Află cât de benefică pentru organism este cura de mere și care sunt cele mai bune băuturi naturale din aceste fructe

0
99
Mere ecologice, Foto: supersadovnik.ru
=

Deja se știe foarte bine că mărul este cel mai important fruct pentru sănătate. Se spune că trebuie să servim câte un măr în fiecare zi pentru a nu ne îmbolnăvi. Mărul este bogat în minerale și vitamine, alcalinizează sângele, oferă o stare răcoritoare, de bine.

Mere ecologice, Foto: supersadovnik.ru

Merele sunt recomandate de nutriționiști în tot felul de diete pentru a scăpa de kg în plus. Aceste fructe sunt foarte sănătoase (mai ales dacă sunt ecologice), iar băuturile naturale din mere au efect benefic pentru organism.

Una din cele mai recomandate băuturi este sucul din mere, care se poate servi la fiecare masă. Se poate pregăti de oricine acasă și ajută la combaterea anemiei și creșterea energiei corpului. Sucul de mere conține vitamine A, B1, B2, B5, B6, C și E, magneziu, calciu, fosfor, sodiu, sulf, clor, potasiu, zaharoză, glucoză. Acest preparat natural are proprietăți depurative și ușor laxative.

Suc natural din mere, Foto: hdwpics.com
Suc natural din mere, Foto: hdwpics.com

Mod de preparare al sucului din mere: se spală merele sub jet de apă, se curăță de coajă și de semințe, se taie în felii potrivite, se pun într-un blender, se adaugă puțină apă și se mărunțesc. Sucul prea gros se poate dilua cu apă. Sucul din mere se poate obține și cu ajutorul unui storcător de fructe. Se poate combina cu suc din morcovi.

Cidrul din mere cu scorțișoară este o băutură delicioasă care se poate savura mai ales seara. Se realizează din suc de mere care se încălzește, la final se adaugă puțină scorțișoară, cuișoare, nucșoară și rom. La 1 l de suc de mere se pun 60 ml rom, un vărf de cuțit de nucușoară, 1-2 cuișoare și o jumătate de linguriță de scorțișoară praf.

Citește și:  Cum îți poți stimula inteligența? – Alimentația și yoga sunt eficiente pentru creier
Cidrul de mere și caramel, Foto: bettycrocker.com
Cidrul de mere și caramel, Foto: bettycrocker.com

Cidrul de mere cu caramel este un desert excelent care se realizează astfel: se încălzește sucul din mere, se pune într-un pahar din sticlă, se lasă puțin să se răcească, se adaugă frișcă și caramel.

Pentru remineralizarea și vitaminizarea organismului se poate ține cura cu mere timp de 2 săptămâni. Se consumă mere bine coapte, cele verzi și acre sunt prea acide pentru stomac. Merele se consumă dimineața, câte 2 mere la micul dejun. Se poate bea și suc din mere, deoarece are proprietăți la fel de bune pentru organism. La prânz și cină se consumă preparate culinare sănătoase, care nu conțin grăsimi, zahăr, sare în exces.

Cura cu mere, Foto: liveinternet.ru
Cura cu mere, Foto: liveinternet.ru

Pentru detoxifierea organismului este indicată monodieta cu mere, care se poate ține doar 3 zile. În timpul acestei diete se consumă doar mere, suc din mere, alternativ. La fel de indicate sunt și merele coapte, merele fierte în aburi, compotul din mere. Pentru a îmbunătăți funcțiile digetive ale organismului se poate bea și ceai din salvie între mese, deoarece această plantă medicinală este un bun hipoglicemiant, antiseptic și calmant pentru sistemului gastrointestinal și nervos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.