Știați că ciocolata neagră previne formarea cheagurilor de sânge și scade riscul de atac de cord? Acest lucru a fost constatat de către cercetătorii în domeniul medical, demonstrat prin studiile lor. În concluzie, ciocolata neagră trebuie să facă parte din alimentația zilnică deoarece dacă este consumată în cantitate moderată poate avea un efect benefic asupra sănătății. Desigur, pentru noi este un deliciu un astfel de desert, deci nu am putea uita de ea.
Ciocolata neagră oferă o stare bună de spirit, are gust plăcut, este amăruie. Cacao din ciocolata neagră este un ingredient care are substanțe flavonoide, ce au proprietăți antioxidante puternice importante pentru sănătate. Astfel de substanțe stimulează producerea de celule nervoase, combat efectul nociv al radicalilor liberi în organism, ameliorează inflamațiile, au influență bună asupra bacteriilor prietenoase din intestin, reduc hipertensiunea arterială și riscul de îmbolnăvire.
Polifenolii din ciocolata neagră mențin sub control tensiunea arterială, ceea ce este un lucru foarte bun pentru hipertensivi. În plus, mineralele (magneziu, cupru, mangan și fier) din această delicatesă sunt foarte importante pentru metabolism, imunitate, sistemul muscular și nervos.
În opinia specialiștilor, un sfert de ciocolată pe zi poate proteja inima și circulația sângelui, scade riscul de formare a cheagurilor de sânge, boli cardiovasculare și de atac de cord. Se recomandă ciocolata neagră neîndulcită deoarece reduce nivelul de zahăr din sânge, dar și nivelul de grăsimi și colesterol rău LDL și astfel previne blocarea arterelor, dezvoltarea bolilor de inimă și accidentul vascular cerebral.