Dacă vrei să slăbești în mod sănătos, atunci poți folosi 5 ceaiuri termogenice, cu aromă plăcută, care accelerează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor. Iată câteva ceaiuri care sunt eficiente pentru eliminarea kg în plus:
1. Ceai de ghimbir
Despre ghimbir se spune că are compuși bioactivi: gingerol, zingeron și paradol; astfel ceaiul de ghimbir ajută în combaterea gripei și răcelii. Conform unui studiu realizat de cercetători, ghimbirul ajută în tratarea diabetului, flatulenței, indigestiei, colicilor intestinali, insomniei, inflamației, infertilității, reumatismului, durerilor de stomac și infecțiilor tractului urinar, scade riscul de boli asociate obezității.
Ghimbirul are proprietăți diuretice, antioxidante, antidiabetice, antiinflamatorii și de intensificare a metabolismului. Prin urmare, dacă vrei să arzi mai multe calorii, să-ți stimulezi metabolismul, bea cel puțin o cană de ceai de ghimbir pe zi, de preferat dimineața.
Ghimbirul este bun pentru oamenii care țin dietă și care vor să piardă în greutate. Acest condiment ajută la arderea caloriilor, dar și la eliminarea toxinelor din organism. Ceaiul de ghimbir furnizează apă, este diuretic, ajută la detoxifierea corpului și la arderea caloriilor suplimentare. Ghimbirul promovează digestia grăsimilor în intestine, el stimulează producția de acid în stomac, astfel alimentele sunt digerate mai ușor și mai rapid.
La ceaiul de ghimbir se poate adăuga miere, lămâie, mentă și puțină scorțișoară.
2. Ceai de hibiscus
Acest ceai este bun pentru pierderea în greutate, se bea cald sau rece. El este apreciat de secole în Egipt și Sudan deoarece se spune că poate răcori oamenii de căldura deșertului. Florile de hibiscus ajută la descompunerea grăsimilor și la arderea caloriilor.
Ceaiul de hibiscus are o aromă plăcută și proprietăți medicinale. Acest ceai ajută în prevenirea bolilor, are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante și ajută oamenii să slăbească.
Studiile cercetătorilor au arătat că ceaiul de hibiscus oferă multe beneficii:
- Scade tensiunea arterială, previne problemele cardiace, deoarece are antociani cu afecte antihipertensive
- Are antioxidanți care ajută în prevenirea bolilor legate de radicalii liberi
- Previne retenția de lichide în corp, pentru că are o substanță cu acțiune diuretică numită quercitină, ce crește producția de urină
- Crește enzimele ce ajută la detoxifiere organismului, astfel îmbunătățește și funcția ficatului
- Este bun în caz de diabet, sindrom metabolic și alte boli legate de obezitate, deoarece reduce nivelul de zahăr, colesterol și trigliceride din sânge
- Reduce stresul oxidativ și ajută în controlul bolilor cardiovasculare
- Prin aportul de flavonoide și antocianine, ceaiul inhibă formarea de celule adipoase și astfel previne acumularea de grăsime în organism.
Există studii ale cercetătorilor care arată că acest ceai inhibă cu până la 52% dezvoltarea celulelor canceroase la stomac. Hibiscus are polifenoli cu proprietăți antioxidante și antitumorale. De asemenea, planta scade riscul de cancer de sânge și cancer bucal.
3. Ceai maté
Consumul zilnic de ceai maté te poate ajuta să elimini kg în plus, pentru că are compuși care accelerează metabolismul și facilitează arderea grăsimilor corporale. Ceaiul maté oferă multe avantaje:
- Crește senzația de sațietate, are proprietăți diuretice
- Stimulează arderea grăsimilor mai ales dacă este combinat și cu ghimbir
- Ajută la combaterea retenției de lichide din organism
- Are efect termogenic, ajută la scăderea apetitului
- Reduce edemele, ajută la pierderea în greutate.
Acest ceai se bea timp de 2 luni și de asemenea se menține o alimentație sănătoasă și se face și sport, astfel se pierde în greutate. Ideal este să se bea înainte de mesele principale.
4. Ceai de scorțișoară
Scorțisoara este un condiment ce poate fi consumat și sub formă de ceai, nu doar la prăjituri. Scorțișoara este utilă în prevenirea multor probleme de sănătate, cum ar fi: sindrom metabolic, obezitate, boli de inimă, boala Alzheimer, gripă, răceală, hipertensiune arterială, cancer și altele.
Acest ceai este recomandat celor care vor să slăbească deoarece:
- Ajută la arderea caloriilor, la controlul zahărului din sânge
- Are compuși fenolici, cumarine, proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, hipoglicemiante
- Favorizează pierderea în greutate, ajută la reglarea glicemiei
- Poate apăra organismul împotriva infecțiilor
- Promovează igiena dentară
- Ajută în combaterea gripei și în prevenirea cancerului.
5. Ceai verde
Prin consumul de ceai verde se îmbunătățește sănătatea organismului și a glandei tiroide. Acest ceai este bun pentru oamenii care au probleme cu tiroida, el poate stimula această glandă să funcționeze corect.
Ceaiul verde are numeroase beneficii pentru organism, dar nu se bea mai mult de 3 căni pe zi. Ceaiul verde are mulți antioxidanți, vitamine (B, C, E), minerale (zinc, magneziu, calciu, fier, potasiu), îmbunătățește metabolismul și starea de sănătate.
Acest ceai ajută la slăbit, îmbunătățește funcția creierului, performanțele cognitive, crește memoria și puterea de concentrare, reduce riscul de cancer, crește performanța fizică și oferă un plus de energie. Prin consumul de ceai verde se previn bolile neurodegenerative, cum sunt boala Parkinson și Alzheimer.
Ceaiul verde are catechine care previn dezvoltarea bacteriilor și a cariilor. Acest ceai îmbunătățește și sănătatea orală, combate infecțiile, reduce riscul de boli cardiovasculare și diabet. Ceaiul crește capacitatea antioxidantă a sângelui și reduce nivelul de colesterol rău (LDL) din organism.