Dieta adecvată previne obezitatea! – Află cum poți scăpa de problemele obezității

0
289

Obezitatea este frustrantă pentru mulți oameni și poate da multe complicații grave. Dacă ai exces ponderal și nu mai poți slăbi este cazul să consulți medicul pentru a depista cauzele obezității. Această problemă îți poate afecta întreaga viață și te poate face să devii mai lent și mai sedentar.

Dacă deja te simți mereu foarte obosit, ai uneori senzația că respiri greu, sforăi în timpul somnului noaptea, transpiri foarte mult când este cald sau la cel mai mic efort pe care îl faci, ai dureri de spate, de glezne și de genunchi, este clar că trebuie să scapi de kg în plus. Alte probleme create de obezitate sunt: stările de nervozitate și irascibilitate, lipsa încrederii în sine, tulburările sexuale, balonarea, constipația, scăderea memoriei și a capacității de concentrare.

Mâncatul excesiv

Atenție la factorii de risc ai creșterii masei de țesut adipos!

  • Un prim factor este cel ereditar, la unele persoane poate exista o predispoziție spre obezitate din familie. Defectele metabolice sunt moștenite de la părinți și pot cauza creșterea progresivă în greutate.
  • Mâncatul excesiv poate duce la acumularea multor kg în plus. Aportul abuziv de alimente bogate în grăsimi duce la obezitate.
  • Alcoolul poate favoriza creșterea în greutate, la fel și consumul prea mare de sare și condimente.
  • Menopauza este un factor de risc al obezității.
  • Bolile endocrine pot duce la creșterea în greutate. În acest caz se recomandă un consult medical pentru a urma un tratament.
  • Stresul este un factor de risc al creșterii excesive în greutate.
  • Sedentarismul favorizează obezitatea.
  • Sarcina poate duce la obezitate.
Ateroscleroza

Complicațiile obezității:

La majoritatea persoanelor obeze apare hipertensiunea arterială din cauza dezvoltării aterosclerozei. În cazuri grave ale aterosclerozei există riscul de a suferi de tromboză cervicală sau infarct miocardic. De asemenea ateroscleroza este o boală care poate cauza angină pectorală, cardiopatie ischemică și insuficiență cardiacă.

Citește și:  Care sunt principalele teste pentru stabilirea nivelului de radicali liberi din organism?

Obezitatea poate duce la boli grave și anume: artroze, varice la picioare, insuficiență respiratorie, diabet zaharat, eczeme, hernie. Toate aceste complicații pot afecta viața obezului și îi pot favoriza în continuare creșterea în greutate. Pentru a slăbi trebuie să meargă la medic pentru a urma un tratament corespunzător problemelor de sănătate pe care le are.

Legume

Dieta adecvată previne obezitatea!

În primul rând o persoană obeză trebuie să afle cu ajutorul unui medic de ce a ajuns la așa o greutate corporală mare, care este starea ei de sănătate și care a fost comportamentul ei alimentar greșit până în acel moment.

Pentru a ajunge la o greutate corporală normală trebuie să țină un regim alimentar rațional care să o ajute să scadă în greutate. Regimul alimentar trebuie să cuprindă: lapte și iaurt degresat, carne slabă, brânză dietetică, pește slab, legume, fructe și ouă fierte.

Citrice

Cele mai bune fructe pentru a slăbi sunt: grapefruit, pepene verde, lamâi, vișine, afine, mere care au coaja de culoare verde, cireșe, căpșuni, portocale și mandarine. Sunt recomandate salatele asezonate cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie. Trebuie renunțat la alimentele care îngrașă și anume: ouă prăjite în ulei, omletă, carne grasă, slănină, cașcaval, lapte gras, smântână, afumături, pește gras, conserve din carne, iaurt gras, mezeluri, etc.

Alte mâncăruri care îngrașă sunt: fasolea, mazărea, cartofii, supa grasă, siropul, alunele, curmalele, nucile, prunele, strugurii, dulciurile și băuturile care au zahăr și îndulcitori. Pentru a slăbi nu este indicat să se mănânce prea sărat sau prea condimentat, și nu trebuie să se bea prea mult alcool.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.