Nutritionistii au constatat ca dietele cu supe sunt foarte eficiente pentru scaderea in greutate. Ei considera ca astfel de preparate culinare sunt mult mai usor si rapid de digerat si au un continut caloric scazut. Pentru a scapa de kg in plus exista o mare varietate de supe, insa in articol ne referim in special la supa de rosii, care se prepara rapid si este delicioasa. Foarte important este ca supa sa fie consumata in aceeasi zi in care a fost gatita, deoarece valoarea sa nutritiva scade daca este reincalzita si servita si a doua zi.
Dieta cu supa de rosii te ajuta sa slabesti 8 kg in 7 zile:
Se mananca supa de rosii in fiecare zi, timp de 7 zile. Sunt recomandate 5 mese pe zi. Pentru hidratarea organismului se bea apa plata, in jur de 1,5 litri pe zi. Se renunta la paine, zahar, cafea, dulciuri, bauturi carbogazoase, snack-uri, produse de patiserie si alcool.
Pentru realizarea supei de rosii se folosesc urmatoarele ingrediente:
- 7 rosii
- un broccoli
- o telina mica
- 2 ardei grasi verzi
- o lingura de ulei de masline
- marar si patrunjel
- condimente (sare si piper).
Mod de prepare: se spala toate legumele cu apa si se taie in bucati mici, apoi se pun intr-o oala cu apa la fiert; cantitatea de apa trebuie sa fie suficienta, atat cat sa acopere legumele in oala; se adauga sarea si o lingura de ulei de masline si se fierbe timp de 20 de minute; la final se pun verdeturile (patrunjelul si mararul) taiate fin si putin piper.
Acest preparat poate fi servit cald sau rece, este la fel de bun. Avand in vedere numarul scazut de calorii, poate fi folosit cu succes de cei care doresc sa scada in geutate. Are proprietati benefice pentru organism, ajuta procesele digestive, stimuleaza sucurile gastrice.
Rosiile sunt hranitoare si bogate in potasiu, fier, vitamine antioxidante (A, B1, B2, B3, C, E). Acestea sporesc energia, vitalitatea, ajuta la detoxifierea organismului si consolidarea sistemului imunitar. Niacina sau vitamina B3 din rosii stimuleaza secretia gastrica si a bilei, are efect benefic asupra straii de spirit, intensifica metabolismul de ardere a grasimilor si zaharurilor, scade concentratia lipidelor, reduce nivelul de colesterol din organism si sustine buna functionare a tractului gastrointestinal si a sistemului nervos.
Cei care vor o dieta mai putin drastica, pot manca supa de rosii dar si peste, legume si fructe. In prima zi mananca supa de rosii si fructe. A doua zi consuma supa de rosii si legume fierte. A treia zi pot manca supa de rosii, legume si fructe proaspete. A patra zi aleg supa de rosii, branza de vaci si legume proaspete. A cincea zi mananca supa de rosii si peste. A sasea zi servesc supa de rosii, peste si legume proaspete. A saptea zi aleg supa de rosii, orez fiert si legume proaspete.
Cele mai indicate legume sunt: castraveti, sparanghel, spanac, broccoli. Dintre fructe trebuie evitate bananele si strugurii, iar cele mai recomandate sunt merele si citricele. Spanacul este o leguma perfecta pentru indepartarea oboselii si anemiei, are un continut semnificativ de minerale si vitamine, mai ales fier, betacaroten, vitamina C si E, potasiu, magneziu, clorofila, acid folic. Spanacul este un tonic perfect pentru stomac, stimuleaza digestia, secretia de enzime digestive si a bilei.