Vara este anotimpul ideal pentru a bea suc de slăbit din caise proaspete. Atunci cand este sezonul caiselor se poate prepara această băutura naturală delicioasă eficientă pentru scăderea în greutate. Cei care doresc să bea un astfel de suc și în alte anotimpuri pot folosi caise uscate care sunt la fel de bogate în fibre și satisfac nevoia de dulce.
Suc de slăbit din mere, iaurt și caise
Pentru realizarea acestei băuturi se folosesc următoarele ingrediente:
- 100 g iaurt natural ce are conținut redus de grăsimi
- 7-8 caise proaspete sau 6 caise uscate
- 120 ml suc de mere
- nucșoară (opțional).
Suc de slăbit din mare, iaurt și caise – Mod de preparare:
- Dacă se folosesc caise uscate, este necesar ca acestea să fie puse în puțină apă la înmuiat.
- Apoi se scurg de apă și se pot adăuga la restul ingredientelor.
- Dacă se utilizează caise proaspete acestea se spală sub jet de apă și se eliberează de sâmburi.
- Din 2-3 mere în funcție de mărimea lor se prepară 120 ml suc de mere.
- Se adaugă caisele cu sucul de mere și iaurtul într-un blender, se pasează bine, se pune într-un pahar și se presară puțină nucșoară rasă deasupra pentru aromă. Nucșoara este o mirodenie folosită în gastronomie și în scop terapeutic.
Acestă bautură dulce ajută în controlul greutații corpului deoarece este săracă în calorii și ușor digerabilă.
Caisele au vitamine și minerale din belșug
Sezonul caiselor este din luna mai până în septembrie. În mai și iunie poți consuma caise aduse din Spania și Maroc. În iulie și august este perioada caiselor românești, iar apoi poți cumpăra caise de import, din Italia, Grecia și Franța. Indicat este să se consume caise proaspete, din țara noastră.
Care sunt cele mai mari beneficii ale caiselor? Informații despre caise:
- Caisele sunt bogate în elemente nutritive, în minerale și vitamine.
- Au în special vitamina A, B1, B2 și C, magneziu, potasiu, fier, fosfor și calciu.
- Conțin caroten care se transformă în vitamina A. Aceasta este importantă pentru ochi și pentru piele.
- Cei care se simt obosiți, epuizați fizic și mental, pot folosi cu încredere această băutură naturală deoarece ajută la revitalizarea organismului, combaterea stresului și anemiei, la recuperarea din boală.
- Această băutură are un efect calmant pentru sistemul digestiv, ajută la absorbția elementelor nutritive, previne constipația.
- Este un bun remediu pentru bolile intestinale, îmbunătățește rezistența organismului la stres, combate insomnia, depresia, anxietatea, stările de nervi și tensiune.
- Caisele ajută în metabolismul carbohidraților și metabolismul energetic.
- Datorită calciului, fosforului, vitaminelor B și C, aceste fructe mențin sănătatea oaselor și a dinților.
- Caisele au puține calorii deci pot fi folosite în curele de normalizare a greutății corpului.
Beneficiile mărului pentru organism
Mărul este un fruct care are numeroase beneficii pentru organism. Merită să mănânci cel puțin un măr pe zi! Toată lumea cunoaște zicala: Un măr pe zi ține doctorul departe. Această zicală este adevărată pentru că cercetătorii americani au demonstrat prin studiile lor că un măr pe zi poate îmbunătăți memoria și poate reduce riscul de boală Alzheimer. De asemenea, s-a constatat faptul că prin consumul frecvent de mere se poate stopa dezvoltarea tumorilor canceroase (mai ales în cazul cancerului de sân).
Merele au o substanță numită quercitină, care reduce riscul de stres oxidativ (ce poate afecta celulele organismului uman).
Merele – Proprietăți terapeutice:
- Merele sunt delicioase și în același timp ajută la purificarea organismului.
- Aceste fructe sunt bogate în vitamine, minerale, acid folic și pectină.
- Este foarte bine să consumi mere pentru necesarul de elemente nutritive active pe care le oferă organismului în scopul menținerii sănătății.
- Merele ajută la scăderea în greutate, la consolidarea sistemului imunitar și controlul metabolismului. Sunt foarte bune pentru a realiza un suc de slăbit eficient în caz de obezitate.
- Merele scad nivelul de colesterol din sânge cu 23%, protejează împotriva cancerului.
- Merele îmbunătățesc digestia, diminuează apetitul alimentar și astfel mănânci mai putin.
- Cercetătorii au arătat faptul că merele au efect pozitiv asupra bacteriilor intestinale. Au pectine, fibre pe care organismul nu le digeră. Acestea ajută la detoxifierea organismului, la curățarea tractului intestinal.
Merele și caisele sunt fructe excelente pentru organism, pot face parte din alimentația echilibrată și sănătoasă a oricărui om. Din aceste fructe se realizează un suc de slăbit foarte bun pentru persoanele care au câteva kg în plus.