3 uleiuri vegetale eficiente pentru netezirea ridurilor

0
56

Ridurile faciale apar începând de la vârsta de 30 de ani mai ales la persoanele emoționale, care suferă de stres și lipsă de somn, care au o alimentație săracă în nutrienți, sau care au pielea vulnerabilă la factorii de mediu extern – radiații ultraviolete, vânt, frig, uscăciune, ger.

Aceste riduri sunt o problemă pentru femei, dar pot fi netezite cu ajutorul unor uleiuri naturale, recomandate în cosmetologia de acasă. Astfel uleiuri bogate în vitamine, antioxidanți și acizi grași esențiali reprezintă produse excelente pentru îngrijirea pielii. Află în acest articol care sunt cele mai eficiente uleiuri anti-aging, pentru față, pe care le poți utiliza acasă.

Navigare rapidă în articol:

  1. Ulei de măceșe
  2. Ulei de cătină
  3. Ulei de lavandă

1. Ulei de măceșe

Acest ulei 100% natural este potrivit pentru toate tipurile de ten și are proprietăți anti-aging. Prin bogăția de nutrienți pe care îi conține, uleiul are capacitatea de a îmbunătăți aspectul tenului și în plus are și alte proprietăți esențiale pentru piele.

Uleiul de măceșe conține acizi grași nesaturați (oleic, linoleic, palmitic, miristic), beta-caroten, oligoelemente (potasiu, calciu, fosfor, mangan), vitamine (A, C, E) și oferă o hidratare sporită pielii. Prin folosirea lui se menține pielea netedă, strălucitoare și se obțin și alte beneficii:

  • Sunt eliminate ridurile fine și atenuate ridurile pronunțate
  • Este prevenită apariția altor riduri noi și a semnelor îmbătrânirii
  • Se stimulează sinteza colagenului – proteina care susține flexibilitatea pielii și textura epidermei
  • Se previne acumularea de radicali liberi și sunt combătute inflamațiile
  • Este uniformizat tenul prin stimularea regenerării celulelor
  • Sunt reduse pungile de sub ochi și cearcănele
  • Este îmbunătățită microcirculația sângelui în piele și nutriția țesutului cutanat
  • Este ameliorată roșeața pielii ce apare din cauza căldurii și a uscăciunii
  • Se îmbunătățește aspectul și elasticitatea pielii.

Uleiul de măceșe poate fi combinat cu un alt ulei vegetal, cum este de exemplu uleiul de măsline. De asemenea, el poate fi adăugat în măștile cosmetice pentru ten, care au ingrediente naturale (sunt pe bază de găbenuș de ou, smântână) și care ajută în combaterea ridurilor.

Acest ulei este folosit și de celebrități precum Ducesa de Cambridge, Miranda Kerr, Victoria Beckham. El este apreciat și de medicii dermatologi, pentru proprietățile sale antiinflamatoare, antimicrobiene, de reducere a ridurilor.

2. Ulei de cătină

Acest ulei natural este realizat din bobițele de cătină și este bogat în antioxidanți, carotenoizi, minerale, acizi grași esențiali, substanțe flavonoide, vitamine și alte elemente active. Uleiul are efect de întinerire prin conținutul de beta-caroten, vitamina (B1, C și E) și acid linoleic. Acești nutrienți ajută la reînnoirea celulară și conferă pielii elasticitate, fermitate, un aspect mai frumos și mai sănătos.

Uleiul de cătină este apreciat pentru că:

  • Promovează hidratarea pielii
  • Are proprietăți analgezice, antioxidante, antibiotice
  • Previne dezvoltarea proceselor inflamatorii
  • Ajută la refacerea țesutului deteriorat, vindecă leziunile pielii, eczemele, arsurile, rănile, dermatita atopică și alte boli cutanate
  • Are efect antiinflamator, antialergic și antibacterian
  • Îmbunătățește elasticitatea pielii
  • Protejează pielea de uscare, îi reface echilibrul acid-alcalin
  • Previne îmbătrânirea prematură a tenului ce ar putea să apară din cauza dezechilibrelor hormonale sau a efectului nociv al radicalilor liberi.
Citește și:  Coafuri trendy pentru femei la moda in 2013-2014

Despre uleiul de cătină s-a spus că are piridoxină sau vitamina B6, care este apreciată în dermatologie pentru că ajută în ameliorarea simptomelor unor boli de piele. Prin conținutul de steroli, uleiul are proprietăți antiinflamatoare și astfel ajută la vindecarea coșurilor și tratamentul acneei.

De asemenea, acest ulei prin conținutul de fosfolipide ajută și la combaterea efectului neplăcut, lucios de ten gras. Fosfolipidele au capacitatea de a normaliza metabolismul grăsimilor și activitatea glandelor sebacee.

3. Ulei de lavandă

Acest ulei vegetal este de asemenea eficient în netezirea ridurilor și întinerirea tenului. Lavanda are foarte multe proprietăți benefice pentru piele, este o plantă medicinală valoroasă, apreciată în medicina populară și în cosmetologie.

Florile de lavandă se folosesc la obținerea uleiul de lavandă natural 100%. Acesta poate fi folosit pentru îngrijirea pielii cu încredere pentru că are următoarele proprietăți:

  • Este eficient în tratamentul tenului uscat și delicat
  • Promovează regenerarea celulară a pielii
  • Ajută la vindecarea acneei
  • Are proprietăți antiinflamatorii și calmante
  • Promovează circulația sângelui
  • Îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii
  • Netezește ridurile fine și de expresie
  • Reduce inflamațiile, strânge porii pielii dilatați, tonifică și reîmprospătează tenul
  • Are efect de peeling, elimină celulele moarte, combate roșeața și iritațiile
  • Are activitate antimicrobiană, poate trata cu succes anumite probleme ale pielii.

Alte aspecte

Uleiul de lavandă este bun pentru toate tipurile de ten, chiar și pentru tenul sensibil sau cu probleme. Se poate adăuga în măștile cosmetice pentru ten, care se folosesc pentru netezirea ridurilor și tratamentul unor probleme ale pielii, cum este și acneea.

De exemplu pentru tratamentul tenului uscat se face o mască din 2 picături ulei de lavandă, 2 picături ulei arbore de ceai și un gălbenuș de ou. Se amestecă aceste ingrediente și apoi se aplică pe față. Se lasă să acționeze timp de 10-15 minute, apoi se spală fața cu apă călduță și se șterge cu un prosop moale.

Dacă se dorește eliminarea simptomelor de cuperoză – roșeața tenului – se face o mască din 3 picături de ulei de lavandă, 2 picături ulei de trandafir, 2 picături ulei de lămâie, o lingură extract de migdale și un gălbenuș de ou. Se amestecă aceste ingrediente și apoi se aplică pe față. Se lasă să acționeze timp de 10-15 minute, apoi se spală fața cu apă călduță și se șterge cu un prosop moale.

Pentru netezirea ridurilor se face un amestec din 3 picături ulei de lavandă, o linguriță de miere și o lingură iaurt natural. Se amestecă toate aceste ingrediente și apoi se aplică pe față și se lasă să acționeze timp de 10-15 minute. La final se spală fața cu apă călduță și se șterge cu un prosop moale.

Aceste uleiuri vegetale se pot cumpăra de la farmacie, de la plafar sau alte magazine specializate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.