Dieta Monica Anghel a intrat in colimatorul opiniei publice in momentul cand artista a declarat public cum a reusit sa slabeasca nu mai putin de 20 de kilograme in cinci luni. Se pare ca aceasta a folosit un regim disociat care a fost complementat cu ore de masaj si sport. Aceasta dieta nu a fost inventata de artista, aceasta fiind doar promotoarea trendului dietelor disociate care a acaparat intreaga lume si careia ii cad prada multe tinere ce isi doresc sa arate precum un supermodel, infometandu-se.
Dieta Monica Anghel a dezvaluit ca a utilizat dieta disociata, consumand 3 zile legume si fructe, 3 zile produse din carne si 3 zile branzeturi si lapte.
Pregatirea acestor produse nu conteaza, atat timp cat acestea nu sunt amestecate in niciun fel. Carnea poate fi fiarta, coapta sau preparata la gratar, orice varianta de gatire fiind viabila atata timp cat aceasta nu este prajita in ulei.
Cele trei zile de consum de fructe si legume contin si elemente interzise precum cartofii, bananele, mazarea, fasolea uscata, strugurii, semintele, perele, fructele confiate, fisticul si alunele.
In dieta Monica Anghel branzeturile si laptele pot fi consumate in orice stare.
Sunt interzise in timpul acestei diete dulciurile, bauturile carbogazoase si consumul de alcool. La salate se poate folosi uleiul de masline, iar cafeaua si ceaiul pot fi indulcite cu zaharina.
Cum tentatia este mare, dieta Monica Anghel se bazeaza mult pe infranare si ambitie. Dupa primele zile de regim poate fi observata o stare de slabiciune, de aceea este recomandat consultul medical, urmat de un set de analize, pentru a nu exista evenimente neplacute sau boli asociate care sa provoace mai mult rau ogranismului decat bine.