Ce sunt substanțele fitochimice din plante și care este rolul lor în stoparea cancerului?

0
855
Ce sunt substanțele fitochimice din plante și care este rolul lor în stoparea cancerului

Substanțele fitochimice sunt acele substanțe biologic active din plante care sunt utile organismului și care oferă aroma, culoarea și rezistența naturală la apariția bolilor. Cu alte cuvinte, substanțele fitochimice sunt substanțe utile corpului.

Faptul că dietele care sunt alcătuite din cereale, legume, fructe și verdețuri ajută în prevenirea multor afecțiuni și boli nu mai este o noutate. Acest lucru a fost demonstrat de către cercetători și prezentat în lucrările lor. Dintre numeroasele boli ale căror riscuri este redus prin astfel de regimuri alimentare fac parte și cancerele, hipertensiunea arterială, bolile de inimă și diabetul. Cel mai important rol în prevenirea acestor boli grave il au antioxidanții sau unele enzime, minerale și vitamine.

Alimentele sănătoase – legumele, fructele, cerealele, verdețurile – conțin și alte substanțe chimice utile în afară de aminoacizi, minerale și vitamine. Acestea sunt nutrienți cu acțiune benefică în organism. Ele ajută în combaterea cancerului și anume în stoparea lui sau în anihilarea uneia din etapele dezvoltării acestei boli grave. Cu alte cuvinte, substanțele chimice utile din plante (sau substanțele fitochimice) au efect de a distruge o celulă cancerigenă înainte ca aceasta să ajungă să provoace vreun rău în organism sau să se multiplice.

Citește și:  Laptele - Stiati ca…

Cercetările oamenilor de știință în domeniul sănătății au arătat faptul că există substanțe fitochimice care stopează cancerul, care împiedică formarea celulelor canceroase în cazul anumitor forme de cancere. Un exemplu foarte bun este cel al substanțelor saponine din boabele de linte, soia, năut sau fasole roșie, care previn înmulțirea celulelor canceroase. De asemenea, indolii (din varză și conopidă) stimulează imunitatea și accelerează eliminarea toxinelor din organism. O altă substanță fitochimică este cea numită genistein și care apare în soia. Ea are efect benefic în organism mai ales prin faptul că distruge tumorile.

Deși substanțele fitochimice obținute din legume se vând în prezent sub formă de concentrate sau suplimente alimentare, ele nu pot fi folosite ca înlocuitori ai alimentației formate din plante proaspete, din fructe, cereale și legume. Explicația este simplă si anume aceea că un supliment alimentar poate avea doar anumite substanțe fitochimice în schimb alimentația proaspătă este un cumul de nutrienți, de vitamine, minerale, enzime, deci de multe alte substanțe active utile menținerii sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.