Uleiul de cuișoare te scapă de durerea de dinți

0
202
Uleiul de cuișoare te scapă de durerea de dinți

Remediile populare ajută la ameliorarea multor simptome provocate de boli și afecțiuni. Unul din acestea este uleiul de cuișoare, care amorțește durerea de dinți și ameliorează inflamațiile de la nivelul acestora. Dacă ai dintele cariat și simți durere, trebuie să aplici puțin ulei de cuișoare și în scurt timp durerea este calmată. Poți cumpăra ulei de cuișoare de la plafar, sau îl poți realiza singur acasă.

Mod de preparare a uleiului de cuișoare

Se cumpără un plic de cuișoare care vor avea aromă puternică. Se macină o linguriță de cuișoare prin rășnița de cafea. Cantitatea nu trebuie să fie mai mică de 6-7 g. La fel de bine cuișoarele se pot pisa, rezultatul este același. Pulberea de cuișoare se pune pe o bucată de tifon, apoi aceasta se strânge ca un săculeț și se leagă cu ață.

Într-un borcan se toarnă 100 ml ulei de măsline de calitate superioară, se adaugă săculețul cu pulberea de cuișoare, se agită compoziția pentru ca săculețul să absoarbă uleiul, apoi se acoperă borcanul cu folie de aluminiu. Într-o oală din aluminiu se pune puțină apă la fiert, apoi se așează borcanul în oala cu apă, chiar în partea centrală a acesteia.

Citește și:  Scapa rapid de viermi intestinali cu uleiuri esentiale naturale!

Se lasă pe foc timp de 40 de minute, astfel se vor elibera elementele active din cuișoare în uleiul de măsline. Se scoate borcanul din apă, se lasă să stea la macerat, într-un loc răcoros și întunecat, timp de 8 zile (sau chiar mai mult), apoi uleiul impregnat puternic cu aromă de cuișoare se poate folosi pentru calmarea durerilor de dinți. Săculețul se îndepărtează din ulei, iar acesta din urmă poate fi păstrat la frigider o perioadă de câteva luni.

Mod de aplicare: se pune o picătură de ulei de cuișoare pe o bucățică de vată, apoi se ține la locul unde apare durerea, pe dinte. De asemenea, se poate pune un strop de ulei direct pe deget și freca ușor dintele, în zona dureroasă a acestuia.

Cuișoarele conțin eugenonă, ulei volatil, rezine, mucilagi, lipide, tanin, esteri, oxizi, fenoli și alte substanțe active. Au acțiune antiinfecțioasă, antivirală, antiparazitară, antifungică, afrodisiacă, cauterizantă la nivel cutanat, calmantă dentar, analgezică, antiinflamatoare, antiseptică, antitumorală (mai ales în suferințe neoplastice).

Astfel de efecte importante fac din cuișoare un produs eficient în tratamentul: problemelor dentare, nevritelor virale, poliartritei reumatoide, nevralgiilor, hipotensiunii, sinuzitei, amigdalitei, gripei, tuberculozei, bronșitei, scabiei, parazitozei și altor afecțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.