Află cum poți să-ți dezvolți deopotrivă masa și relieful bicepsului

0
244
Află cum poți să-ți dezvolți deopotrivă masa și relieful bicepsului

Mulți culturiști doresc să aibă bicepși puternici și de aceea fac diferite exerciții pentru dezvoltarea acestor mușchi. Flexiile cu gantere sunt foarte utile în creșterea masei bicepșilor și de aceea sunt realizate frecvent de sportivi. În acest articol ne referim la un exercițiu foarte eficient în formarea musculaturii brațelor și care dezvoltă deopotrivă masa și relieful bicepsului. Este vorba despre flexii alternative cu gantere, poziția – stând în picioare. Cei care au ales un astfel de exercițiu au obținut rezultate excelente, ceea ce i-a bucurat foarte mult.

Exercițiul se face conform unei tehnici ce se aplică strict, trebuie respectată întocmai. Una dintre reguli este ca unghiul ce se formează între antebraț și trunchi să fie de 90 de grade. De asemenea, întotdeauna coatele să fie paralele cu solul. Prin respectarea acestei poziții stând în picioare se va efectua mișcarea propriu-zisă la exercițiul de flexii alternative cu gantere. Va fi solicitat în special mușchiul biceps deoarece stresul intens se induce la acesta, dar în același timp se vor solicita și mușchii branhiali și de asemenea antebrațul.

Acest exercițiu este considerat ca fiind de bază în dezvoltarea forței și masei musculare a bicepsului. Se poate face la începutul antrenamentului de biceps, sau la sfârșitul acestuia dacă se folosește o greutate mai mare și se apelează la așa numite ,,trișări” la repetări, care constau în impulsionarea greutății mereu, de fiecare dată. Tehnica de respirație este: expir la ridicarea ganterelor și inspir profund la coborârea acestora. Nu este bine ca sportivii începători să folosească gantere prea mari, este suficient să facă 2-3 serii cu 12-15 repetări, cu sarcina medie sau ușor peste medie.

Citește și:  Ciocolata neagră – O delicatesă cu multe beneficii, care te ajută să slăbești

Culturiștii avansați pot realiza și 4-5 serii cu 10-12 repetări și pot folosi o ganteră corespunzătoare acestui program de antrenament și în funcție de nivelul lor de performanță. Mișcările trebuie realizate strict, corect, doar ocazional se pot folosi acele ,,trișări” care accelerează creșterea musculară și care sunt ,,un rău necesar”. Indiferent că este începător, amator, profesionist, orice culturist dorește o creștere accelerată a masei musculare iar apoi urmează o altă dorință, aceea de a o păstra.

A reuși să-ți menții masa musculară pe care ți-ai construit-o nu este un lucru ușor și nici lipsit de importanță. Pentru aceasta trebuie schimbată dieta, trebuie realizate antrenamente regulate, trebuie să dormi suficient și să folosești suplimente alimentare (care să acționeze ca stimulatoare ale creșterii masei musculare și ca arzătoare de grăsimi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.