Află cum poți folosi pepenele verde ca desert dar și ca medicament!

0
1081
Află cum poți folosi pepenele verde ca desert dar și ca medicament!

Miezul de pepene verde este delicios și sănătos, poate fi consumat zilnic, rece din frigider, la începutul mesei sau ca desert. Întotdeauna alegeți un pepene verde bine copt, proaspăt.  Forma pepenelui nu trebuie să conteze foarte mult, poate fi rotund sau alungit, important este să fie dulce și copt.

Pentru a alege un pepene verde de calitate trebuie totuși un pic de răbdare și un pic de timp. Se spune că dacă bați cu degetul îndoit coaja pepenelui și sună a gol acesta ar fi suficient de bine copt. Eu nu m-aș baza pe această metodă, uneori te poți și înșela, iar dacă ai dat banii pe marfă, apoi nu îi mai poți recupera. Indicat este să-l cumpărați din piață deoarece aveți avantajul că pepenele poate fi încercat și astfel să vă convingeți că este destul de dulce și bine copt.

De ce este bine să mănânci zilnic pepene verde? – Beneficii pentru sănătatea organismului

Acest fruct conține foarte multă apă și nutrienți. Ajută la reglarea tenperaturii corpului, previne deshidratarea, menține echilibrul de lichide, răcorește și oferă un plus de sănătate organismului. Are beta-caroten și vitamina A care mențin sănătatea ochilor și întăresc vederea. Conține și acid folic ceea ce este important pentru celule, pentru dezvoltarea normală a organismului uman.

Pepenele verde îmbunătățește aspectul pielii și este un bun remediu sub formă de cataplasme în tratamentul arsurilor solare. Are nutrienți care hidratează și hrănesc pielea, zinc și seleniu care încetinesc procesul de îmbătrânire prematură a organismului. Poate ajuta în tratamentul inflamațiilor pielii, hidratează și tonifică pielea, ajută la eliminarea impurităților din straturile ei.

Coaja umedă de pepene verde se aplică pe piele și astfel se realizează un masaj timp de câteva minute, apoi se spală cu apă și se șterge cu un prosop moale și foarte curat. Printr-un astfel de tratament pielea va fi catifelată și fină la atingere. Nu este nevoie să mergeți la un salon de cosmetică pentru a vă îmbunătăți aspectul pielii, puteți folosi măști cosmetice și acasă, realizate din diferite fructe de sezon proaspete, care au numeroase substanțe nutritive, vitamine și oligoelemente, foarte eficiente asupra tenului și pielii corpului.

Miezul de pepene verde calmează stările de nervi. Prin faptul că are potasiu ajută în echilibrarea sistemului nervos.

Pepenele verde combate anemia. Conține numeroase vitamine (A, B, C, E, PP), beta-caroten, fier, magneziu, fosfor, potasiu, acizi organici, acid folic, fibre. Fierul ajută în tratamentul anemiei, produce mioglobină și hemoglobină, oxigenează globulele roșii din sânge. Deficitul de fier în organism poate fi o cauză a oboselii, tulburărilor digestive, anemiei, căderii părului, obezității, amețelilor, etc. Potasiul din miezul de pepene verde stimulează trecerea nutrienților prin membranele celulelor și ajută la buna asimilare a acestora în celule.

Citește și:  Cele mai bune obiceiuri în alimentație pentru un stil de viață mai sănătos

pepene verde

Este eficient în curele de slăbire, se poate consuma sub formă de suc, realizat la blender. Are un efect puternic vitaminizant și mineralizant, crește imunitatea și poate fi folosit în dietele pentru slăbire. Are un aport caloric scăzut: 100 g de miez de pepene verde conține aproximativ 28 de calorii. Este un desert delicios, un fruct foarte bun pentru menținerea siluetei, creează senzația de sațietate și nu îngrașă, hidratează organismul și menține sănătatea acestuia.

Pepenele verde este un bun remediu în prevenirea și tratamentul afecțiunilor renale. Sucul de pepene verde natural reduce concentrația de acid uric, ajută în detoxifierea organismului, scade riscul de formare al calculilor renali, combate constipația. Potasiul din acest fruct este eficient în neutralizarea urinei acide (iar după cum spun specialiștii o cauză a formării calculilor renali este tocmai urina acidă).

Acest fruct delicios previne cancerul, scade riscul de cancer de sân, cancer de prostată, cancer de colon și cancer pulmonar. Faptul că are vitamina C ajută în creșterea imunității, a rezistenței organismului la infecții, la accelerarea procesului de însănătoșire și îmbunătățire a sănătății.

Poate fi un desert bun pentru diabetici. Potrivit cercetătorilor pepenele verde are magneziu și potasiu și alte elemente nutritive care ajută la buna funcționare a insulinei și la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Un deficit de magneziu în organism poate duce la numeroase probleme de sănătate și chiar la diabet.

Miezul de pepene verde scade tensiunea arterială. Conține magneziu și potasiu de aceea este un bun remediu contra hipertensiunii arteriale. Potasiul este un mineral foarte important și pentru reglarea ritmului cardiac, dar și pentru sănătatea sistemului nervos.

Cercetătorii în domeniul medical au demonstrat faptul că unul din factorii importanți în apariția hipertensiunii arteriale este carența de potasiu în organism. De asemenea, ei consideră că și magneziul este foarte important pentru sănătate. Carența de magneziu poate duce la insomnie, hipertensiune arterială, depresie, slăbiciune musculară, amețeală, confuzie, digestie proastă, iritabilitate sau crize nervoase, etc.

Pepenele verde este ușor digestibil și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Sucul natural din miez de pepene verde are o bună valoare nutrițională, îmbunătățește circulația sângelui, combate oboseala, insomnia și starea de epuizare. Are efect diuretic, este dulce și răcoritor, ajută în reglarea temperaturii din organism și la curățarea acestuia de toxine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.