Yoga, opțiune de tratament în afecțiunile spatelui

0
153
Yoga, Foto: thirdagehealth.blogspot.com

În prezent Yoga a devenit o tehnică tot mai mult apreciată de oameni. Nu este vorba doar despre un sistem Yoga care evidențiază latura spirituală a unei persoane, ci mai ales de metoda de tratament care are beneficii pentru sănătate. Fiecare om a suferit măcar o dată în viața lui de dureri de spate, cauzate de activitățile desfășurate acasă sau la locul de muncă, de poziția incorectă a corpului, de anumite traumatisme la nivelul coloanei, de statul mult timp pe scaun, etc. Astfel de dureri de spate pot fi prevenite sau ameliorate prin tratamente neconvenționale, din care face parte și tehnica Yoga, care îmbunătățește starea de sănătate.

Yoga, Foto: thirdagehealth.blogspot.com

Yoga, opțiune de tratament în afecțiunile spatelui:

Beneficiile exercițiilor Yoga sunt numeroase și pentru a ne bucura de ele trebuie să învățăm această tehnică sau să urmăm cursuri ținute de instructori specializați. Prin practicarea acestui sport destul de des putem beneficia de avantajele lui mai ales în ceea ce privește calmarea sau prevenirea durerilor de spate, care au devenit o adevărată problemă de sănătate pentru noi. Frecventarea cursurilor ne ajută să ne îmbunătățim starea interioară, să învățăm tehnica exercițiilor de Yoga, iar când acestea ne intră în reflex să le facem mai frecvent, chiar și fără ajutorul unui instructor specializat. Există mai multe stiluri de Yoga, de aceea trebuie să alegem unul potrivit și care ne ajută în atingerea scopului dorit: beneficii fizice sau spirituale. Yoga este o metodă de tratament pentru afecțiunile spatelui. Prin exercițiile Yoga se îmbunătățește flexibilitatea și puterea musculară, mobilitatea articulațiilor, eficiența ligmentelor. Prin antrenament Yoga se corectează postura corpului ceea ce este foarte important în prevenirea durerilor cronice de spate. Prin exercițiile Yoga se poate realiza un echilibru între forța mușchilor și flexibilitatea acestora, acest lucru este foarte bun pentru mușchii spatelui, pentru protejarea coloanei vertebrale și prevenirea durerilor de spate. Prin creșterea flexibilității coloanei vertebrale se poate scăde riscul de a suferi de anumite afecțiuni ale spatelui, sau cel puțin există posibiliateta de a preîntâmpina durerile de spate sau anumite probleme de sănătate. Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății sunt exerciții Yoga care ajută în calmarea durerilor de spate. Sunt pacienți care au suferit de dureri de spate și care au practicat Yoga și astfel și-au ameliorat simptomele, și-au îmbunătățit starea de sănătate. Un exercițiu Yoga foarte eficient în calmarea durerii de spate este ,,poziția copilului” care presupune să stai ghemuit, cu picioarele îndoite din genunchi, cu trupul aplecat în față și brațele întinse în sus astfel încât pieptul să atingă genunchii. Prin această întindere simplă a corpului, mai ales a trunchiului, se relaxează spatele și se ameliorează durerile de spate.

Citește și:  Semințe de floarea-soarelui albe – Avantajele introducerii lor în dietă

Yoga te ajută să slăbești, să elimini kg în plus, ceea ce este un avantaj pentru sănătate. Deja se știe că excesul de greutate are un impact negativ asupra spatelui și în general asupra întregului organism. Prin exerciții Yoga poți arde caloriile, poți intensifica metabolismul și scădea în greutate. Yoga presupune și o dietă specială care este eficientă în scăderea în greutate. Prin Yoga soliciți toate grupele musculare, deci și cele ale spatelui și ale zonei abdominale. Această tehnică crește flexibilitatea mușchilor, ajută în definirea acestora și chiar în creșterea masei musculare. Cu o dietă adecvată exercițiile Yoga au efect mai mare în scăderea în greutate, în prevenirea obezității. După cum se știe această afecțiune – obezitatea – este un factor de risc pentru dezvoltarea unor boli care afectează spatele. Una dintre boli este artrita reumatoidă care provoacă simptome de dureri de spate deoarece afectează articulațiile sinoviale și pe cele ale coloanei, în plus boala creează și dureri la baza cefei deoarece afectează vertebrele cervicale. Excesul de greutate poate afecta spatele, ligamentele și discurile intervertebrale. Obezitatea este o afecțiune care crește solicitarea coloanei vertebrale chiar mai mult decât a feselor și membrelor inferioare. De asemenea slăbiciunea musculară în zona spatelui și a zonei abdominale este un alt factor de risc, alături de obezitate, al apariției problemelor de spate. Prin exercițiile Yoga se poate menține greutatea corporală în limitele normale și dacă ținem cont și de dietă cu siguranță putem preveni obezitatea. un lucru este cert kg în plus reprezintă un risc de a avea o postură incorectă, de a suferi de osteoporoză, de a suferi simptome de durere și inflamații la spate deoarece sunt aplatizate discurile intervertebrale și pusă presiune pe fațetele articulare, este crescută fricțiunea dintre articulații și crescută uzura coloanei vertebrale. Prin exercițiile Yoga se îmbunătățește postura corpului – lucru foarte importat în menținerea stării de sănătate. Din păcate prin compresia pe anumite zone ale coloanei vertebrale se poate modifica postura corpului și astfel se produce slăbiciune, oboseală și probleme de echilibru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.