Cum scap de acnee cand tratamentele obisnuite nu functioneaza?

1
173
Cum scap de acnee cand tratamentele obisnuite nu functioneaza

Cum scap de acnee?” este intrebarea pe care si-o pun in general adolescentii, insa care nu ii ocoleste nici pe adulti. Pielea este cel mai extins organ care se transforma periodic, regenerand celulele proprii. Pe masura ce celula epiteliala imbatraneste si se apropie de piele, aceasta se intinde. Cand ajunge la suprafata, se leaga de alte celule moarte ce formeaza in esenta stratul protector al pielii ce combate bacteriile si virusii. Sebumul produs in exces de glandele sebacee din foliculii de par se amesteca si cu celulele moarte in calatoria lor spre suprafata si blocheaza iesirea din folicul. La aceasta „petrecere” se alatura si bacteriile, formand intr-un final cea mai comuna forma de acnee.

Daca de format s-a format deja, cum scap de acnee? Ei bine, in cele ce urmeaza va veti primi raspunsul si veti afla care sunt cele mai comune metode de combatere a acneei.

Tineti mainile departe de fata. Cu cat va atingeti pielea fetei mai mult, cu atat o expuneti la bacteriile de pe maini. Suna desul de simplu, este insa mult mai greu de facut in realitate. Multe actiuni sunt involuntare: scarpinatul, stergerea buzelor, scarpinatul urechii. Cum mainile sunt cele care intra in contact cu mediul inconjurator, acestea se murdaresc cel mai repede. Uleiul, grasimea si sudoarea se imprastie prin intermediul mainilor, asa cum se intampla si cu bacteriile si virusii. Trebuie sa va spalati des pe maini pentru ca, in mod inevitabil, va veti atinge fata in timpul zilei si fara sa va dati seama de acest lucru.

In topul sfaturilor cum scap de acnee se gaseste si cel care spune ca trebuie sa va spalati pe fata de doua ori pe zi. Una dintre cele mai eficace si simple moduri de a va pastra pielea fetei curate este spaland-o de doua ori pe zi pentru ca grasimile si uleiurile se aduna in cute si riduri pe parcursul zilei. Impuritatile care se gasesc in aerul poluat, in fumul de tigara si in vant se impregneaza pe piele. O spalare a fetei dimineata si una seara sunt de ajuns, asa ca nu trebuie nici sa exagerati cu spalatul fetei, in caz contrar veti putea irita pielea.

O alta modalitate de a tine acneea la distanta este exercitiul fizic. Prin exercitiu si transpiratie sau prin exercitii yoga se va reduce stresul si nivelul de producere a uleiului natural. In acest fel se reduce si gradul de izbucnire al acneei. Cu ajutorul exercitiului fizic se regleaza si nivelul hormonilor, urmand cu reducerea sebumului in foliculi. Transpiratia ajunge si la eliberarea porilor, scotand la suprafata celulele moarte ale pielii. Acneea care izbucneste pe alte parti ale corpului decat pe fata poate fi combatuta prin alegerea hainelor de bumbac care nu strang pielea.

In randul sfaturilor specialistilor in ceea ce priveste scapatul de acnee se afla dusul zilnic. Corpul trebuie si el sa fie curat, asa ca dupa o sedinta de sport acesta este cel mai pertinent lucru de facut. Transpiratia acumulata trebuie indepartata pentru a indeparta si celulele moarte pe care le scoate cu ea. Dupa ce transpiratia se evapora, pe piele ramane sarea cu celule moarte care, daca nu este indepartata, blocheaza porii.

Si acidul salicilic poate raspunde intrebarii „cum scap de acnee?”. Desi nu actioneaza direct asupra bacteriilor, acidul salicilic ajuta la eliminarea stratului exterior al pielii. Pielea eliberata de acest strat poate pastra porii mai curati. Nu trebuie sa folositi acest produs daca pielea de pe fata este sensibila sau prezinta eruptii si taieturi. Trebuie folosit frecvent, pentru ca efectul sau se opreste daca acidul salicilic nu mai este folosit.

