Suferi de depresie? Iată zonele reflexogene pentru tratamentul depresiei

0
1758
Suferi de depresie Iată zonele reflexogene pentru tratamentul depresiei

Masajul sau presiunea aplicată asupra unor puncte reflexogene de la picior poate ajuta în tratamentul depresiei. Potrivit specialiștilor în domeniul acestei tehnici alternative, depresia este o afecțiune care se poate ameliora dacă se îmbunătățește starea de spirit și se combate stresul. Vindecarea depresiei presupune un tratament mai complex însă, prin reflexologie se pot ameliora stările rele și se poate beneficia și de alte avantaje ale acestei terapii naturale. Tratamentul pentru tulburările depresive presupune stimularea unor puncte care sunt în legătură cu glandele, nervii, organele și diferitele părți ale corpului.

Pentru combaterea depresiei se urmărește îmbunătățirea stării interioare, creșterea concentrației de endorfine și a energiei. Trebuie stimulat punctul reflex al hipotalamusului, zona reflexă a capului, zona reflexă a ficatului, zona reflexă a colonului descendent, zona reflexă a colonului ascendent, zona reflexă a glandei tiroide.

Punctul reflex al hipotalamusului se găsește în centrul degetului mare de la picior. Se face o cruce cu degetul mare de la mâna dreaptă astfel încât să trasezi două linii imaginare, una verticală mediană și un orizontală mediană pe suprafața degetului mare de la picior. Punctul reflex căutat va fi puțin mai sus și spre lateral de intersecția celor două linii imaginare. Se apasă ușor pe acest punct reflex timp de câteva secunde.

Citește și:  Boli ginecologice - Endometrioza

Zona reflexă a capului se află pe suprafața degetului mare de la picior. Se maseză încet suprafața acestuia de jos în sus, timp de un minut. Masajul se face încet cu ajutorul degetului mare de la mâna dreaptă, timp în care degetele piciorului se susțin cu mâna stângă.

Zona reflexă a ficatului se află pe talpa piciorului drept, în partea laterală a acestuia, chiar sub linia diafragmei. Se susține piciorul cu mâna dreaptă și se masează zona tălpii cu degetul mare de la mâna stângă. Mișcarea se face lent, de la stânga spre dreapta, orizontal, timp de câteva secunde.

Zona reflexă a colonului descendent se găsește pe laba piciorului stâng, în partea laterală. Se masează această zonă cu degetul mare de la mâna dreaptă, timp în care se susține piciorul cu mâna stângă în partea opusă.

Zona reflexă a colonului ascendent se află pe talpa piciorului drept. Se masează ușor partea laterală stângă a acestei zone cu degetul mare de la mîna stângă, timp în care se susține piciorul în partea cealaltă.

Zona reflexă a glandei tiroide este în partea proeminentă a tălpii, chiar sub degetul mare de la picior. Mișcarea se face de jos în sus, vertical, ajută la buna funcționare a glandei tiroide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.