Fitness pentru îmbunătățirea sănătății și o siluetă de invidiat

0
159
Fitness pentru îmbunătățirea sănătății și o siluetă de invidiat

Dacă ai puțin timp liber nu ezita să faci fitness, deoarece cu siguranță astfel timpul va fi folosit eficient în interesul tău. Aceasta înseamnă să dobândești condiția fizică care să-ți permită desfășurarea cât mai bună a vieții, fără a te crampona de oboseală și tensiune acumulată zilnic. Dorința de a scăpa de stres apare la orice om și aceasta se poate îndeplini prin fitness. Cu un antrenament corespunzător, gradat, poți deveni mai sănătos, mai vesel și mai energic.

Nu este importantă intensitatea efortului ci mai ales frecvența solicitării (care trebuie să fie moderată) pentru a efectua un antrenament eficient și rațional, corespunzător capacității de rezistență la efort a organismului. Fiecare om are anumite nevoi și o anumită capacitate de rezistență de aceea un program de antrenament trebuie individualizat, astfel încât solicitarea la efort să fie corespunzătoare acestuia.

Pentru a dobândi un nivel al condiției fizice sunt necesare 2-3 luni de antrenament, câte 3 antrenamente pe săptămână, de minim 20 de minute fiecare. Pentru a menține nivelul condiției fizice și a-l îmbunătăți trebuie să se continue ședințele de fitness, dacă se opresc condiția fizică nu mai este întreținută și se pierde.

fitness

Prin exerciții de fitness se îmbunătățește starea fizică și interioară, organismul devine mai eficient și nu mai percepe atât de intens oboseala la cel mai mic efort. Poți alerga, pedala, înota…toate sunt activități fizice care ajută la îmbunătățirea condiției fizice și a stării de sănătate. După antrenament apare acea stare de oboseală trecătoare și care este urmată de o stare de bine. Cei care practică fitness sunt dependenți de acea stare de oboseală plăcută și care îi face să se simtă apoi relaxați, îi ajută să scape de tensiunile musculare.

Citește și:  Ce efecte produce carența de vitamina B2? Care este efectul vitaminei B2 asupra organismului?

Fitness-ul trebuie să fie un mijloc de recreere, prin care se uită de grijile zilnice și se reface starea de sănătate. Nu trebuie exagerat cu exercițiile, acestea se realizează în funcție de nivelul de resitență și forță a fiecărei persoane, gradul de solicitare nu trebuie să depășească 70% din capacitatea maximă. Printr-un efort fizic moderat dar care este practicat în fiecare zi se poate scădea în greutate (în cazuri de obezitate) și menține în limite normale greutatea corporală.

Înainte de antrenament nu trebuie consumate băuturi care au cofeină, ceai, cacao, cafea, alcool. Nu sunt indicate băuturile prea calde sau prea reci, se bea apă dar aceasta trebuie să fie plată și la temperatura camerei. Nu se fumează înainte de antrenament și nici imediat după ce acesta a fost încheiat. Nu se mănâncă cu 2 ore înainte de antrenament și nici în prima oră după terminarea acestuia. Nu se face duș fierbinte sau prea rece după antrenament. Îmbrăcămintea trebuie să fie lejeră, nici prea groasă, nici prea strânsă pe corp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.