Medicii spun că este foarte important ca vasele de sânge să fie eliberate de grăsimile calcaroase. În acest mod ele devin elastice, scade riscul de scleroză, boli cardiace, hipertensiune arterială și infarct.
Există metode tradiționale de curățare a vaselor de sânge de plăcile de colesterol, de grăsimile nocive care încep să contracte fluxul de sânge și acest lucru produce împiedicarea activității unui flux normal de sânge.
Astfel se produc probleme în sistemul cardiovascular, tensiunea arterială crește, persoana respectivă se simte rău, apar afecțiuni la inimă, se dezvoltă ateroscleroza. Pentru prevenirea acestor probleme de sănătate este necesară o alimentație corectă (fără grăsimi) și folosirea unor preparate tradiționale pentru curățarea periodică a vaselor de sânge.
Metode tradiționale de curățare a vaselor de sânge:
Preparat pe bază de usturoi – Acest preparat este folosit în China și este foarte eficient în prevenirea bolilor cardiace, obezității, infarctului, hipertensiunii arteriale. Se curăță 350 g usturoi, se mărunțește, apoi se pune într-un borcan. Se adaugă un pahar cu 200 ml alcool de 90 grade, se amestecă, se închide ermetic și se lasă la macerat timp de 10 zile. Borcanul se ține într-un loc răcoros, ferit de lumină, în fiecare zi se agită astfel încât compoziția să se amestece.
După această perioadă de macerare, lichidul obținut se strecoară prin tifon des și se păstrează în borcan la frigider. În fiecare zi se ia un anumit număr de picături din acest lichid, timp de o lună, cu 20 de minute înainte de masă, amestecate în puțin lapte. În prima zi se ia o picătură dimineața, 2 picături la prânz, 3 picături seara; a doua zi se iau 4 picături dimineața, 5 picături la prânz, 6 picături seara …și tot așa crescător până în a cincea zi când se ia seara o cantitate de 15 picături.
Apoi se repetă picăturile descrescător adică se ia în a sasea zi 15 picături dimineața, 14 picături la prânz și tot așa….până în a zecea zi când se ajunge seara la o picătură. În a 11-a zi se iau 25 picături dimineața, 25 de picături la prânz și 25 de picături seara. Se repetă același procedeu următoarele 10 zile până la sfârșitul lunii. În a 22-a zi se iau iar un număr mai mare de picături odată și anume 25 picături dimineața, la prânz și seara. Apoi se repetă tratamentul în următoarele zile rămase până la sfârșitul lunii.
Preparat din usturoi și ulei de măsline – Se aleg 8 căței mari de usturoi, se curăță de coajă, se strivesc și se pun într-un borcan. Se adaugă peste usturoi 750 ml ulei de măsline, se amestecă și se lasă la macerat timp de 14 zile. Se ține la întuneric, într-un loc răcoros și se amestecă compoziția zilnic.
După această perioadă se strecoară lichidul prin tifon și se păstrează la frigider. Tratamentul se face timp de o lună, sau chiar o lună și jumătate. Se ia câte o lingură de lichid de 3 ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă. Acest preparat ajută la curățarea vaselor de sânge, la scăderea colesterolului și îmbunătățirea funcției cardiace.
Un alt tratament este să consumi ceapă și usturoi cât mai des, chiar în fiecare zi. Recomandat ar fi să se mănânce zilnic doi sau trei câței de usturoi și o ceapă medie. Mirosul neplăcut poate fi îndepărtat cu frunze de pătrunjel și felii de lămâie. Aceste produse au elemente active care ajută la dizolvarea plăcilor de colesterol de pe pereții vaselor de sânge, astfel sângele va circula normal, oxigenarea celulelor se va face corect, de asemenea celulele vor primi mai multe substanțe nutritive ceea ce va contribui la menținerea sănătății.
Usturoiul este un aliment ,,magic˝ (se spune că îndepărtează răul și te scapă de vampiri), oferă energie și vitalitate. Are proprietăți antioxidante, antibacteriene, antiparazitare, antifungice, antibiotice asemănătoare penicilinei.
Usturoiul este important pentru circulația sângelui și sănătatea inimii, previne bolile degenerative, combate procesul de îmbătrânire prematură a organismului. Efectul său antibiotic este extraordinar, previne și combate infecțiile, diareea, dizenteria, febra tifoidă, holera, candidoza, restabilește flora intestinală benefică pentru intestin, dezinfectează zonele pe unde trece în tractul gastrointestinal, etc.
Are compuși de sulf cu acțiune antitumorală, deci de prevenire a cancerului. Consumul de usturoi ajută la reducerea colesterolului din vasele sanguine, previne bolile cardiovasculare, infarctul, artrita, stimulează secreția de insulină, scade nivelul de zahăr din sânge, stimulează circulația, grăbește vindecarea unor afecțiuni și boli: dureri de gât, astm, bronșită, gripă, tuse, răceală.
Ceapa are vitamine (A, B, C), calciu, fosfor, fier, magneziu. Are acțiune antiseptică, distruge bacteriile, stimulează circulația sângelui, ajută la purificarea acestuia, la reducerea nivelului de colesterol. Ceapa subțiază sângele, diminuează plăcile de colesterol sau grăsimile calcaroase nesănătoase, previne hipertensiunea araterială, bolile de inimă, infarctul miocardic.
Este un bun remediu în tratamentul bolilor respiratorii, provoacă transpirație, previne infecțiile, reduce stările febrile, ajută în tratamentul faringitei, tusei, gripei, răcelii, durerilor de gât. Are efect diuretic, împiedică retenția de lichide, combate artrita, guta, formarea pietrelor la rinichi, cistita, tuberculoza, infecțiile tractului urinar.