Flexia antebrațelor cu greutăți din poziția șezând – Exercițiu util pentru biceps

0
206
Flexia antebrațelor cu greutăți din poziția șezând – Exercițiu util pentru biceps

Acesta este un exercițiu de culturism utilizat de începători, intermediari și avansați. Cu ajutorul acestui exercițiu poți crește forța, rezistența și masa musculară a bicepșilor, iar astfel acești mușchi vor fi mai bine definiți. Exercițiul are o tehnică de realizare ușor de învățat și poate crește volumul musculaturii brațelor dar se lucrează și antebrațele.

La început nu este indicat să se folosească greutăți mari, mai ales dacă este vorba despre un începător sau amator în sportul culturism. Pentru a obține rezultate se fac mai multe serii și repetări, de exemplu 2-3 serii cu 8-10 repetări. Tehnica de realizare a exercițiului se poate învăța cu ajutorul unui instructor de la sala de fitness.

Flexia antebrațelor cu greutăți din poziția șezând – Mod de realizare a exercițiului

Pentru a realiza acest exercițiu ai nevoie de o bancă orizontală și de două greutăți sau gantere pentru mâini, una pentru mâna stângă și una pentru mâna dreaptă. Stai în poziția șezând la marginea băncii orizontale de la sala de fitness și ții ganterele în mâini. Ții genunchii îndoiți, tălpile pe sol, spatele drept, bărbia sus, privirea înainte, brațele pe lângă corp și în fiecare palmă ții câte o ganteră, cu fața palmei spre înainte.

Citește și:  Bautura racoritoare de vara pentru revitalizarea organismului

Aceasta este poziția de început a exercițiului. Inspiri adânc și flectezi antebrațele și ridici ganterele până la nivelul umerilor. Dacă jos palmele erau spre înainte, sus la nivelul umerilor ele sunt spre înapoi. Menții poziția cu ganterele ridicate la nivelul umerilor timp de 1-2 secunde, apoi cobori ganterele și ajungi în poziția de început cu antebrațele în jos, pe lângă corp.

Pe parcursul realizării exercițiului trebuie să nu faci mișcări bruște, toate mișcările se fac lent și bine controlat, pentru ca să-ți contracți bicepșii. Este important să ții palmele corect pe bara halterei și să ții brațele nemișcate și trunchiul drept, fix. Nu mișca trunchiul înainte sau înapoi deoarece astfel scade eficiența exercițiului, scade efortul depus de bicepși prin mișcările pe care le faci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.