Găsește-ți liniștea și bucură-te de aroma plantelor medicinale care ameliorează nervozitatea!

0
2

Oamenii diferă în ceea ce privește temperamentul și rezistența la stres (provocat de diverși factori). Toleranța la stres este mai mică la unii oameni și de aceea la ei, stresul puternic și prelungit poate fi distructiv pentru psihic. Din cauza stresului și a stărilor de nervozitate, un om își pierde vitalitatea, ajunge să sufere de insomnie, depresie, nervroze, etc.

La o persoană care experimentează în mod constant emoții negative (resentimente, frustrare, furie, depresie), creierul începe să înregistreze astfel de informații neplăcute, ca fiind ceva normal și atunci aceste sentimente vor fi un răspuns automat la anumiți factori declanșatori. Stresul este dăunător sănătății psihice și fizice, produce un flux de hormoni de stres care provoacă schimbări de gândire și comportament.

Puține persoane merg la medic într-o situație stresantă, sau când au crize de nervozitate. Aceste stări le pot crea un șoc foarte puternic și le pot face să simtă că nu reușesc să facă față la desfășurarea negativă a suferințelor și evenimentelor. Unele persoane merg la farmacie pentru a cumpăra medicamente fără prescripție medicală, pentru a-și calma stările de nervi. Aceste medicamente însă pot avea efecte negative, sau este posibil să nu ajute prea mult în anumite situații. Mult mai bine ar fi dacă ar bea un ceai calmant, realizat din plante medicinale, care ajută în restabilirea echilibrului interior.

Cauți ceva pentru nervi? Încearcă un ceai din plante medicinale care te va liniști imediat!

Pentru a-ți restabili liniștea și armonia interioară, prepară un ceai aromat din 4 plante medicinale, care te vor ajuta. Acest ceai este ușor de realizat acasă, are un gust bun și o aromă blândă, conține 4 plante medicinale și anume:

  • Menta cu gust răcoritor și beneficii pentru sănătate
  • Salvia bogată în vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, C, D, K), fier, calciu, sodiu, magneziu, zinc, fosfor, potasiu
  • Roinița sau Melissa officinalis pentru combaterea stresului, anxietății, nervozității
  • Trifoiul care ajută în reducerea stresului.

Beneficii pentru sănătate

Menta este o plantă folosită în mod frecvent la infuzii și ceaiuri, ea ajută la ameliorarea stresului, a nervozității, îmbunătățește circulația generală a sângelui, combate indigestia și alte tulburări intestinale, crește rezistența orgnismului și te poate ajuta să faci față oboselii prelungite.

Citește și:  Remedii cu plante medicinale pentru gingivită și respirație urât mirositoare

Planta are componente fenolice, flavonoide, acid rozmarinic, luteolină, eriocitrină, hesperidină, care îmbunătățesc starea de spirit. Menta are activitate antioxidantă, antivirală, antialergică și antimicrobiană. De asemenea, ceaiul de mentă are proprietăți antiinflamatorii, reduce durerea și inflamația. Prin proprietățile sale relaxante, ceaiul reduce stresul, nervozitatea, anxietatea, oboseala, relaxează mintea.

Cu ajutorul salviei te calmezi și îți ameliorezi nervozitatea. Această plantă are efect antiinflamator și antipiretic. Salvia elimină negativitatea asociată cu stresul, experiențele negative emoționale, induce o stare de bine. Are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, expectorante, antiseptice.

Roinița este o plantă medicinală care ajută la restabilirea echilibrului mental, combaterea nervozității, îmbunătățirea digestiei și creșterea rezistenței organismului în sezonul rece. Planta are un număr mare de compuși polifenolici, acid cafeic, acid rozmarinic, glicozide, triterpene, uleiuri esențiale care îmbunătățesc starea de spirit și funcția cognitivă. Ceaiul din roiniță are proprietăți antioxidante, antivirale, poate calma simptomele stresului (cum sunt nervozitatea și iritabilitatea) și poate ajuta în relaxarea organismului. Consumul de ceai de roiniță ajută la reducerea efectelor negative ale stresului psihologic asupra stării de spirit.

Trifoiul este indicat în ceaiuri pentru că stimulează imunitatea organismului, crește funcțiile sale de protecție, este o sursă de vitamine și îmbunătățește sănătatea. Florile de trifoi sunt un ingredient excelent pentru ceai, ele ajută la întărirea rezistenței organismului, în caz de anemie, răceală, hipovitaminoză. Ceaiul din trifoi are o aromă moale, parfumată, nu este deloc amar. Ceaiul este detoxifiant pentru organism, ameliorează durerile de cap, îmbunătățește respirația.

Trifoiul roșu are efect benefic asupra organismului, asupra funcționării sistemului cardiovascular, crește elasticitatea vaselor de sânge și capilarelor, reduce permeabilitatea acestora, previne depunerea de colesterol în vasele de sânge, normalizează metabolismul lipidic, ajută în caz de boli grave precum ateroscleroză și angină pectorală.

Alte metode de reducere a stresului

Pentru menținerea sănătății și a putea face față stresului este nevoie de odihnă, relaxare, recuperare, reflexie și gândire pozitivă. Prin urmare, oamenii trebuie să aloce timp suficient odihnei și relaxării. Ei trebuie să se odihnească mai mult, să se îngrijească de ei înșiși, de bunăstarea lor și să nu ajungă în situația de a se confrunta cu diverse boli și alte efecte negative ale stresului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.