Dieta in cuplu – impreuna la bine si la greu

0
258
Dieta in cuplu - impreuna la bine si la greu

Relatia voastra merge perfect, impartiti totul de la pat la… frigider. Atmosfera calda de acasa, placerea de a gati impreuna cu persoana iubita cele mai exotice si ciudate feluri de mancare, sentimentul ca iubiti si la randul dumneavoastra sunteti iubit sunt umbrite in unele cazuri de dorinta de a scapa de cateva kilograme in plus, depuse chiar din cauza factorilor mai sus mentionati. Si ce poate fi mai greu decat sa incercati sa tineti o dieta, iar persoana iubita sa se aseze langa dumneavoastra la televizor rontaind desertul preferat sau mancand pofticios dintr-un sandvis delicios? Tocmai de aceea solutia ideala ar fi dieta in cuplu.

Atunci cand rutina se instaleaza in viata de cuplu si in viata oricarei persoane, in general, tendinta organismului este aceea de a asimila totul, iar kilogramele in plus nu intarzie sa isi faca simtita prezenta, si nu doar in randul persoanelor de sex feminin. Cu toate ca doamnele sunt cele mai afectate si deranjate de kilogramele in plus, iar domnii sunt oarecum indiferenti, atunci cand este cazul ca ambii parteneri sa urmeze o cura, dieta in cuplu le va usura considerabil sarcina.

Avantajele dietei in cuplu

Kilogramele in plus reprezinta o mare problema, in special in randul doamnelor care nu se mai simt multumite de felul in care arata, iar aceste probleme pot atrage alte discutii si inconveniente in viata partenerilor. Daca doamnele sunt cele mai motivate atunci cand vine vorba de diete, ei bine, convingerea partenerului de viata sa urmeze o dieta poate da adevarate batai de cap. Insa printr-o discutie clara si prin aducerea unor argument concrete, dieta de cuplu poate fi inceputa de cei doi parteneri. Tocmai acesta este si principalul avantaj al dietei in cuplu.

Atunci cand o persoana incepe o dieta, se simte nesigura si considera ca nu isi poate atinge scopul propus, acela de a scapa de cateva kilograme in plus. Insa cand primesti sprijinul persoanei iubite chiar si cand urmezi o dieta, totul pare floare la ureche. Cel mai important factor al unei diete este motivatia si dorinta de a-ti atinge scopul propus, iar sprijinul moral din partea persoanei iubite conteaza mai mult decat o suta de incurajari venite din partea rudelor sau prietenilor.

In cazul in care relatia este afectata de frustrarile unuia dintre parteneri referitoare la modul in care arata, viata intima va avea si ea de suferit; insa de indata ce efectele dietei sunt vizibile, aceasta se va imbunatati considerabil, mai ales ca increderea partenerilor in sine va creste.

Un alt avantaj al dietei de cuplu il constituie activitatile pe care urmeaza sa le practicati impreuna, cum ar fi exercitiile fizice in aer liber, deoarece dieta fara exercitii nu prea va da rezultate imediate si de lunga durata. Va fi mult mai distractiv sa urmati planul de dieta in doi si sa faceti miscare in aer liber impreuna.

Pe langa beneficiile la nivel fizic, s-a constatat ca dieta de cuplu ii apropie pe parteneri, deoarece acestia isi schimba stilul de viata in aceeasi directie, imbunatatind considerabil relatia dintre acestia.

Iar daca atunci cand va hotarati sa urmati o dieta singuri, exista posibilitatea ca la un moment dat sa abandonati totul si sa va infruptati din alimentele “interzise”, in doi este mult mai greu sa te dai batut, mai ales ca totul devine ca o competitie in care amandoi trebuie sa castige.

Citește și:  Dieta de primavara cu salata verde - slabesti pana la 7 kg in 11 zile

dieta in cuplu

Planul dietei in cuplu

Primul pas pentru inceperea unei diete in cuplu este “organizarea” echipei. Discutati cu partenerul de viata asupra tuturor aspectelor care va deranjeaza si stabiliti scopul pe care doriti sa il atingeti la sfarsitul dietei. Comunicarea joaca un rol deosebit de important atunci cand va hotarati sa urmati o dieta in doi. Fiecare partener poate veni cu idei referitoare la alimentele pe care le vor consuma pe tot parcursul dietei, dar si cu idei de activitati si exercitii fizice.

Stabiliti-va un program pe care sa il puteti urma concomitent, de aceea consultati atent orarul fiecaruia, pentru a reusi sa luati mesele si sa exersati impreuna, pentru ca, de fapt, asta presupune dieta in cuplu.

Incepeti fiecare zi cu un mic dejun sanatos. Puteti servi cereale, lapte, seminte, alune si nuci. De obicei, doamnele si domnisoarele sunt obisnuite sa serveasca astfel de alimente la micul dejun, insa domnii sunt de cele mai multe ori obisnuiti sa manance pe fuga o omleta cu sunca, sau un aliment de tip fast-food in drum spre locul de munca. Aceste obiceiuri nesanatoase necesita a fi radical schimbate.

Chiar daca este foarte dificil sa luati pranzul impreuna deoarece locurile de munca separate nu va permit, iar timpul este foarte scurt, incercati sa urmati dieta, chiar daca partenerul nu este langa dumneavoastra. Cina la fel ca micul dejun trebuie servita impreuna.

Atunci cand hotarati sa urmati o dieta in cuplu, tineti cont de faptul ca trebuie sa faceti din timp o lista cu alimente “permise” si ideal ar fi sa faceti cumparaturile impreuna. In timpul dietei in cuplu este bine sa va axati pe foarte multe fructe si legume, carne de pui fripta sau fiarta, peste, legume fierte. Lactatele nu trebuie sa lipseasca, fiind indicate mai ales pentru micul dejun. Insa nu va ganditi la cascaval afumat sau cine stie ce tip de branzeturi. Un iaurt degresat sau un pahar cu lapte degresat sunt suficiente.

Chiar daca tineti dieta asta nu inseamna ca nu puteti gati impreuna. Din contra, in acest fel veti putea oferi un plus de buna dispozitie incercand sa combinati utilul cu placutul. Incurajarile reciproce si evaluarile rezultatelor vor conta enorm.

In ceea ce priveste exercitiile fizice, acestea sunt foarte necesare in timpul oricarei diete pentru tonifierea musculaturii. Puteti alerga in fiecare dimineata sau puteti iesi la plimbari cu rolele sau cu bicicletele.

Chiar daca la sfarsitul dietei, care poate dura pana la 3 saptamani, observati ca unul dintre dumneavoastra a slabit mai mult, nu este deloc un motiv de cearta sau suparare. Inainte de toate dieta este benefica pentru sanatatea dumneavoastra, dar si pentru viata de cuplu, deoarece in acest fel veti mai putea adauga pe lista inca o “activitate” pe care o puteti realiza impreuna cu persoana iubita.

Ispitele culinare din perioada sarbatorilor de iarna ne pandesc la tot pasul. Ce ar fi ca la sfarsitul sezonului sa incercati o dieta de detoxifiere a organismului in cuplu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.