Citește și:  Vrei un ten frumos? Citește sfaturile specialiștilor și ce recomandă aceștia

acnee

Pentru a nu va mai intreba cum scap de acnee trebuie sa aveti grija mare la machiaj. Stratul gros de fond de ten imbacseste porii si faciliteaza aparitia acneei. Fondul de ten poate provoca iritarea pielii si, astfel, predispune la aparitia cosurilor. Nu uitati sa va demachiati la sfarsitul zilei, pentru ca va dauna pielii peste noapte si veti necesita si mai mult machiaj pentru a va acoperi imperfectiunile a doua zi.

Cum scap de acnee cand tratamentele obisnuite nu functioneaza?

Ei bine, si aceasta intrebare are un raspuns. Daca tratamentul obisnuit nu functioneaza, puteti apela la antibiotice. Acest tip de medicamente distruge bacteriile si ajuta corpul sa lupte cu infectia. Antibioticele folosite pentru a combate acneea distrug bacteriile si reduc inflamatia. Tetraciclina este cel mai cunscut astfel de medicament, reducand actiunea bacteriilor. Antibioticele orale produc si efecte negative la nivelul pielii, uzand-o si sensibilizand-o la lumina, de aceea va necesita factor de protectie solara pentru evitarea arsurilor de piele.

O cauza a opririi acneei pot fi chiar pastilele anticonceptionale. Aceste pilule impiedica aparitia unei sarcini nedorite si regleaza ciclul menstrual, ajutand totodata si la ameliorarea acneei pana la disparitia acesteia. Hormonii netinuti in frau de organism produc dereglari la nivelul glandelor, modificari ce produc mai mult sebum. Exista pe piata tratamente care regleaza ciclul menstrual si impiedica insarcinarea, contracarand si efectele acneei si luptand cu aceasta.

Stresul actioneaza in moduri nebanuite asupra corpului. Cum scap de acneea provocata de acesta? Ingrijorarea excesiva in privinta acneei poate duce chiar la aparitia acesteia. Cosurile rezulta in urma stresului prelungit ce are legatura si cu lipsa exercitiilor, atingerile nervoase ale fetei, lipsa unei igiene adecvate si dieta. Exercitiile de relaxare ajuta la tinerea sub control a stresului. Cu cat stresul va fi mai scazut, cu atat si nivelul de sebum va fi mai mic.

O metoda ceva mai scumpa de tratament este expunerea la lumina de joasa frecventa de culori diferite, care produce moartea bacteriei raspunzatoare pentru aparitia acneei. Medicul este cel care actioneaza la nivelul pielii cu un dispozitiv asemanator unei baghete ce emite pulsatii de lumina efective pe intreaga durata a tratamentului. Si bagheta de caldura are acelasi efect precum cea de lumina. Aceasta micsoreaza glanda sebacee, astfel ca si sebumul produs va fi mai redus.

Una dintre modalitatile mai dramatice care raspunde la intrebarea „cum scap de acnee” este microdermabraziunea. Aceasta tehnica necesita prezenta medicului care foloseste o ustensila speciala ce bombardeaza fata cu mici particule de oxid de aluminiu. Desi poate suna dureros, aceasta metoda de curatire a pielii nu doare deloc. In acelasi timp in care bombardeaza pielea, dispozitivul trage particulele pielii si o curata; in urma acestui tratament pielea se va simti mai curata si mai fina!

Cea mai scumpa solutie de a scapa de cosuri si acnee este cu ajutorul laserului. O metoda ceva mai dramatica, tratamentul cu laser produce caldura sub suprafata pielii, tintind glandele sebacee. Dupa doar doua sedinte, pielea se simte mai bine, iar acneea este redusa la jumatate. Acest tratament este mult mai dureros decat cel cu lumina pulsatila, chiar si in compania medicamentelor! Pentru cateva zile de la incheierea tratamentului, pielea poate prezenta roseata si umflaturi.

1 COMENTARIU

  1. Sunt foarte multe tratament impotriva cosurilor si punctelor negre, dar nu toate functioneaza sau daca acnee e prea avansata nu au putere sa actioneze. Va zis aceste lucruri din experienta ca m-am luptat cu acnee timp de cativa ani de zile. In fine, eu am reusit sa ma vindec de ea cu ajutator unui tratament natural pe baza de creme cu ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation. Dupa un timp rezultatele se vedeau, toate cosurile si puncte negre era uscate si apoi au disparut complet. Va recomand cu caldura la mine au functionat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.