Venele în pânză de paianjen, simptome ale unei boli sau problemă cosmetică?

0
2484
1-vene-in-forma-de-paianjen

Unii oameni încep de la o vârstă să aibă pe picioare un aspect inestetic creat de o rețea de vene subțiri, ce se văd prin piele la exterior și care au o culoare roșcat spre albăstrui ceea ce face ca de la depărtare să pară o vânătaie. Cele mai afectate sunt femeile, care țin la frumusețea picioarelor lor. După cum spuneam oamenii observă astfel de vene subtile de pe picioarele lor, însă majoritatea tratează cu indiferență apariția lor și îi preocupă doar faptul că sunt inestetice. Această problemă cosmetică pe care o au este o concepție greșită cu privire la venele păianjen.

Medicii specialiști recomandă oamenilor să ia măsuri preventive de prevenire a venelor păianjen, pentru a fi siguri că nu apar, deoarece ele sunt simptomele unei boli foarte grave și anume varicele. O astfel de rețea de vene păianjen apare și la femei și la bărbați. Ele pot fi observate pe picioare, pe față sau alte zone ale corpului.

Navigare rapidă în articol:

Venele în formă de pânză de păianjen – Care sunt cauzele?

2-vene-paianjen-cauze

Principalele cauze ale venelor păianjen sunt:

  • În general există o predispoziție ereditară la persoanele care au astfel de vene. Dacă unul sau ambii părinți au varice, există un risc foarte mare ca și copilul acestora să sufere de varice.
  • Obezitatea provoacă apariția acestor vene.
  • Vârsta, statul mult timp în picioare și predispoziția constituțională.
  • Munca sau activitatea sedentară
  • Lipsa de exerciții fizice
  • Baia fierbinte sau sauna sunt alte cauze, deoarece ele prin căldura foarte mare cresc circulația sanguină, aceasta presează pe pereții capilarelor care nu rezistă și astfel încep să se extindă.
  • Antrenamentele în sala de sport care presupun ținerea unor greutăți pe picioare și mișcarea lor.
  • Sarcina la femei duce la apariția venelor deoarece greutatea corporală este mare și tot crește și astfel presiunea asupra pereților vaselor de sânge crește și ea.
Citește și:  8 simptome care anunță afecțiunile colecistului – Când este necesar să te operezi?

Venele păianjen sunt situate doar sub piele, sunt foarte subțiri și considerate inofensive. În unele cazuri însă venele mici pot fi un semn ca există probleme la venele profunde, că acestea sunt bolnave.

În general astfel de vene apar la picioare, pe partea exterioară a coapsei, la interiorul gambei sau în partea de spate a genunchiului. Ele sunt întotdeauna sub piele și se observă ușor datorită coloritului închis.

Vene în formă de păianjen – Metode de tratament

3-vene-paianjen-tratament

În majoritatea cazurilor pot să apară simptome de:

  • Oboseală și greutate
  • Tensiune și durere în zona respectivă.

Terapia cu laser

Pentru eliminarea venelor păianjen cea mai eficientă terapie este cea cu laser. Aceasta duce la eliminarea venelor cu puterea laserului și este recomandată pentru venele foarte fine. Printr-un tratament avansat cu laser se distribuie o doză de energie spre fiecare venă. Vasele de sânge absorb pulsații ușoare, respectiv energia laserului și astfel are lor coagularea lor și absorbirea acestora de către corp.

Pacientul nu simte decât o senzație de arsură foarte ușoară. După tratament este necesar să se poarte ciorapi speciali care susțin și mențin o presiune constantă pe vene. Pentru ca tratamentul să dea rezultate, pacientul trebuie să facă eventual mai multe ședințe de terapie cu laser (2-3) și să evite exercițiile fizice, sauna și băile foarte calde o perioadă de timp.

Terapia UGS

Terapia UGS sau scleroterapia ghidată ultrasonic este o metodă care înlocuiește operația chirurgicală pentru varice. Procedura este simplă: se injectează în venele afectate un agent sclerozant ce arată ca o spumă. Acesta va provoca închiderea venelor asupra cărora s-a acționat, contracția acestora. Tratamentul presupune mai multe ședințe, de obicei în număr de trei și care durează cel mult 25 de minute fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.