Zone reflexogene pentru tratamentul stresului

0
750
Zone reflexogene pentru tratamentul stresului

Toți oamenii suferă de stres și de asemenea, toți doresc să facă ceva să scape de astfel de stări proaste, trecătoare, produse de situații extreme, conflictuale, de reacții la stimuli mentali, fizici, emoționali, care reușesc să afecteaze echilibrul natural al corpului. Stresul ne afectează sănătatea, a ajuns să reprezinte o adevărată problemă psihologică, mentală, cu repercursiuni nocive asupra corpului fizic. Nu de puține ori, cei care suferă de stres au ajuns să se îmbolnăvească.

Din cauza stresului au ajuns să aibă dureri de cap, hipertensiune, oboseală cornică, indigestie, diaree sau constipație, să intre în depresie, să nu mai aibă poftă de mâncare, să slăbească, să nu se poată concentra în activitatea lor, să aibă pierderi de memorie și chiar să sufere diabet și alte boli. Reflexologia ajută în tratamentul stresului. Unii oameni deja practică această metodă pentru a scăpa de simptomele stresului, iar în plus fac sport, masaj, saună, apelează și la alte tehnici pentru a se relaxa și pentru a ține stresul sub control.

Acest lucru urmărește și reflexologia, iar în articol prezentăm câteva zone reflexe sau puncte asupra cărora trebuie insistat pentru a scăpa de stres. Reflexologia este o terapie naturală sau este înțeleasă ca un procedeu simplu de masaj care se face la tălpi, degete și palme. Cei care practică această metodă trebuie să cunoască zonele reflexe asupra cărora se face masajul. Potrivit specialiștilor în domeniul reflexologiei, stresul prelungit afectează sistemul endocrin de aceea masajul se face asupra zonelor sau punctelor reflexe care au proiecții asupra glandei tiroide, glandei pituitare, pancreasului, gladelor suprarenale.

De asemenea, pentru înlăturarea stresului se insistă asupra întregii coloane vertebrale, rinichilor, diafragmei. Tratamentul pentru combaterea stresului este simplu și se poate face de către un reflexolog specialist dar și de persoana respectivă la domiciliu. Unii oameni chiar au scăpat de stres masându-și singuri mâinile și tălpile fără să știe că au aplicat printre altele tehnici de compresie și palpare care se folosesc în reflexologie.

Citește și:  Sarutul este sanatos. Cantitatea de saliva produsa in timpul sarutului ajuta la igiena orala

Zone reflexogene

Masaj pentru zona reflexă a glandei tiroide

Se masează zona proeminentă a tălpii, de sub degetul mare, se repetă mișcarea de câteva ori. Acest masaj ajută la reglarea nivelului energetic al corpului și buna funcționare a glandei tiroide.

Masaj pentru zona reflexă a glandei pituitare

Este vorba despre punctul din centrul degetului mare de la picior. Pentru găsirea lui se face o cruce pe zuprafața lui și astfel la intersecția liniilor se află punctul cu acțiune asupra glandei pituitare. Se apasă cu degetul mare de la mâna dreaptă pe acest punct și se fac câteva cercuri concentrice în jurul lui.

Masaj pentru zona reflexă a pancreasului

Punctul se află pe talpa piciorului drept. Pentru găsirea lui se trasează o linie imaginară de la al treilea deget în jos, spre linia diafragmei, apoi se apasă asurpra lui și se fac câteva cercuri concentrice în jurul lui.

Masaj pentru zona reflexă a diafragmei

Se ține piciorul apăsat, cu călcâiul înapoi, astfel încât să se creeze tensiune în talpă, pe suprafața pielii. Se masează cu degetul mare de la mâna dreaptă laba piciorului, mișcarea fiind de la dreapta înspre stânga, de-a latul tălpii. Acest masaj se face de câteva ori.

Masaj pentru zona reflexă a rinichilor și glandelor suprarenale

Se apasă asupra zonei de sub protuberanța labei piciorului cu ajutorului degetului mare de la mâna stângă și a degetului mare de la mâna dreaptă. De asemenea se fac cercuri concentrice asupra acestei zone, timp de câteva secunde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.