirul este un bun remediu împotriva acestor dureri, se bea ceai de ghimbir pentru a scăpa de migrenele mari.

Citește și:  Febra poate reprezenta primul simptom al unei boli sau afecțiuni – Află care sunt acestea

Compresele cu felii de lămâie se aplică pe frunte și ajută în calmarea durerilor de cap. De asemenea ceapa zdobită se pune pe frunte pentru ameliorarea durerilor de cap. Plantele medicinale pentru tratamentul durerilor de cap sunt: mușețelul, levănțica și coada-șoricelului. Se prepară ceai de mușețel sau infuzie din coada-șoricelului și se bea 3 căni pe zi în caz de migrene sau dureri de cap.

Levănțica se pune într-un săculeț din pânză sau în perna de dormit și se stă cu capul pe ea, astfel ajută în ameliorarea durerilor de cap. Un alt remediu popular contra migrenelor este mierea care se recomandă să se consume cam 2 lingurițe la fiecare masă.

Remedii populare pentru reumatism

Frunzele de brusture sunt eficiente în cazuri de reumatism. Se culeg în luna mai și se folosesc proaspete, se aplică sub formă de cataplasme pe zonele bolnave, unde este durerea mai mare și se țin astfel toată noaptea. Un alt leac popular este grăsimea de bursuc sau grăsimea de iepure. Se unge pielea cu astfel de untură sau grăsime în caz de reumatism.

O plantă foarte eficientă împotriva reumatismului este țelina, se bea suc de țelină în fiecare zi. Tot pentru tratamentul acestei boli ajută și ceapa, cu zeama de ceapă zdrobită se frecționează pielea, pe zona dureroasă sau pe linia nervului sciatic. Pentru a nu suferi de dureri de spate țăranii poartă brâu lat din piele de miel, oaie sau pielicică din piele de iepure de câmp.

Bunicul meu se frecționa la genunchi cu tinctură din crini (alcool sanitar în care au stat la macerat timp de 15 zile petale de flori de crini albi) apoi se lega cu două genunchiere realizate din piele și blană de oaie. Acest preparat naturist ajută în cazuri de reumatism, dureri articulare, inflamații, bătături, infecții, oboseală, furuncule, negi și degerături. Florile de crin alb au proprietăți antiseptice, calmante, cicatrizante, emoliente.

Tot pentru tratamentul articulațiilor bolnave este bun și maceratul din muguri de liliac (se pun 2 căni de muguri de floare la macerat în 1/3 alcool o perioadă de timp de 10-12 zile). Uleiul de măsline este un bun remediu contra durerilor de articulații, se fac frecții cu acest ulei de 2 ori pe zi – mai ales dimineața și seara – pentru calmarea simptomelor reumatismale. Sucurile naturale din fructe, verdețuri și legume proaspete sunt recomandate bolnavilor de reumatism. Se bea suc de roșii, mărar, sfeclă roșie, praz, ridichi, pătrunjel, mere, morcovi, cireșe, prune, fragi, struguri, zmeură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.