Cum este si de asteptat o dieta sanatoasa pentru organism trebuie sa contina legume, fructe de sezon si fructe de padure. Acestea sunt si produsele pe care le cuprinde dieta de toamna din acest an care te va ajuta sa iti mentii sanatatea organismului, sa ai energie si sa scapi de kg in plus.
Meniul acestei diete de toamna este alcatuit din urmatoare produse:
200 g carne de pui fara pielita, 1-2 oua, 200 g hrisca, 300 g varza, o legatura de patrunjel, o legatura de marar, 400 ml iaurt, 300 g branza de vaci ce are un continut redus de grasimi, 100 g iaurt degresat, 200 ml lapte batut, 1 kg de castraveri, 4 mere, 2 pepeni galbeni, un pepene rosu, 2 pere, 5 prune, 200 g struguri, 2 banane, 2 portocale, 10 ml sau o lingura de ulei vegetal, ceai din plante, apa plata si cafea.
Dieta de toamna pentru 7 zile:
Luni
Se mananca foarte multe legume, 200 g salata de 5 ori pe zi, se bea apa plata, ceai verde sau ceai neagru. Se face salata din felii de castravete, marar, patrunjel, sare dupa gust si putin ulei vegetal.
Marti
Se consuma foarte multe fructe. La micul dejun se bea un pahar de suc de mere fara zahar sau se mananca 1-2 mere, la pranz se mananca struguri si prune, iar la cina se aleg perele. Inainte de culcare se bea un pahar de iaurt ce are continut redus de grasimi. In cursul zile se bea apa plata si doar o ceasca de cafea neindulcita.
Miercuri
In aceasta zi se mananca doar pepene verde si pepene galben si se bea ceai negru si ceai de plante medicinale. La micul dejun se consuma pepene rosu apoi in restul zilei se serveste pepene galben.
Joi
Aceasta este ziua cand se bea lapte si se consuma produse lactate. La micul dejun se mananca 150 g branza de vaci degresata sau un pahar de iaurt ce are continut redus de grasimi. La pranz se bea lapte batut si iaurt. La cina se consuma 200 g branza de vaci degresata. In cursul zilei se bea apa plata si ceaiuri din plante.
Vineri
Se consuma doar legume si se bea ceai din plante medicinale. Este recomandata salata din varza si morcovi cu sare si putin ulei vegetal.
Sambata
Este ziua in care se consuma legume si fructe proaspete. De asemenea se poate bea o ceasca de cafea fara zahar si apa plata la discretie. La micul dejun se bea un pahar de suc de portocale, la pranz si la cina se mananca mere, prune si pepene verde.
Duminica
La micul dejun se mananca un ou fiert, la pranz se serveste 100 g carne slaba de pui fara pielita iar la cina hrisca cu ou. Ca desert sunt recomandate bananele, doar doua pe zi.