Usturoiul, un tonic de revigorare a organismului – Află proprietățile sale medicinale

0
145
Usturoi, Foto: thesleuthjournal.com

Usturoiul se remarcă prin proprietățile antibacteriene, antivirale, antiparazitare și antiseptice, de aceea este considerat un antibiotic natural. Proprietățile medicinale ale usturoiului sunt excelente pentru sănătate, acest bulb oferă energie și vitalitate organismului.

Usturoiul ajută în scăderea nivelului de colesterol din sânge, a tendinței de îngroșare sângelui, ajută în tratamentul hipertensiunii arteriale, a mușcăturilor de șarpe, a infecțiilor, în prevenirea bolilor cardiovasculare, combaterea otrăvurilor, a dizenteriei, diareei, colicilor și unor boli grave.

Usturoiul are compuși de sulf în concentrații mari care explică acțiunea sa antitumorală, dar se remarcă și prin efectul puternic antioxidant care protejează împotriva bolilor degenerative și combate procesul de îmbătrânire prematură a organismului. Usturoiul este și un bun hipolipemiant și antibacterian. Prin aportul de usturoi se scade concentrația lipidelor din sânge, dar și a trigliceridelor și a colesterolului total.

Pentru persoanele care suferă de anxietate, depresie, tristețe, usturoiul este un excelent medicament deoarece are efect antidepresiv. De asemenea poate fi un bun remediu contra tensiunii arteriale sistolice crescute, ajută la reducerea acesteia, dar și la scăderea tensiunii arteriale diastolice cu 2-7%.

Specialiștii spun despre proprietățile antimicrobiene ale usturoiului, acesta ajută în combaterea virusurilor, bacteriilor, paraziților și altor agenți patogeni. Poate fi folosit sub formă de supliment alimentar în tratamentul infecțiilor și afecțiunilor respiratorii, gastrointestinale și a bolilor dermatologice.

Citește și:  Sucul de grapefruit poate avea efecte negative în timpul administrării unor medicamente

Usturoiul poate ajuta la vindecarea catarului, a febrei de fân, astmului, bronșitei, răcelii, tusei, restabilește populația de bacterii benefice din stomac, combate candidoza. Prin consumul de usturoi se reduce riscul de cancer de colon și stomac. De asemenea, usturoiul are efect foarte bun și asupra sistemului cardiovascular, reduce nivelul de glucoză din sânge, stimulează secreția de insulină, poate fi consumat de diabetici, scade riscul de formare a plăcilor aterosclerotice, reduce hipertensiunea arterială, calmează crampele, spasmele și ameliorează problemele circulatorii.

Pentru sănătatea cardio-vasculară și revitalizarea organismului se recomandă suplimentele naturale din usturoi. Acestea conțin extract de usturoi, acid malic, enzime, acid citric, mangan, sodiu, potasiu, magneziu, siliciu, cupru, clor, sulf, siliciu, calciu, toate sunt substanțe bioactive necesare organismului.

Usturoiul îmbunătățește sănătatea organismului, elasticitatea pereților vasculari, menține tensiunea arterilă în limitele normale, reduce colesterolul și nivelul de trigliceride din sânge, este indicat în cazuri de afecțiuni digestive, ateroscleroză, hipertensiune, febră, stări gripale, colesterol ridicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.