Trigliceridele – factor de risc pentru accidentul vascular cerebral și afecțiunile cardiace

0
324
1-analize-de-sange-trigliceride

Dacă analizele de sânge indică un nivel crescut al trigliceridelor în sânge trebuie să urmezi sfaturile medicului pentru scăderea acestuia deoarece riscurile la care te expui sunt mari. Trigliceridele sunt un tip de grăsime din sânge, care dacă este în exces poate fi un factor de risc al bolilor cardiovasculare și creșterii în volum a pancreasului.

Medicii consideră monitorizarea nivelului de trigliceride în sânge ca fiind foarte importantă în prevenirea îmbolnăvirii organismului. De asemenea, este bine de determinat nivelul de colesterol din sânge și de măsurat tensiunea arterială în mod frecvent. Prin analiza sângelui se poate afla nivelul de trigliceride în sânge, care ar trebui să fie de 150 mg/dl.

Navigare rapidă în articol:

Ce consecințe asupra sănătății are nivelul crescut de trigliceride în sânge?

Trigliceridele pot deveni un factor de risc al bolilor cardiovasculare dacă nivelul lor în sânge este ridicat. Cercetătorii în domeniul medical au găsit o legătură strânsă între infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral și creșterea nivelului de trigliceride în sânge.

Excesul de lipide și deci de trigliceride în sânge produce îngustarea vaselor sangvine deoarece pe pereții acestora se depune grăsime și se formează plăci de aterom caracteristice aterosclerozei. În acest mod sângele nu mai curge în mod normal prin vase deoarece spațiul din interiorul acestora este subțiat și astfel se poate crește riscul de infarct miocardic și boli cardiovasculare.

Scăderea alimentării cu sânge a celulelor creierului din cauza îngustării vaselor sangvine și formării aterosclerozei poate fi cauza accidentului vascular cerebral. Prin creșterea nivelului de trigliceride în sânge sunt afectate și vasele sangvine care alimentează creierul și deci este foarte important să se ia măsuri rapide de scădere a lor în scopul prevenirii accidentului vascular cerebral (ce poate avea drept consecință producerea unor leziuni neurologice grave sau chiar deces).

Citește și:  O aspirină pe zi previne atacul de cord și accidentul vascular cerebral?

Colesterolul mare creste riscul de accident vascular cerebral

Oamenii pot avea un nivel normal de colesterol și un nivel ridicat de trigliceride în sânge. Prin simple analize de sânge se poate determina valoarea lor și astfel poți scăpa de stresul că ai putea suferi de accident vascular cerebral. Din păcate, oamenii nu dau importanță acestui aspect și astfel ajung să sufere un accident vascular cerebral care este o cauză importantă de deces în ultimii ani în rândul populației din întreaga lume.

Cei care au diabet, boli de inimă, hipertensiune arterială, un nivel ridicat de colesterol în sânge, au depășit cu mult greutatea normală a corpului, fumează și duc o viață sedentară, trebuie să știe că au un risc mai mare de a face accident vascular cerebral.

Dacă sunt în situația de a avea un nivel de trigliceride în sânge de 200 mg/dl trebuie să ia măsuri imediate de reducere a acestei valori deoarece riscul lor de a face accident vascular cerebral este ridicat.

Pentru a evita astfel de riscuri la care se expun prin creșterea nivelului de trigliceride în sânge trebuie să evite alimentele dulci, grăsimile, alcoolul și să aibă un stil de viață activ.

Obezitatea este un factor de risc pentru sănătate, poate ridica nivelul de trigliceride în sânge, la fel și fumatul, bolile genetice, dieta bogată în carbohidrați, anumite medicamente administrate pentru tratamentul unor boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.