Remedii contra retenției de apă din organism – Cum te ajută apa?

0
359
Remedii contra retenției de apă din organism - Cum te ajută apa

Edemul și retenția de apă din organism apar mai ales din cauza căldurii, a statului ore în șir în picioare sau a sedentarismului. În timpul sarcinii femeile au astfel de stări care după naștere ar trebui să dispară.

Băile cu sare de mare

Apa este un remediu naturist al picioarelor umflate și groase, te scapă de obezitate, ajută la metabolizarea grăsimilor, la hidratarea organismului și scăderea poftei de mâncare. Dacă în corp nu avem suficientă apă și în plus aportul de sare este mare, rinichii nu mai funcționează normal, astfel apare retenția de apă și formarea edemului la extremități.

Specialiștii în domeniul sănătății recomandă consumul de apă pentru a scăpa de retenția de apă. Orice deficit de apă din corp ne afectează organismul. Atunci când simțim senzația de sete este clar că avem o lipsă de apă în organism, ceea ce nu ar trebui să se întâmple. Ca să fim mai clari – senzația de sete arată că organismul este deshidratat. În fiecare zi trebuie să se bea 1,5 litri de apă plată.

Excesul de sare provoacă retenția de apă, deci mare atenție cu aportul de sare în preparatele culinare. Apa este necesară pentru funcționarea optimă a organismului, la îmbunătățirea aspectului pielii, la normalizarea funcționării glandelor endocrine, la eliminarea excesului de apă din țesuturi, la scăderea în greutate, la îndepărtarea senzației de oboseală, la ameliorarea senzației intense de foame, etc.

Dușul răcoros la picioare ajută la reducerea edemului și oferă o stare de picioare ușoare. Dușurile calde și reci la extremitățile membrelor inferioare consolidează pereții venelor, stimulează circulația sangvină și limfatică, ajută la dezumflarea picioarelor.

Băile răcoroase la care temperatura apei este de 22-34 grade Celsius timp de câteva minute ajută la stimularea circulației la membrele inferioare, la reducerea edemului, la ameliorarea simptomelor flebitei, la calmarea stărilor de iritabilitate, furie, nervozitate.

Citește și:  Ce produse naturiste te pot ajuta sa scapi de par incalcit?
public domain CC0 photo.

Băile cu sare de mare, la care temperatura apei este de 30 de grade, sunt foarte eficiente pentru picioarele umflate, reduc edemul, inflamațiile și durerile de artrită. Sarea de mare conține iod, echilibrează pH-ul din sânge și țesuturi. Băile cu sare de mare se fac timp de jumătate de oră în fiecare zi.

Apa de mare ajută la stimularea circulației sângelui, la vindecarea afecțiunilor tegumentare, la creșterea elasticității pielii, eliminarea celulitei, regenerarea celulelor și a țesuturilor, la îmbunătățirea aspectului pielii. Plimbarea în apa mării și pe nisip este relaxantă, îmbunătățește circulația sangvină, metabolismul, ajută la relaxarea mușchilor, a tendoanelor și ligamentelor, combaterea rigidității articulațiilor, eliminarea tensiunii fizice, mentale, reducerea edemului, ameliorarea stresului, anxietății și stărilor de nervozitate.

Umflarea picioarelor este o problemă care apare la mulți oameni, iar cauza poate fi chiar gravă, de aceea este necesară o consultație medicală, stabilirea unui diagnostic și aplicarea unui tratament pentru vindecare. Obezitatea este principala cauză a umflării picioarelor.

Apa și plantele medicinale sunt de ajutor în tratamentul retenției de apă. Ceaiurile naturale din frunze de păpădie, trifoi, mușețel ajută la eliminarea surplusului de apă din organism.

Ceaiul de coacăze este un remediu naturist care reduce retenția de apă din organism. Ceaiul de coacăze se prepară astfel: se adaugă două linguri de coacăze la 150 ml apă, se fierbe la foc mic timp de 15 minute, apoi se strecoară și se bea neîndulcit. Zahărul nu este indicat deoarece acesta provoacă retenția de apă în țesuturi.

Înotul este un bun remediu contra retenției de apă. Acest sport se realizează prin mișcarea picioarelor, iar masajul cu ajutorul apei este un bun mod de a stimula fluxul sangvin și limfatic, și de a elimina excesul de lichid din picioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.