3 plante care mențin sănătatea ficatului – Află care sunt acestea!

0
629
3 plante care mențin sănătatea ficatului - Află care sunt acestea!

Dacă ai o problemă cu ficatul, dacă simți frecvent durere și senzație de disconfort la acest organ, trebuie să folosești remediile naturiste care constau în câteva plante medicinale care sunt foarte eficiente în tratamentul suferințelor acestei glande din corp.

Ficatul este un organ care se poate regenera prin tratament și alimentație sănătoasă. Desigur în cazuri grave – de ciroză – când are loc o deteriorare gravă a celulelor ficatului nu sunt suficiente remediile specifice medicinii populare, trebuie urmat și un tratament care constă în medicamente recomandate de un medic specialist.

Care sunt funcțiile ficatului în organism?

Cea mai importantă funcție a ficatului este secreția de bilă, care ajută la descompunerea grăsimilor și transformarea lor în particule foarte mici. Prin ficat se extrag nutrienții din sânge, sunt depozitați spre a fi apoi utilizați de organism. Ficatul ajută la realizarea metabolismului grăsimilor, la producerea de fosfolipide, lipoproteine și colesterol. Ficatul normalizeză funcția glandei tiroide și ajută în prevenirea hipotiroidismului.

Ficatul ajută la detoxifierea organismului, este organul unde se combină substanțele toxice cu cele mai puțin nocive și apoi o parte din ele sunt eliminate prin intestine și rinichi. Pentru ca organismul să fie sănătos, este necesar să se mențină sănătatea intestinelor, a rinichilor și a ficatului.

Plante medicinale care mențin sănătatea ficatului:

1. Anghinarea este o plantă medicinală care menține ficatul sănătos. Conține multe vitamine (B2, B6, C, acid folic, K), silimarină, cynarin, inulină, tanin, caroten dar și săruri minerale (mangan, seleniu, fier, fosfor, sodiu, zinc). Pentru tratamentul afecțiunilor ficatului se recomandă ceaiul de anghinare, acesta poate combate indigestia, greața și balonarea. Prin folosirea plantei se aduc numeroase beneficii ficatului din care fac parte:

 • Anghinarea ajută la detoxifierea ficatului și a întregului organism.
 • Această plantă ajută la secreția bilei în celulele hepatice, la restabilirea sănătății bilei, ceea ce este foarte important pentru ficat dar și pentru organism. Bila facilitează digerarea grăsimilor, absorbția calciului, a vitaminei A, D și E, dar și obținerea vitaminei A din betacaroten.
 • Anghinarea normalizează nivelul de colesterol și de trigliceride din sânge.
 • Anghinarea oferă numeroși nutrienți organismului: minerale și vitamine și are proprietăți coleretice, hipoglicemiante, digestive, de protecție a ficatului dar și a pancreasului.

 1. Armurariul este o altă plantă medicinală care conține silimarină ca și anghinarea și ajută la detoxifierea ficatului și a organismului. Armurariul este recomandat sub formă de infuzie deoarece:
 • Ajută la regenerarea celulelor hepatice și deci a ficatului.
 • Menține nivelul de glutation care este o proteină importantă în procesul de detoxifiere hepatică. Această plantă îmbunătățește digestia și are proprietăți antitumorale.

 1. Rozmarinul este o plantă aromată deosebită care este folosită frecvent în gastronomie. Pentru un plus de energie este bine să bei o cană cu ceai din rozmarin în fiecare dimineață. Acest ceai poate ajuta în menținerea sănătății ficatului și a organismului deoarece:
 • Îmbunătățește secreția biliară.
 • Are proprietăți digestive, antibacteriene, antifungice, antivirale și de stimulare a sistemului imunitar al organismului.
 • Prin efectul diuretic ajută la detoxifierea organismului și a ficatului.
 • Prin efectul relaxant poate ameliora durerile abdominale, colicile și balonarea.
 • Această plantă reduce nivelul de colesterol din sânge.
 • Ajută în prevenirea bolilor degenerative și a bolilor de ficat.
 • Previne îmbătrânirea prematură a organismului.
Citește și:  Vulturica (Hieracium pilosella), planta medicinala din regiunile montane

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.