Aceasta dieta este renumita in Japonia, un numar tot mai mare de oameni o aplica deoarece este foarte eficienta si in acelasi timp sanatoasa. Mai mult decat atat, dieta are rolul de a schimba si echilibra metabolismul organismului invatat sa consume prea multa carne, dar si de a promova scaderea in greutate, deoarece contine alimente care au un continut caloric redus.
Aceasta dieta este usor de tinut si te ajuta sa slabesti pana la 8 kg in doua saptamani. Efectul este foarte bun, iar dupa aceasta dieta, corpul isi mentine greutatea normala daca nu se fac excese in ceea ce priveste consumul de grasimi, dulciuri, produse de panificatie si alte alimente care au multe calorii.
Timp de doua saptamani se aleg urmatoarele meniuri:
Luni
La micul dejun se serveste o ceasca de cafea fara zahar. La pranz se alege o salata de varza cruda asezonata cu putina zeama de lamaie, o lingura de ulei de masline sau alt ulei vegetal (alegerea va apartine); de asemenea se mananca 2 oua fierte si 220 ml suc de rosii proaspete. La cina se poate servi o portie de peste preparat la gratar sau la cuptor, cu o salata de varza cu putin ulei vegetal si zeama de lamaie.
Marti
La micul dejun se bea o ceasca de cafea fara zahar sau o cana de ceai verde (care ajuta si el la scaderea in greutate). La pranz se consuma un ou fiert tare cu morcovi fierti. La cina se poate servi o portie de carne de vita fiarta si 220 ml lapte batut.
Miercuri
La micul dejun se bea o ceasca de cafea fara zahar. La pranz se alege o portie de 200 g peste preparat la gratar sau la cuptor, cu o salata de varza asezonata cu putina zeama de lamaie si o lingura de ulei de masline. La cina se mananca fructe (sunt recomandate merele).
Joi
La micul dejun se bea o ceasca de cafea neindulcita. La pranz se servesc mere coapte sau suc natural din fructe. La cina se mananca o portie de carne de vita fiarta cu 2 oua fierte si o salata de varza cruda asezonata cu putina zeama de lamaie si o lingura cu ulei de masline.
Vineri
La micul dejun se serveste o portie de morcovi cruzi cu putina zeama de lamaie. La pranz se serveste o portie de 500 g peste fiert, preparat la gratar sau la cuptor fara ulei si un pahar cu suc de rosii proaspete. La cina se consuma o portie de peste fiert sau la gratar cu salata de varza asezonata cu putina zeama de lamaie si o lingura de ulei vegetal.
Sambata
La micul dejun se bea o ceasca de cafea fara zahar. La pranz se serveste o portie de carne fiarta de pui fara pielita (recomandat este pieptul de pui) si o salata din varza si morcovi asezonata cu putina zeama de lamaie si o lingura de ulei vegetal.
Duminica
La micul dejun se bea o ceasca de ceai verde. La pranz se serveste o portie de 200 g de carne de vita fiarta iar ca desert fructe proaspete (indicate sunt merele). La cina se mananca o portie de peste fiert sau preparat la cuptor, cu o salata de varza asezonata cu putina zeama de lamaie si o lingura de ulei de masline.