Anul trecut, o femeie din Arad a reușit să slăbească foarte rapid, fără a se înfometa, din contră, ea a urmat o dietă simplă și sănătoasă. Iată ce recomandă ea: ,,Pentru mine vara este anotimpul cel mai frumos al anului și momentul ideal să merg la mare, să mă bucur de băile de soare.
Pentru aceasta am dorit să arăt cât mai bine în costumul de baie, deci a trebuit să schimb ceva în alimentația mea, pentru a scăpa de kg în plus. Am fost foarte ambițioasă, gândul la vacanță și plimbările pe plajă m-au făcut să îmi doresc să mă simt confortabil în pielea mea și aceasta presupunea să fac ceva eficient, să pierd câteva kg pentru a a-mi câștiga încrederea, să fiu mândră de silueta mea.
Am analizat mai multe variante de diete și în cele din urmă am decis că dieta de supă de varză ar fi soluția ideală pentru a slăbi rapid așa cum îmi doream. Pierderea în greutate se realizează destul de rapid cu acest regim alimentar și în același timp organismul are avantajul de a acumula vitamine, minerale și oligoelemente utile de la varză.
Supa cu varză are puține calorii și m-a ajutat sa-mi curăț intestinele și să elimin toxinele din organism. Mai mult decât atât, supa de varză m-a ajutat să imi reglez metabolismul, să scap de balonare, de senzația de greutate în stomac, de un disconfort gastro-intestinal care mă supara de foarte mult timp.
Varza este o legumă plăcută la gust, cel puțin pentru mine, eu o servesc și în supă dar și în salată. Indiferent de alegere, elementele sale nutritive sunt un plus pentru organism alături de faptul că ajută la dobăndirea siluetei, prin eliminarea găsimilor din jurul taliei.˝
Supa de varză se realizează din următoarele ingrediente:
- 2 litri de apă
- o varză
- 2 morcovi
- un dovlecel
- jumătate de țelină
- ardei gras
- jumătate de sfeclă roșie
- 1-2 cepe
- 4 linguri de bulion
- 3 linguri de ulei
- condimente (sare, piper)
- o legătură de pătrunjel proaspăt.
Mod de preparare: se curăță ceapa de coajă și se taie mărunt; se curătă sfecla de coajă și se taie cuburi mici; se curăță dovlecelul de coajă, se spală și se taie în cuburi potrivite; se curăță țelina de coajă și se taie mărunt, se spală ardelul gras cu apă, se îndepărtează cotorul și semințele și se taie în bucăți mici; varza se taie cât de mărunt se dorește; morovii se curăță de coajă, se spală cu apă și se taie rondele; apa se pune într-o oală încăpătoare, se adaugă legumele și se lasă să fiarbă la foc mic; se adaugă uleiul, apoi bulionul, sarea și piperul (după gust), iar la final pătrunjelul proaspăt, taiat mărunt, pentru aromă.