Dieta de dimineață cu banane pentru scăderea în greutate

0
186
Dieta de dimineață cu banane pentru scăderea în greutate

O farmacistă din Japonia a scris pe Internet despre un regim de dimineată cu banane care ajută cu succes la pierderea în greutate. Această metodă a ajuns să fie prezentată în multe cărți despre diete, reviste de sănătate (chiar și farmacista a scris o carte despre rețeta ei). Deși nu are niciun fundament științific, nutriționoștii au în vedere acest lucru însă apreciază și calitățile nutriționale ale acestor fructe.

Dieta de dimineață cu banane

Pentru această dietă aveți nevoie de banane și apă. Este simplu de ținut, nu trebuie decât să mâncați în fiecare dimineață câte 1-2 banane și să beți un pahar cu apă caldă. Acest meniu se servește în loc de micul dejun și se consideră că ajută la metabolizarea grăsimilor și scăderea în greutate. La prânz se consumă orice, dar în general alimente cu un conținut caloric scăzut, fără grăsimi, dacă se dorește pierderea în greutate. La cină se pot alege salate din legume și fructe, iaurt, și alte alimente ușoare (carne slabă, fiartă, la grătar). Cina se servește la 7 seara, apoi nu se mai mănâncă nimic.

Având în vedere faptul că dieta permite să mănânci aproape orice dorești la prânz și cină, dar chiar să iei o gustare de după-amiază, mulți oameni au făcut greșeala de a se supraalimenta și de a consuma alimente bogate în calorii și astfel au ajuns să se îngrașe, ceea ce cu siguranță a fost vina lor, deci au concluzionat că dieta nu dă rezultate. Ideea este ca dieta să nu fie una foarte strictă, să îți permită să mănânci ceea ce îti dorește sufletul, dar această libertate nu trebuie înțeleasă greșit. Multe persoane care au respectat dieta și au avut o alimentație echilibrată cu un conținut caloric scăzut au reușit să slăbească și să ajungă la greutatea corporală normală.

Au mâncat fructe crude în timpul zilei, multe legume, au eliminat alimentale prăjite, grăsimile, dulciurile, alcoolul, produsele de patiserie, snacks-urile, zahărul. Nu au mâncat lacom, întotdeauna s-au ridicat de la masă înainte de a avea senzația de supraalimentare. Hidratarea organismului este importantă, de aceea au consumat 1,5-2 litri de apă pe zi. De asemenea au servit ceaiuri și cafea, deoarece dieta nu interzice astfel de produse. Pentru ca rezultatele să apară și mai repede au făcut sport, exercițiile fizice zilnice fiind o necesitate pentru sănătate.

Citește și:  Top 7 reguli esențiale pentru o viață sănătoasă

dieta pe baza de banane

Bananele au acțiune enzimatică, ajută la eliminarea toxinelor din organism încă de dimineață. Trebuie servite cu calm, încet, fără a mânca lacom, iar apa trebuie să fie caldă. In afară de faptul că fiecare om trebuie să consume 2 litri de apă plată pe zi, pentru că acest lichid are efect benefic asupra organismului, este vital pentru menținerea sănătății, trebuie să spunem că acel pahar cu apă caldă consumat dimineața ajută la detoxifierea organismului. Dieta nu necesită o cheltuială mare de bani și nu ia nici foarte mult timp pentru a fi ținută corect.

Încercați această dietă deoarece veți vedea că vă aduce o stare de bine, de normalizare a funcției stomacale, nu îngreunează intestinele și nu oferă nicio senzație de disconfort abdominal. Mai mult decât atât, bananele sunt fructe bogate în vitamine (A, B, C, E, PP), fibre, magneziu, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, fier. Potasiul și fibrele ajută în combaterea constipației și prevenirea afecțiunilor intestinale sau digestive.

Pectina din banane are efect benefic asupra funcției intestinale. Potasiul activează unele enzime în organism, contribuie la metabolismul protidelor și glucidelor, menține echilibrul acido-bazic, este tonic cardiac și muscular, are rol în alimentarea creierului cu oxigen. Amidonul din banane stimulează arderea grăsimilor, reduce procesul de stocare a acestora, îmbunătățește metabolismul acizilor grași. Fibrele și amidonul oferă o senzație de sațietate, au rol benefic asupra intestinelor, ajută digestia.

Vitamina B6 din banane intervine în metabolismul proteinelor, aminoacizilor, lipidelor și grăsimilor. Această vitamină este numită și piridoxină, iar eficiența ei crește dacă este asociată cu vitaminele B1, B2, B5, cu potasiul și magneziul. Vitamina B6 intensifică absorbția celorlalte vitamine în intestin, ajută la buna funcționare a ficatului și sistemului nervos, previne bolile cardiovasculare, stimulează producerea de hormoni, consolidează sistemul imunitar al organismului.

Bananele sunt fructe care trebuie consumate mai ales de cei care sunt predispuși la afecțiuni intestinale sau boli digestive. Bananele ajută la scăderea colesterolului, simptomelor de edem, inflamații, sunt eficiente în cazuri de hipertensiune arterială, afecțiuni ale rinichilor, boli de ficat, diabet zaharat, insuficiență cardiacă și obezitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.